Απορρίμματα – Ανακύκλωση σημειώσατε Χ

0

Απορρίμματα – Ανακύκλωση σημειώσατε Χ. Άλλο ένα πλήγμα στην διαχείριση των απορριμμάτων, κυρίως  ως προς την Ανακύκλωση αυτών, που με τόσο μεγάλη προσπάθεια ξεκίνησε με την Ιδιωτική πρωτοβουλία της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ Π.Α.Ρ.Ε.Α και του συμπολίτη μας κυρίου Ρίτη.

Όλοι μας αγκαλιάσαμε την αξιόλογη και μοναδική πρωτοβουλία και πρόθυμοι ενεργοποιηθήκαμε, ώστε να διαχειριστούμε τα απορρίμματα μας με την ανακύκλωση τους. Με έκπληξη όμως ενημερωθήκαμε, ότι αυτή η ιδιωτική πρωτοβουλία με συλλογή σε διάφορα  Πράσινα σημεία μέσα στην πόλη μας σταματάει και η συλλογή πλέον θα γίνεται μόνο στις κεντρικές εγκαταστάσεις την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ Π.Α.Ρ.Ε.Α στα Ρυάκια Ελίκης, πρώην εργοστάσιο Ξυλεμπορικής.

Προφανώς, λόγω και του αρχικού σχεδιασμού της Ανακύκλωσης, οι Πολίτες δεν κατάλαβαν τι σημαίνει διαχωρισμός στην Ανακύκλωση, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν συνολικά ποσότητες ανακυκλώσιμες, οι οποίες λόγω του όγκου τους ήταν αδύνατο να διαχωρισθούν.

[the_ad id=”46371″]

Καλούμε τους Υπεύθυνους της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ Π.Α.Ρ.Ε.Α να το ξανασκεφθούν και μαζί να αναζητήσουμε πρωτοβουλίες, που θα αξιοποιήσουν τα Πράσινα σημεία και την Ανακύκλωση στην Αιγιάλεια. Η συλλογή ανακυκλώσιμων στις κεντρικές εγκαταστάσεις στην περιοχή της Ελίκης μπορεί να εξυπηρετήσει κατά κύριο λόγο επιχειρήσεις, εμπορικές και εστίασης, που παράγουν αρκετό ανακυκλώσιμο υλικό και το οποίο έχουν την δυνατότητα να το μεταφέρουν σε αντίθεση με τα νοικοκυριά που δεν έχουν τον μεγάλο όγκο και της συχνής προσέλευσης στο κεντρικό σημείο συλλογής.

Επιπλέον σε περίπτωση τελικής επιλογής των υπευθύνων της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ Π.Α.Ρ.Ε.Α να καταργήσουν τα Πράσινα σημεία στην πόλη, καλούμε τον κύριο Δήμαρχο, ως υπεύθυνος και για την Καθαριότητα στον Δήμο μας, να υιοθετήσει ο Δήμος Αιγιαλείας τα Πράσινα σημεία, τοποθετώντας ΜΠΛΕ κάδους με εμφανή την ένδειξη συλλογής κάθε υλικού

(χαρτί, γυαλί, πλαστικό) και να συνεχιστεί αυτή η εξαίρετη πρωτοβουλία, με σκοπό την αποφυγή επιβάρυνσης των οικιακών απορριμμάτων με ανακυκλώσιμα και η κατάσταση ξεφύγει εκτός ελέγχου.

Με  Εκτίμηση
Η Πρόεδρος                                                Η Γεν. Γραμματέας
Μαρία Χρονοπούλου                                      Αρχοντούλα Παναγοπούλου