Κάποια διαφορετικά ρομπότ έχουν ήδη ξεκινήσει μια επανάσταση στον 21ο αιώνα, παρέχοντας μια πολύ περίεργη εμπειρία σε όσους θέλουν να πειραματιστούν με τη σεξουαλική τους ζωή. Ορισμένες εξειδικευμένες κούκλες διαθέτουν ακόμη και ένα τεχνητό σημείο G και πολυάριθμους τρόπους αλληλεπίδρασης.

Οι σεξουαλικές και ρομαντικές σχέσεις με τα μηχανήματα θα μπορούσαν να γίνουν κάτι πραγματικό και να αντικαταστήσουν την ανθρώπινη αλληλεπίδραση, συνολικά μέσα σε περίπου τρεις δεκαετίες, δήλωσε στο metro.co.uk η Μπόμπι Μπάνκς, νευροεπιστήμονας και ειδικός σχέσεων.

Και αυτό το πιστεύει, πρώτα απ ‘όλα, επειδή η κατάσταση αυτή θα αφαιρεί όλη την αβεβαιότητα και το μπέρδεμα των ανθρώπινων συναισθημάτων. Θα δίνει στους ανθρώπους τον έλεγχο της αγάπης τους, επιτρέποντάς τους να δημιουργήσουν τον τέλειο εταίρο που πάντα ονειρευόταν: κανένας φόβος εξαπάτησης, απιστίας, ή μεγάλης απογοήτευσης.

«Η διαμόρφωση ρομαντικών και σεξουαλικών σχέσεων με τα ρομπότ θα είναι ευρέως διαδεδομένη μέχρι το 2050. Ο τρόπος που βιώνουμε την αγάπη και τη σύνδεση αλλάζει σήμερα. Η τεχνολογία είναι τόσο αλληλένδετη με τις καθημερινές μας ζωές που έχω ήδη δει μια σημαντική αύξηση του αριθμού των διαδικτυακών και από απόσταση σχέσεων. Οι άνθρωποι αναφέρουν ότι αισθάνονται στενά και τεχνητά συνδεδεμένα με τον ρομαντικό συνεργάτη τους, αλλά επίσης λένε ότι η μη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή από κοντά με τον άλλο, δημιουργεί αισθήματα ζήλιας και αβεβαιότητας για τη σταθερότητα της σχέσης», επισημαίνει η επιστήμονας.

[the_ad id=”46371″]

 

Ωστόσο, με όλη αυτή την αυξανόμενη εξάρτηση από την τεχνολογία, υπάρχουν ορισμένοι κίνδυνοι να εμπλακούν σε κάθε είδους σχέση — είτε πρόκειται για ειδύλλιο είτε για κάτι πιο απλό — με ένα ρομπότ, λόγω μιας προφανής έλλειψης ανθρώπινης σύνδεσης:

«Η κάλυψη των αναγκών σας σε κάθε ζήτηση και η επίτευξη του τρόπου σας θα μπορούσε να οδηγήσει σε υψηλότερα επίπεδα δυσαρέσκειας και κατάθλιψης λόγω της μη ικανότητας αντιμετώπισης των εμποδίων της ζωής. Αυτό που σημαίνει μια ανθρώπινη σχέση είναι το να μαθαίνουμε να αγαπάμε ο ένας τον άλλο παρά τα ελαττώματά μας. Πρέπει να αγκαλιάσουμε τα προβλήματα στη ζωή και να μάθουμε από τον πόνο, καθώς αυτό μας κάνει πιο δυνατούς και μας διδάσκει να γινόμαστε καλύτεροι».

 

Ωστόσο, πολλά σύγχρονα ρομπότ είναι αρκετά εξελιγμένα και αποτελούν… δέλεαρ για την υποκατάσταση της ανθρώπινης επαφής. Για παράδειγμα, τον Μάρτιο, ο ιδιοκτήτης του πρώτου μοντέλου κούκλας Harmony σε όλο τον κόσμο, Μπρικ Ντολμπάνκερ, αποκάλυψε ότι η νέα εφαρμογή X-mode επιτρέπει τώρα στην κούκλα, να μιμείται πραγματικά την ανθρώπινη συμπεριφορά.

Ο νέος κολπικός αισθητήρας της Harmony «αντιδρά στο σεξ», ενώ ακόμα στέλνει απαντήσεις στην εφαρμογή, η οποία, με τη σειρά της, στέλνει αντίστοιχα σήματα στον «εγκέφαλο» του μηχανήματος για να του πει πόσο βαθιά πηγαίνεις, ή πόσό σκληρή είναι η στύση του ανδρός».