Στην Γενική Συνέλευση του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 4-11-2019, σαν βασικό ζητούμενο μπήκε το οργανωμένο αγροτικό κίνημα να αποκτήσει ουσιαστική λειτουργία, να συσπειρώνει τη μεγάλη πλειοψηφία των αγροτών και κτηνοτρόφων και να παίρνει τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες που απαιτούνται ώστε τα δίκαια αιτήματα επιβίωσης που προβάλλει να ικανοποιούνται και να ανακόπτει τη νέα επίθεση στη ζωή και το εισόδημα. Ταυτόχρονα να αναδεικνύει όλα τα προβλήματα που απασχολούν τη ζωή των κατοίκων στην ύπαιθρο, με το δυνάμωμα πρωτοβουλιών και κοινή δράση μαζί με το εργατικό κίνημα και τους αυτοαπασχολούμενους.

Ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος Ντρίνιας», αγωνίζεται για τα συμφέροντα των μικρομεσαίων αγροτών της Αιγιάλειας.

Αποφασίσαμε και καλούμε:

Την Πέμπτη 7 Νοέμβρη στις 9π.μ. στα δικαστήρια Αιγίου όπου διώκονται 10 αγρότες για τις κινητοποιήσεις του 2016 με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών. Για τη δίκη αγροτών  καλούμε τους συναδέλφους σε κινητοποίηση ενάντια στα αγροτοδικεία, για τη διεκδίκηση των αιτημάτων μας. Καλούμε τα εργατικά σωματεία, τους συλλόγους και τους μαζικούς φορείς της Αιγιάλειας να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους.

Για τις αποφάσεις της Δημοτικής αρχής του Δήμου Αιγιάλειας, εκφράζουμε την αντίθεση μας:

  1. Στην αύξηση των δημοτικών τελών με πρόσχημα την μεταφορά των απορριμμάτων. Το πρόβλημα της διαχείρισης και διάθεσης των απορριμμάτων, έτσι όπως μεθοδεύτηκε, τόσο από τις κυβερνήσεις όσο και από τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες συνιστά ένα τεράστιο περιβαλλοντικό έγκλημα, με τεράστιες επιπτώσεις στη δημόσια υγεία. Με αποφάσεις καθοδηγούμενες από πολιτικά και μεγάλα οικονομικά συμφέροντα προσπαθούσαν να μπαλώσουν το τεράστιο πρόβλημα των σκουπιδιών με επιλογές πανάκριβες για το λαό. Να μη μετατοπίζονται τα οικονομικά βάρη στις πλάτες των δημοτών μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη. Το κόστος να καλυφθεί από κεντρικούς δημόσιους πόρους χωρίς επιπλέον χαράτσωμα του λαού μας.
  2. Στο πέρασμα της άρδευσης στη ΔΕΥΑ με μεγάλη αύξηση των τιμολογίων. Διεκδικούμε έργα αξιοποίησης των υδάτινων πόρων της περιοχής (από ποτάμια, υδατοδεξαμενές για βρόχινα νερά) για την άρδευση όλης της Αιγιάλειας με φθηνό νερό, με στόχο την αύξηση της αγροτικής παραγωγής και όχι με χαράτσια που οδηγούν στην παραπέρα συρρίκνωση της.

Απαιτούμε:

Την άμεση εξόφληση των αγροτικών προϊόντων που σας έχουν παραδοθεί. Τιμές σε σταφίδα, λάδι, εσπεριδοειδή που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και εξασφαλίζουν αξιοπρεπή επιβίωση της αγροτικής οικογένειας και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας.

Την ένταξη της κορινθιακής σταφίδας στο πρόγραμμα αναμπέλωσης, όπως ισχύει στα υπόλοιπα αμπελοειδή. Να καταβληθούν άμεσα οι ενισχύσεις που οφείλονται στους παραγωγούς από το 2015, λόγω λάθους του υπουργείου (ΟΠΕΚΕΠΕ) με τη «Γαία Επιχειρείν».

Στο  Νοσοκομείο Αιγίου κάλυψη των 15 κενών θέσεων σε γιατρούς και 16 σε ειδικευόμενους. Δωρεάν υγεία και πρόνοια.

Συνεχίζουμε να συντονίζουμε την δράση μας  σε επίπεδο Νομού, με τους άλλους Αγροτικούς. Συλλόγους και σε Πανελλαδικό επίπεδο με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων. Έχουμε τις δυνάμεις και την ικανότητα να διεκδικούμε και να έχουμε κατακτήσεις με τους αγώνες μας, να βάζουμε φρένο σε αντιλαϊκά μέτρα. Με επιμονή στην οργάνωση, την ενημέρωση και την κινητοποίηση των αγροτών θα έχουμε και τα αντίστοιχα αποτελέσματα.