Παρών στο συλλαλητήριο για τα σκουπίδια ο Εμπορικός Σύλλογος

0

Αγαπητοί Συνάδελφοι, Όλο το Προεδρείο του Εμπορικού Εισαγωγικού & Επιχειρηματικού Συλλόγου Αιγιαλείας έδωσε το βροντερό παρών, εκφράζοντας τις ανησυχίες και την αγανάκτηση των εμπόρων απέναντι στο μεγάλο πρόβλημα που λέγεται διαχείριση απορριμμάτων.

Η Πρόεδρος, κα Χρονοπούλου Μαρία, στον σύντομο χαιρετισμό της, αναφέρθηκε  στην απουσία της Δημοτικής Αρχής  της Αιγιαλείας σε αυτό που ο νόμος, ο ευρωπαϊκός και ο ελληνικός έχει επιβάλλει να κάνουμε. Δεν έχουμε καμιά υποστήριξη, οργάνωση και καθοδήγηση.

Ο Εμπορικός Εισαγωγικός & Επιχειρηματικός Σύλλογος Αιγιαλείας, ανέλαβε  ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ την πρωτοβουλία και έχει  αποταθεί σε ιδιώτες συγκεκριμένα στην ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ Π.Α.Ρ.Ε.Α, που είναι η μοναδική ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ στην περιοχή μας και σε οποιαδήποτε άλλη εταιρεία μπορεί να διευκολύνει αυτό το έργο.

Συντονίζεται  έτσι ώστε ο κάθε έμπορος να κάνει την διαλογή των απορριμμάτων του στην πηγή και να τα διαθέτει στα σωστά σημεία, ώστε να διευκολυνθεί το έργο της ανακύκλωσης.

Ο έμπορος όμως δεν μπορεί  άλλο να πιέζεται, γιατί δεν έχει τον απαιτούμενο χρόνο προσωπικό και επαγγελματικό, ώστε να προσφέρει υπηρεσίες διαχείρισης απορριμμάτων,  που θα έπρεπε ο ίδιος ο Δήμος να τις προσφέρει, διότι ο έμπορος πληρώνει τα πανάκριβα δημοτικά τέλη .

Παρόλα αυτά ,λόγω της δύσκολης κατάστασης, καλούμε   όλους τους εμπόρους και τους ιδιώτες  του Δήμου μας να ανακυκλώνουν και το μικρότερο σκουπίδι, ώστε να επιτευχθεί η ανακύκλωση στο μέγιστο βαθμό που όλοι μας επιθυμούμε.

Εμείς οι Έμποροι, ως δίκτυο στα πλαίσια της κοινωνικής ευθύνης, δίνουμε συνεχώς  την  απαραίτητη ενημέρωση γραπτή και προφορική στα Μέλη μας και  όλους τους συναδέλφους και συμπολίτες μας , σε ποια σημεία ακριβώς γίνεται ανακύκλωση , τι ανακυκλώνουμε και πως ανακυκλώνουμε.

Τέλος, εκφράζουμε τα παράπονά μας γιατί ο κύριος Δήμαρχος κινείται σε ένα νομικό πλαίσιο ενώ θα έπρεπε να κινείται μέσα σε ηθικό πλαίσιο. Δεν αρκεί να παίρνει τις αποφάσεις που τον καθιστούν νομικά υπεύθυνο αλλά και να τον καθιστούν ηθικά υπεύθυνο απέναντι στις πρωτοβουλίες που ανέλαβε. Διαφορετικά θα όφειλε να είχε παραιτηθεί από το αξίωμά του.

 

Με  Εκτίμηση
Η Πρόεδρος                                                   Η Γεν. Γραμματέας
Χρονοπούλου Μαρία                                       Παναγοπούλου Αρχοντούλα

 

[the_ad id=”46704″]