Η Λαϊκή Συσπείρωση Αιγιαλείας στέλνει μήνυμα συμπαράστασης στους μικρομεσαίους αγρότες της Αιγιάλειας που τη Πέμπτη 26/9/2019 παραπέμπονται στα δικαστήρια στα πλαίσια ποινικοποίησης των κινητοποιήσεων της αγροτιάς και την επιβολή κλίματος αυταρχισμού τόσο από την προηγούμενη όσο και την τωρινή κυβέρνηση.

Ζητάμε να σταματήσει το αίσχος των αγροτοδικείων. Να σταματήσει κάθε δίωξη των αγροτών που αγωνίζονται ενάντια στις πολιτικές που τους ξεκληρίζουν, για το δικαίωμα τους να δουλεύουν, να παράγουν και να ζουν τις οικογένειες τους.

Στηρίζουμε τα αιτήματα τους για κατοχύρωση κατώτερων εγγυημένων τιμών στα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα της Αιγιάλειας που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα εισόδημα επιβίωσης στους παραγωγούς, στο ελαιόλαδο, το λεμόνι, το γάλα, το κρέας.

Τιμή και άμεση πληρωμή στην κορινθιακή σταφίδα πάνω από την μέση περσινή(2,20 σκιά), σύμφωνη με την ποσότητα και την εξαιρετική ποιότητα του φετινού προϊόντος. Την ένταξη της κορινθιακής σταφίδας στο πρόγραμμα αναμπέλωσης όπως ισχύει στα υπόλοιπα αμπελοειδή.

Τα λαϊκά στρώματα της Αιγιάλειας, οι εργατοϋπάλληλοι, οι άνεργοι, οι επαγγελματίες, οι συνταξιούχοι, οι νέοι, οι γυναίκες, έχουν κοινά προβλήματα και αιτήματα με τους μικρομεσαίους αγρότες, δεν έχουν αντιπαραθέσεις μεταξύ τους.

Καλούμε τους μαζικούς φορείς της Αιγιάλειας να καταδικάσουν τα αγροτοδικεία, να στηρίξουν τα δίκαια αιτήματα των αγροτών, να σταθούν δίπλα στον αγώνα τους.

Χαιρετίζουμε την αγωνιστική δράση των αγροτών της Αιγιάλειας,  θα είμαστε δίπλα στον αγώνα τους.