katasthmata_aigio

Καταπέλτης το Δελτίο Τύπου του Σωματείου εργαζομένων ιδιωτικών υπαλλήλων, κατά του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας, που μεταξύ άλλων εμμέσως πλην σαφώς, αναφέρει, πως ο Εμπορικός Σύλλογος δε λαμβάνει υπόψη του τα σωματεία και τους συλλόγους, λειτουργώντας αυθαίρετα!!

Δημιουργεί μάλιστα την εντύπωση πως είναι το θύμα, προσπαθώντας να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα!!

Με την επιστολή αυτή το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, έρχεται να βάλει τα πράγματα σε μια τάξη, καθώς πολλά ακούγονται και διαδίδονται!!τονίζει πως φυσικά και συμφωνεί σε τέτοιου είδους δράσεις που σκοπό έχουν την ανάκαμψη της αγοράς, αρκεί να μη παραβαίνουν το νόμο και να υπάρχει εκ των προτέρων  συνεργασία  και η κατάλληλη ενημέρωση για  να επιτευχθεί η συγκατάθεσή τους για  μια εργασία που αυτοί οι ίδιοι  καλούνται να φέρουν είς πέρας!!

Επίσης τονίζουν πως χωρίς συνεργασία εργοδοτών, υπαλλήλων, Εργατικού Κέντρου και Περιφέρειας δεν μπορούν να γίνουν πράξη πρωτοβουλίες που  ναι μεν πραγματοποιούνται σε άλλες πόλεις, αλλά έχουν την διοργάνωση που πρέπει από τους εμπορικούς συλλόγους με τη συγκατάθεση όλων των άλλων φορέων και σε μέρες που δεν παραβαίνουν την εργατική νομοθεσία!!

Πραγματικά σε μια πόλη που περνά δύσκολες ώρες με σοβαρά θέματα να την ταλανίζουν όπως τα σκουπίδια που σε ένα ποσοστό οφείλονται για την έλλειψη τουριστών, πτώση του τζίρου στα καταστήματα και πολλά άλλα που δεν μας αφήνουν να αναπνεύσουμε, να χάνονται οι ανάσες ανάκαμψης επειδή ένας Σύλλογος δε μπορεί να πράξει τα αυτονόητα!!

Ας δούμε αναλυτικά το Δελτίο Τύπου!!

[the_ad id=”46274″]

 

eka-1

ΠΡΟΣ.        1) Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιάλειας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.)

ΚΟΙΝ.:

1) Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αιγίου

2) Τοπικά Μ.Μ.Ε.

 

Προς απάντηση στην ανακοίνωση της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. (Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιάλειας), αλλά κυρίως προς ενημέρωση των συμπολιτών μας, σχετικά με την ματαίωση της εκδήλωσης «Λευκή Νύχτα» διευκρινίζουμε τα εξής:

  1. Καμία εκδήλωση δεν δύναται να πραγματοποιηθεί εάν πρώτα δεν έχουν υπάρξει οι απαραίτητες συναντήσεις ή συζητήσεις και ακολούθως συναινέσεις όλων των εμπλεκομένων συλλόγων ή φορέων. Στην προκειμένη περίπτωση όχι μόνο δεν υπήρξε ή επιδιώχθηκε συνάντηση ή συζήτηση με το Σωματείο μας, αλλά ειδικότερα ο Εμπορικός Εισαγωγικός & Επιχειρηματικός Σύλλογος Αιγιάλειας -ως συνδιοργανωτής- με επιστολή του (με αριθμ. πρωτ. 6232, στις 10 Ιουλίου 2019) μας ανακοίνωσε ουσιαστικά ότι θα πραγματοποιήσει «Λευκή Νύχτα» την Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019 στο Αίγιο, θέλοντας παράταση ωραρίου μέχρι τις 2.00 π.μ.! Η απάντηση του Σωματείου μας ήταν συγκεκριμένη, αναφέροντας πως αν δεν προηγηθεί συνάντηση ή συζήτηση και αν δεν τηρηθεί η εργατική νομοθεσία δεν πρόκειται να γίνει δεκτό το αίτημα.
  2. Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. για το Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2019, στο οποίο συμπεριλαμβανόταν και η σχετική εκδήλωση της «Λευκής Νύχτας» για την Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019, προφανώς είχε καταρτιστεί πολύ πριν από τις 8 Ιουλίου 2019 που ανακοινώθηκε στο επίσημη ιστοσελίδα της και φυσικά από τις 10 Ιουλίου 2019 που εστάλη το αίτημα από τον Εμπορικό Εισαγωγικό & Επιχειρηματικό Σύλλογο Αιγιάλειας. Συνεπώς, η εκδήλωση ήταν προκαθορισμένη και ανακοινώθηκε, χωρίς τις απαραίτητες εγκρίσεις από το Εργατικό Κέντρο Αιγίου, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αιγίου και την Διεύθυνση Εμπορίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος. Και εννοείται πως σαν Σωματείο δεν είμαστε ενάντια σε εκδηλώσεις που προβάλλουν την περιοχή μας και τον εμπορικό κόσμο, αρκεί να τηρείται η εργατική νομοθεσία.
  3. Σε νεότερη επιστολή του Εμπορικού Εισαγωγικού & Επιχειρηματικού Συλλόγου Αιγιάλειας προς το Σωματείο μας, την 1η Αυγούστου, η «Λευκή Νύχτα» μετατράπηκε σε «Εορταστική Εκδήλωση» ζητώντας εκ νέου παράταση ωραρίου, χωρίς ωστόσο και πάλι να υπάρχει διάθεση για συνάντηση ή συζήτηση των προϋποθέσεων που θα γινόταν η εκδήλωση με γνώμονα πάντα την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας. Επίσης, τονίζουμε ότι όλο το ανωτέρω διάστημα ούτε από τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. λάβαμε σχετικό αίτημα συνδιάσκεψης.
  4. Κλείνοντας, επειδή γίνεται λόγος στο τέλος της ανακοίνωσης της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. ότι εκδηλώσεις «Λευκής Νύχτας» γίνονται σε διάφορες κοντινές πόλεις (Καλαμάτα, Πύργο, Κυπαρισσία), ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στις ανωτέρω -όπως και στις περισσότερες πόλεις- ανάλογες εκδηλώσεις γίνονται σε ημέρα Σάββατο, καθώς η επομένη δεν είναι εργάσιμη. Για παράδειγμα, η εκδήλωση στην Καλαμάτα έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 31 Αυγούστου, στον Πύργο έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 17 Αυγούστου, ενώ στην Κυπαρισσία έγινε το Σάββατο 15 Ιουνίου.

Ο ΠΡΌΕΔΡΟΣ
Γρηγόρης Τσεκούρας

 

[the_ad id=”46704″]