«Ημέρες Θεατρικών Συναντήσεων», για 5η χρονιά

0

Οι «Ημέρες Θεατρικών Συναντήσεων», αποτελούν πια έναν από τους πιο αγαπημένους και πολυαναμενόμενους θεσμούς στην περιοχή, αναδεικνύοντας το αστείρευτο ταλέντο και το μεράκι των ανθρώπων που στελεχώνουν τις θεατρικές ομάδες της Αιγιάλειας και προσφέρουν ψυχαγωγία στο κοινό προσφέροντας σημαντικά στην πολιτιστική δυναμική της περιοχής.

Φέτος, συμπληρώνονται πέντε χρόνια για τις «θεατρικές συναντήσεις», που τελούν υπό την αιγίδα της Δ.Η.Κ.ΕΠ.Α., ενώ η φετινή διοργάνωση περιλαμβάνει τη συμμετοχή οχτώ θεατρικών ομάδων με εννέα θεατρικές παραστάσεις,  που θα φιλοξενηθούν στο Υπαίθριο Θέατρο «Γεώργιο Παππάς», με ελεύθερη είσοδο.

Όλες οι παραστάσεις θα πραγματοποιούνται στις 21:00. Ενώ την αρχή θα κάνει η θεατρική ομάδα «Μονόλογοι» την Τρίτη 2 Ιουλίου με το έργο «Της μάνας σου…η σύνταξη». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης:

Τετάρτη 3 Ιουλίου – Φιλ/κος Ομ. Σελιανιτίκων, θεατρική ομάδα «Επί σκηνής», το έργο «Υπηρέτης Δύο Αφεντάδων».

Πέμπτη 4 Ιουλίου – Θεατρική ομάδα Πολ. Συλλόγου Ακράτας «Αναγέννησις» το έργο «Κέικ» του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη.

Παρασκευή 5 Ιουλίου – Εκπ. Συλ. Σκεπαστού, «θεατρική ομάδα Σκεπαστού», το έργο «Υπάρχει και φιλότιμο».

Δευτέρα 8 Ιουλίου – Θεατρική Ομάδα Αποφοίτων – Παιδική Σκηνή, το έργο «Ειρήνη του Αριστοφάνη».

Τρίτη 9 Ιουλίου – Θεατρική Ομάδα «Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά», το έργο «Ο Αρχοντοχωριάτης» του Μολιέρου.

Τετάρτη 10 Ιουλίου – Θεατρική Ομάδα Διακοπτού, το έργο «Δείπνο  Ηλιθίων» του Φράνσις Βέμπερ.

Πέμπτη 11 Ιουλίου – Θεατρική Ομάδα Αποφοίτων, το έργο «Πρόκειται περί λάθους» του Μάνου Παναγόπουλου

Παρασκευή 12 Ιουλίου – Θεατρική Έκφραση Αιγίου «Θ.Ε.Α.». το έργο «Τα Γενέθλια της Ιφιγένεια», του Σπύρου Γεωργίου.

 

[the_ad id=”46274″]

 

Αναλυτικά το Πρόγραμμα: 

Τρίτη 2/07/2019, ώρα 21:00 – ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ «ΜΟΝΟΛΟΓΟΙ»

«Της μάνας σου……. η σύνταξη»

Ο Γιώργος, ετών 50 ,είναι άνεργος και παντρεμένος με τη Μαρία, ετών 45. Έχουν μια κόρη, τη Λίτσα, ετών 23, που αν και φοιτήτρια, δεν πατάει στη σχολή της ποτέ γιατί το όνειρο της είναι να γίνει μια μεγάλη ηθοποιός.  Τα οικονομικά της οικογένειας είναι σε μαύρα χάλια μιας και χρωστάνε και ένα σωρό δόσεις στην τράπεζα για το απλήρωτο στεγαστικό τους δάνειο. Η μόνη λύση είναι να φέρουν ο Γιώργος τον πατέρα του και η Μαρία την μητέρα της, να ζήσουν μαζί τους για να τους βοηθάνε οικονομικά. Κανείς όμως από τους δύο δε θέλει κάτι τέτοιο, γιατί ο ένας δεν συμπαθεί το γονιό του άλλου. Να όμως που τελικά για κάποιους λόγους βρίσκονται στο σπίτι τους. Κι εκεί αρχίζουν τα προβλήματα…….

 

Παίζουν: Δεληγάκης Απόστολος, Γεωργοπούλου Αικατερίνη, Προδρομάκη Αικατερίνη, Σταθούλια Μαρία, Γεωργακοπούλου Μαγδαληνή, Γκολόης Αντώνιος, Μουτζουρούλιας Τάσος, Κυριακοπούλου Αντιγόνη, Ανδρικόπουλος Γεράσιμος, Κυρίτση Χριστίνα. Σκηνοθεσία: Χριστίνα Κυρίτση.

 

Τετάρτη  3/07/2019, ώρα 21:00

ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΕΛΙΑΝΙΤΙΚΩΝ «Θεατρική Ομάδα Επί Σκηνής»

 «Υπηρέτης δυο αφεντάδων»

Βρισκόμαστε στη Βενετία του 18ου αιώνα. Τη Βενετία των τεχνών και του εμπορίου, του Libro d΄oro, των πατρικίων, του «πόπολου», του έρωτα και της Commedia dell΄Arte. Δημιουργός ο Carlo Goldoni, πρωταγωνιστής ο έρωτας και άνθρωπος-κλειδί , ο Υπηρέτης δύο Αφεντάδων, το ζιζάνιο που ανακατεύει τα πράγματα, τις ιστορίες και συμβάλλει ακόμα και χωρίς να το θέλει στην εξέλιξη του παραμυθιού. Ένας υπηρέτης , δύο αφεντάδες, ένας θάνατος και μία μικρή απάτη για «ιερό» σκοπό, μας φέρνουν μέσα από περιπέτειες στο ευτυχισμένο τέλος. Σε μια ιστορία που χορεύει στους ρυθμούς της βενετσιάνικης κοινωνίας εκείνη την εποχή.

Παίζουν: Μαρία Παλαιολογοπούλου, Ντορίτα Σταματέλου, Δημήτρης Μπαρμπούνης, Κυριακή Κουρπουανίδη, Κωνσταντίνα Μαγκλάρα, Ρίκα Χωριανοπούλου, Θοδωρής Μαραγκόπουλος, Μαρία Θεοχαρίδη, Παναγής Μιχαλάτος, Βασίλης Κυριαζόπουλος. Αφηγήτρια:Ντομινίκ Παντερή. Σκηνοθεσία: Αναστασία Πετρίδη . Μουσική Επιμέλεια: Μαρία Παλαιολογοπούλου – Αναστασία Πετρίδη.

 

Πέμπτη  4/07/2019, ώρα 21:00

Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ακράτας «Αναγέννησις»

«Κέικ», του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη 

Καθημερινά προβλήματα, δυσεπίλυτες κοινωνικές πληγές που αδυνατούν να χτυπηθούν στη ρίζα τους και ένα γλύκισμα που σιγοψήνεται την κατάλληλη στιγμή για να καταναλωθεί κατευναστικά από τους μαινόμενους χαρακτήρες.

Παίζουν: Γιάννης Μαλαβέτας, Κέλλυ Λεπενιώτη, Σπήλιος Ζιδρόπουλος, Πάνος Βασιλόπουλος. Σκηνοθεσία: Πάνος Βασιλόπουλος.

Παρασκευή  5/07/2019, ώρα 21:00

ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΚΕΠΑΣΤΟΥ , «Θεατρική Ομάδα Σκεπαστού»

«Υπάρχει και Φιλότιμο»

Η ταινία «Υπάρχει και Φιλότιμο» είναι μια κινηματογραφική διασκευή των Αλέκου Σακελάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου. Έργο μεγαλοφυές, εμβληματικό για τη σημασία της πολιτικής και τη σχέση της πολιτικής, με τη διαφάνεια ή τη μη διαφάνεια. Έργο σπαρακτικά επίκαιρο, καταγεγραμμένο στη συνείδησή μας, με χαρακτήρες άκρως ευανάγνωστους και καταστάσεις αναγνωρίσιμες με σκηνές ανθολογίας και με ατάκες πανέξυπνες και διαχρονικές.

Παίζουν: Αντώνης Μιχαλόπουλος, Ρομπέρτα Ποπέσκου, Ανέτα Παπαδοπούλου, Γρηγόρης Τσουρουφλής, Ευτυχία Παπαναγιώτου, Μαρία Τσενέ, Δημήτρης Καλούτσης, Νίκος Τερζής, Γεωργία Γιαννακαρίου, Μαρία Κώστογλου, Δημήτρης Δημακόπουλος, Αλέξης Τερζής, Ανδρέας Καραμούζης, Ελένη Βουκελάτου .Σκηνοθετική καθοδήγηση και Μουσική Επιμέλεια: Κώστας Κλάγκος. Επιμέλεια κουστουμιών και Μακιγιάζ: Η θεατρική Ομάδα Σκεπαστού.

[the_ad id=”46371″]

 

Δευτέρα   8/07/2019, ώρα 21:00

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ – Παιδική Σκηνή

 «ΕΙΡΗΝΗ» του Αριστοφάνη

Φέτος μικροί – μεγάλοι αποφασίσαμε να βιώσουμε το ταξίδι του Τρυγαΐου στον ουρανό ως τον Όλυμπο καθώς παλεύει να φέρει την Ειρήνη στους ανθρώπους, σε μια εποχή που τα σκιάχτρα του πολέμου-κάθε πολέμου- έχουν καταβαραθρώσει τα όνειρα…. Παράλληλα στην γη ένα σκιάχτρο ονειρεύεται και παλεύει να φέρει την ειρήνη στις καρδιές, σε μια εποχή που για κάθε μια από αυτές ετοιμάζεται κι ένα κλουβί. Ο Τρυγαΐος πετώντας επιστρέφει στην γη κι ελευθερώνει……. Το σκιάχτρο πετώντας, ταξιδεύει στον ουρανό κι ελευθερώνεται….

Ο Αριστοφάνης κι ο Ευγένιος Τριβιζάς μας κλείνουν το μάτι από την κουίντα και μας προσκαλούν μέσα από τον Τρυγαΐο και το σκιάχτρο να ελευθερώσουμε κι εμείς το παιδί που κρύβουμε μέσα μας…..

Να ταξιδέψουμε…. Να παλέψουμε…… Να θυμηθούμε πως κάποτε κι εμείς κάναμε τέτοια όνειρα και δίναμε τέτοιες μάχες…

Καθοδηγητής-Εμψυχωτής:Kώστας Κλάγκος. Σκηνοθετική Επιμέλια: Γιάννης Καυκάς, Διονυσία Ρηγοπούλου – Γκλαβά. Κοστούμια: Ίνα Καραγιαννίδου, Σύλλογος Γονέων και  Κηδεμόνων 7ου Δημοτικού Σχολείου. Κατασκευή Σκαθαρίου: Σαράντης Μπαλής. Έντυπα: Γιώργος Βαγενάς.

Τρίτη  9/07/2019, ώρα 21:00

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ  «Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά»

«Ο Αρχοντοχωριάτης», του Μολιέρου

Ο αστός έμπορος ονειρεύεται έναν καλύτερο κόσμο. Ο κύριος Ζουρνταίν, διεκδικεί το δικαίωμά του στο όνειρο. Να κατακτήσει τη γνώση, να γίνει αποδεκτός, να ανέβει κοινωνικά στα μάτια των ανθρώπων που τον περιβάλλουν. Στο όνειρό του, σαν πλούσιος αστός, μεταμορφώνεται σε ένα παιδί που διψά για μάθηση και αναγνώριση. Η αθωότητά του αλλά και ο ναρκισσισμός και η μεγαλομανία του, τον κάνουν υποχείριο του ονείρου του και μας καταδεικνύουν ότι η ευτυχία δεν κρύβεται στο πορτοφόλι αλλά στην ψυχή μας και στους ανθρώπους που στα δύσκολα στέκονται δίπλα μας.

Παίζουν: Δημήτρης Παπακυριάκης, Γιώτα Μπουρλετίδου, Παναγιώτα Τσουνάκα, Βαγγέλης Αναγνώστου, Έφη Κριθαρίδου, Ελένη Πατρικοπούλου, Σταμάτης Σουρμελής, Μαργαρίτα Λουκά, Σαμάνθα Καραγεώργου, Δημήτρης Ποθητός. Χορεύουν: Άντα Παπακυριάκη, Άντα Κανταράκη, Έφη Τζερεμέ.

Σκηνοθεσία – Διασκευή: Γιώργος Ρούφας. Μουσική: Χορωδία Δ.Σ.Π.

Τετάρτη  10/07/2019, ώρα 21:00

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΚΟΠΤΟΥ

«ΔΕΙΠΝΟ ΗΛΙΘΙΩΝ»  του Φρανσίς Βεμπέρ

Η κωμωδία του Φρανσίς Βεμπέρ εξυμνεί τη διαφορετικότητα με ειλικρίνεια και συγκινητική ευγένεια. Ξεπερνά τα στενά όρια του «νέο- μπουλβάρ» και θίγει ένα αρκούντος σοβαρό ζήτημα, το φασισμό που εμφιλοχωρεί ακόμη και στους «καλύτερους» αστικούς κύκλους. Διότι ο καλοκάγαθος αλλά «διαφορετικός» Φρανσουά, γίνεται το θύμα ενός ενήλικου bullying, αποκαλυπτικού της κακοήθειας, της υφέρπουσας βίας και του ενδόμυχου ρατσισμού του οικοδεσπότη θύτη του. Ωστόσο, αυτός με τις αθέλητες γκάφες του, θα φέρει τον οικοδεσπότη αυτόν σε μια πρωτόγνωρη αυτογνωσία.

Παίζουν: Γεώργιος Γεωργόπουλος, Ηλιάνα Τσαλαπάτη, Κυριακή Χριστοπούλου, Ανδρέας Τσέκενης, Άρης Μούστουλας, Σπυριδούλα Παυλοπούλου, Βασιλική Βασιλείου, Αρίστος Αλευρίτης, Παναγιώτης Κόσσυφας. Σκηνοθεσία – Διασκευή: Κώστας Κλάγκος. Σκηνικά – Κουστούμια: Θεατρική Ομάδα Διακοπτού. Μουσική Επιμέλεια: Κώστας Κλάγκος

[the_ad id=”46274″]

 

Πέμπτη  11/07/2019, ώρα 21:00

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ

 «Πρόκειται περί λάθους» του Μάνου Παναγόπουλου

Σε μια φτωχογειτονιά του Κερατσινίου, που είναι το κέντρο του κόσμου για τους ανθρώπους που ζουν εκεί, προσπαθώντας με κάθε τρόπο να ξεφύγουν από τη φτώχεια, την ανεργία και την ανέχεια, έρχεται να ταράξει τα νερά ένας παλιός γνώριμος, που τους γεμίζει ελπίδα για το μέλλον. Νέα όνειρα γεννιούνται που θα τους κάνουν να ξεχάσουν προσωρινά τις ταλαιπωρίες τους και τις προσδοκίες, που δεν ευοδώθηκαν ποτέ, μα ένα τραγικό γεγονός θα τους αναγκάσει να συμβιβαστούν με την ωμή πραγματικότητα…

Παίζουν: Γιάννης Τζόβολος, Νάνσυ Ζεντέφη, Αθηνά Τζαβέλα, Βασίλης Σπανός, Γιάννης Γκολόης, Ανδρέας Σπυρόπουλος, Λευτέρης Λιακόπουλος, Αποστόλης Μαμτσαδέρης, Γρηγορία Ζιάκα. Σκηνοθεσία: Κώστας Κλάγκος, Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Παρασκευή   12/07/2019, ώρα 21:00

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΑΙΓΙΟΥ «Θ.Ε.Α.»

«ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΗΣ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑΣ», του Σπύρου Γεωργίου

Μια εξαμελής οικογένεια και η ιστορία της με αφορμή τα γενέθλια της Ιφιγένειας. Η Ιφιγένεια εγκαταλείπει τις πολυπόθητες σπουδές στο Παρίσι και εργάζεται πια σε έναν καταυλισμό προσφύγων στην Αθήνα.  Την ημέρα των γενεθλίων της οι άνθρωποί της, αυτοί που αγαπά, θα έρθουν πάλι κοντά μετά από πολύ καιρό……

 Παίζουν: Υρώ Καραμανόγλου, Αγγέλικα Αλεξανδροπούλου, Γιώργος Σεφέρης, Νάσος Λιβάνης, Γιώργος Παπαδόπουλος, Μαρία Αγιάννη, Θεόδωρος Μανεσιώτης, Μιχάλης Γεωργίου, Βιβή Κλώτσα, Πόπη Μανεσιώτη, Διονυσία Τζόβολου, Κάτια Φάκου.  Σκηνοθεσία: Βαρβάρα  Σεφέρη

 

[the_ad id=”46704″]