Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε η νέα χρονιά για το Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου. Εχέγγυο γι’ αυτό η τελευταία παράσταση του Χ.Ε.Α., «πάμε κόντρα στον καιρό… με τον Παντελή Θαλασσινό» που πραγματοποιήθηκε στις 22 Σεπτέμβρη, στο θέατρο «Γ. Παππάς» στο Αίγιο.

Σε μια μαγευτική εκδήλωση το Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου συνεργάστηκε με τον κορυφαίο τραγουδοποιό Παντελή Θαλασσινό για να παρουσιαστεί μία από τις πιο σημαντικές παραστάσεις του φετινού καλοκαιριού στην Αιγιάλεια. Ένα μουσικοχορευτικό ταξίδι από το παρελθόν στο παρόν, από το παλιό στο σύγχρονο που ανέδειξε τη συνέχεια, τη σημαντικότητα και κυρίως την εξελικτική σχέση του παραδοσιακού χορού με τα τραγούδια και τη μουσική. Το πολυπληθές κοινό (από Αιγιάλεια, Πάτρα, Αθήνα, Ναύπακτο, Κυπαρισσία κ.ά.) απόλαυσε τη μελωδική φωνή του Παντελή Θαλασσινού, ταξίδεψε με τους ήχους από το κανονάκι (Πάνος Δημητρακόπουλος) και το βιολί (Σωτήρης Μαργώνης), αφέθηκε στις πολύχρωμες εικόνες από σπάνιες και εντυπωσιακές φορεσιές (από Μακεδονία, Μικρά Ασία, Κωνσταντινούπολη, νησιά Κυκλάδων & Δωδεκάνησα) και, για μία ακόμα φορά, χειροκρότησε θερμά το ήθος και το ύφος της χορευτικής απόδοσης από του χορευτές – χορεύτριες του Χ.Ε.Α. Ο Παντελής Θαλασσινός παρέσυρε τους θεατές με τραγούδια της προσωπικής δισκογραφίας του αλλά και τραγούδια παραδοσιακά από Μακεδονία, από Μικρά Ασία και από νησιά του κεντρικού και νότιου Αιγαίου. Επί σκηνής συνέπραξαν 45 χορευτές-χορεύτριες (ενήλικες και έφηβοι) του Χ.Ε.Α., επταμελής ορχήστρα (και με έκτακτη εμφάνιση η Νάνα Μπινοπούλου) ενώ κείμενα ειδικά γραμμένα για την παράσταση απέδωσε ο Άκης Ανδρικόπουλος.

xoreftiko-ergastiri

Από την Τρίτη 1η Οκτώβρη ξεκίνησαν τα μαθήματα χορού για τη νέα χρονιά για όλα τα τμήματα που λειτουργούν στο Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου. Και φέτος θα λειτουργήσουν –για παλιούς και νέους χορευτές- τμήματα παιδικά, εφηβικά και ενηλίκων κατανεμημένα σε όλες τις μέρες της εβδομάδας και σε αυτά θα διδάσκουν παραδοσιακούς χορούς οι ειδικευμένοι γυμναστές Μαρία Ζουροπούλου, Γιώργος Σιακκής και Ασημάκης Τσουρέκης. Παράλληλα, το διοικητικό συμβούλιο σε συνεργασία με τους γυμναστές, ετοιμάζουν τις επόμενες δράσεις του συλλόγου. Την Κυριακή 20 Οκτώβρη οργανώνεται από το Χορευτικό Εργαστήρι ψυχαγωγική-πολιτισμική εκδρομή στην Καλαμάτα, με σκοπό τη γνωριμία με τον τοπικό πολιτισμό και τις φυσικές ομορφιές της περιοχής. Οι ενδιαφερόμενοι για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής –μέλη και φίλοι του συλλόγου- μπορούν να απευθύνονται στα μέλη του Δ.Σ. και στο γραφείο του Χ.Ε.Α. (Ανδρέου Λόντου 49). Επιπλέον, προετοιμάζονται και οι εκλογές που θα πραγματοποιηθούν για  την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου. Η γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019, ώρα 11.00 π.μ., στην αίθουσα του συλλόγου (Ανδρέου Λόντου 49) με θέματα ημερήσιας διάταξης:

  1. Εκλογή προεδρείου γενικής συνέλευσης
  2. Διοικητικός και οικονομικός απολογισμός απερχόμενου Δ.Σ.
  3. Εκλογή εφορευτικής επιτροπής
  4. Διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη Δ.Σ. και Ε.Ε.

Οι ενδιαφερόμενοι να θέσουν υποψηφιότητα για το Δ.Σ. ή την Ε.Ε. πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση μέχρι την Πέμπτη 24 Οκτώβρη, ώρα 20.00, στο γραφείο του Χ.Ε.Α. Σε περίπτωση μη απαρτίας, η γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί οριστικά την Κυριακή 3 Νοέμβρη, στον ίδιο χώρο, την ίδια ώρα και με τα ίδια θέματα.