Με… «Ψυχρό Πόλεμο» ξεκινά τη νέα σαιζόν η Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου

0

Η νέα σεζόν, ξεκινάει για την Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου με την ταινία «Ψυχρός Πόλεμος» του Πάβελ Παβλικόφσκι τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου στις 21:30. Οι εγγραφές και ανανεώσεις θα είναι διαθέσιμες από τις 21:00. Η είσοδος για τα μέλη είναι δωρεάν για όλη τη σεζόν 2019-2020 στην τιμή των 30€ και 20€ (φοιτητές/άνεργοι). Για τα μη μέλη η είσοδος είναι 4€ και 3€ (μειωμένο).
Δευτέρα 4 Νοεμβρίου στις 21:30 (εγγραφές από τις 21:00).

“Ψυχρός Πόλεμος” – Σύνοψη:
Στην επαρχιακή Πολωνία του 1949, ο μουσικοσυνθέτης Βίκτορ γνωρίζει τη νεαρή, δυναμική και φιλόδοξη τραγουδίστρια Ζούλα, την οποία ερωτεύεται. Στη σκιά του Ψυχρού Πολέμου και για τα επόμενα 15 χρόνια, η παθιασμένη σχέση τους, θα τους οδηγήσει στο Βερολίνο, στο Παρίσι, στο Σπλιτ και πίσω στην Πολωνία, σταθμούς ενός αιώνιου και αδύνατου έρωτα.
Παραγωγή: Πολωνία, 2018.
Σκηνοθεσία: Πάβελ Παβλικόφσκι. Πρωταγωνιστούν: Τζοάνα Κούλιγκ, Τόμας Κοτ, Μπόρις Σικ, Αγκάτα Κουλέζα.
Διάρκεια: 88 λεπτά.
Στην αδιαπραγμάτευτα ρομαντική ταινία του βραβευμένου με Όσκαρ Πάβελ Παβλικόφσκι («Ida»), ο έρωτας είναι ένας πόλεμος ψυχρός, η έκβαση του οποίου κρίνεται στα πάσης φύσεως σύνορα, πραγματικά και συμβολικά. Βραβείο σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Καννών, 5 Βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου, ανάμεσα στα οποία καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας και σεναρίου και υποψήφια για Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.