Η ανακαίνιση σπιτιού με δόσεις μάς διευκολύνει ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε την τέλεια boho διάθεση.

Τι είναι το boho στυλ;

Το boho στυλ είναι ένα διαχρονικό, δημοφιλές στυλ διακόσμησης καθώς διαμορφώνει χώρους χαλαρούς, ανέμελους με ζωηρά χρώματα και μοτίβα με ποικιλία υφών, με έμπνευση από τη φύση. Μπορεί εύκολα να υιοθετηθεί με μία προγραμματισμένη ανακαίνιση σπιτιού.

Σήμερα το boho στυλ απευθύνεται σε ανθρώπους που επιθυμούν το σπίτι τους να ξεχειλίζει από ενδιαφέροντα αντικείμενα. Αν και το ανέμελο, το ασυνήθιστο, το χαλαρό είναι ανάμεσα στις αρχές του boho στυλ, οι χώροι του σπιτιού έχουν πολλές ομοιότητες, αλλά ποτέ δεν υπάρχουν δύο εντελώς όμοιοι. Όσοι λοιπόν αναζητούν ένα στυλ διακόσμησης για να το κάνουν δικό τους, το boho στυλ είναι το ιδανικό. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις αρχές και τα χαρακτηριστικά του για να οργανώσουμε το σπίτι με το μποέμικο στυλ διακόσμησης.

Πώς θα βρούμε boho έπιπλα και διακοσμητικά;

  • Δεν αναζητούμε έπιπλα για το boho στυλ σε ένα κατάστημα γιατί δεν θα τα βρούμε. Ανατρέχουμε σε καταστήματα με μεταχειρισμένα, vintage κομμάτια και επιλέγουμε τα ενδιαφέροντα και μοναδικά ένα προς ένα. Κάθε κομμάτι πρέπει να έχει να πει μια ιστορία, αφήνουμε τη φαντασία και τη διαίσθηση μας να ξεχωρίσει το κατάλληλο κάθε φορά έπιπλο. Αν θα μας αρέσει, θα είναι κατάλληλο για το χώρο. Καναπέδες και πολυθρόνες με πολύ χρώμα θα δώσουν τον boho-chic τόνο στο χώρο. Στο δάπεδο αφήνουμε φουσκωτά μαξιλάρια και χαλιά που προσκαλούν για κάθισμα στο πάτωμα. Αποφεύγουμε τυποποιημένα έπιπλα και επιλέγουμε πιο άνετα κομμάτια για χαλάρωση.
  • Η πληθωρικότητα του boho στυλ αναδίδεται μέσα από τις υφές και έρχεται σε αντίθεση με το μοντέρνο, το μίνιμαλ, το κομψό. Το αρμονικό mix & match αποτελεί το κλειδί στις επιλογές. Συνδυάζουμε ελεύθερα μοτίβα και υφές και τολμούμε να επιλέξουμε στυλ που δεν θα συνδυάζονταν με ένα συμβατικό τρόπο. Επιλέγουμε υφάσματα και patterns από όλο τον κόσμο για μοναδική ατμόσφαιρα και εξωτισμό.
  • Επιλέγουμε κρόσσια, πλεκτά, μακραμέ σε μαξιλάρια, κουρτίνες, ριχτάρια. Προσθέτουμε λίγη λάμψη με μεταλλικές πινελιές, όπως μια επιδαπέδια ή επιτραπέζια λάμπα με μεταλλική βάση, ένα μεταλλικό άγαλμα, π.χ του Βούδα. Στους τοίχους κρεμάμε ταπισερί και χαλιά μαζί με αγαπημένες φωτογραφίες και έργα τέχνης για να μετατρέψουμε το σπίτι σε ένα ζεστό, φιλόξενο στέκι που αποπνέει παγκοσμιότητα.
  • Φωτεινά χρώματα και σχέδια όπως φλόραλ, λαχούρ εναρμονίζονται με έθνικ μοτίβα, tribal εκτυπώσεις και γεωμετρικά σχέδια αποτελούν το αποκορύφωμα του boho στυλ. Ωστόσο, αν τα έντονα, φωτεινά χρώματα δεν είναι του στυλ μας, υιοθετούμε ένα λιγότερο έντονο χρωματικό σχήμα που περιλαμβάνει το πράσινο της ελιάς, το μουσταρδί, το κονιάκ, το σκουριασμένο πορτοκαλί. Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε το λευκό στρατηγικά ως φόντο για τις εντονότερες αποχρώσεις.

Μέσα από υπέροχες ιδέες λοιπόν πετυχαίνουμε την ανακαίνιση σπιτιού με δόσεις.