Με καθυστέρηση αρκετών εβδομάδων ανακοίνωσε τελικώς η ηγεσία του υπουργείου Υγείας τους νέους Διοικητές και αναπληρωτές Νοσοκομείων.

Το θέμα είχε εξελιχθεί σε θρίλερ αφού όπως λένε έγκυρες πληροφορίες τη λίστα με τα ονόματα ήταν έτοιμη εδώ και καιρό αλλά δεν ανακοινώνονταν λόγω πιέσεων για αλλαγή ονομάτων και διορισμού άλλων στελεχών.

Τελικώς όμως μετά και από σχετικές οδηγίες του Μεγάρου Μαξίμου για επίσπευση των διαδικασιών, όπως τονίζουν υψηλόβαθμες πηγές ανακοινώθηκαν τελικώς τα ονόματα.

Ο Ηλίας Θεοδωρόπουλος αναλαμβάνει διοικητής στο νοσοκομείο της Πάτρας του Αγίου Ανδρέα, με αναπληρωτή τον Παναγιώτη Δημόπουλο. Στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, τη θέση του διοικητή αναλαμβάνει ο Παύλος Αθανασόπουλος. Στην ανακοίνωση του Υπουργείου, δεν συμπεριλαμβάνεται το πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου, που παραμένει διοικήτρια η Γιούλα Μαμμή, η οποία τοποθετήθηκε στη θέση αυτή τον Ιούλιο του 2018.

Νέος διοικητής του Νοσοκομείου Ανατολικής Αχαΐας (Αιγίου) αναλαμβάνει ο οδοντίατρος Αθανάσιος Γεωργάκης, ενώ στη θέση της παραμένει η αναπληρώτρια διοικήτρια στο Νοσοκομείο Καλαβρύτων, Ιωάννα Σφυρή.

AΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ: Είναι οδοντίατρος και διευθυντής ΕΣΥ στο Κέντρο Υγείας Αιγίου. Εχει εθελοντική δράση στο γηροκομείο Αιγίου και σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αιγίου έχει αναπτύξει πρόγραμμα προληπτικής οδοντιατρικής στα σχολεία της περιοχής.

ΙΩΑΝΝΑ ΣΦΥΡΗ: Γεννήθηκε στα Καλάβρυτα. Είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου (ΑΣΟΕ) και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στην διοίκηση μονάδων υγείας. Εχει εργασθεί στο Νοσοκομείο Καλαβρύτων στις οικονομικές υπηρεσίες, στο Νοσοκομείο Αιγίου, στο ΠΓΝΠ και το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης. Από το 2016 είναι αναπληρώτρια διοικητήρια στο νοσοκομείο Καλαβρύτων.