Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αιγιάλειας Χρήστος Γούτος, μαζί με υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους, επισκέφθηκαν τις περιοχές Μαμουσιάς, Δερβενακίου και Τράπεζας.

Συναντήθηκε με κατοίκους και τοπικούς αιρετούς, στους οποίους μίλησε για τις αρχές και προγραμματικές θέσεις της νέας Δημοτικής του Παράταξης «Αιγιάλεια Αύριο».

Άκουσε προσεκτικά τα όσα του είπαν και τους διαβεβαίωσε ότι με την αυριανή δημοτική του αρχή, η διοίκηση του τόπου τους θα βρει πάλι την αυτοδυναμία της, αφού ο ίδιος προσωπικά  δεν θα είναι κλεισμένος  στο γραφείο του και οι καθημερινές ανάγκες των Κοινοτήτων μέσω αποκεντρωμένων υπηρεσιών.

Ο κ.Γούτος, στις ομιλίες του ξεκαθάρισε:

«Το πρώτο πράγμα που θα επιχειρήσουμε είναι μια γενναία αποκέντρωση. Μηχανήματα και προσωπικό επιστρέφουν στον πρώην Δήμο Διακοπτού. Έτσι ο τοπικός αντιδήμαρχος και οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων δεν θα εξαρτώνται από το Αίγιο, για τα καθημερινά, για μία λάμπα, για ένα δρόμο. Δεν θα επαιτούν από το Αίγιο. Ισορροπία παντού. Άλλο εξάρτηση από το Αίγιο και άλλο εποπτεία από την έδρα του Δήμου Αιγιάλειας».

Στην Τράπεζα, ο κ. Γούτος,παρουσίασε το πλήρες σχέδιο τουριστικής προβολής, με στοχευμένη δράση, αφού η μοναδικότητα του τοπίου, σήμερα δεν αναδεικνύεται, παρότι σπάνια μπορεί κανείς να βρει ένα τέτοιο ανά την Ελλάδα».

[the_ad id=”46371″]

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΟΥΤΟΣ ΣΕ Ν.ΕΡΙΝΕΟ-ΔΑΜΑΚΙΝΙ-ΖΗΡΙΑ-ΛΑΜΠΙΡΙ

«Κάθε μέρα εδώ ισότιμα με το Αίγιο – Όχι ΧΥΤΑ η Παπανικολού»  

 

«Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αιγιάλειας Χρήστος Γούτος, μαζί με δεκάδες υποψηφίους Δημοτικούς  συνεχίζει τις περιοδείες του σε διάφορα σημεία του Δήμου, συναντώντας κατοίκους, εκπροσώπους φορέων, συλλόγων και αυτοδιοικητικούς, ενώνοντας τις πιο μικρές κοινωνίες.

Τις τελευταίες ημέρες, έγιναν επισκέψεις σε: Νέο Ερινεό – Δαμακίνι – Ζήρια και Λαμπίρι.

Έγινε  καταγραφή προτεραιοτήτων των Κοινοτήτων  και δόθηκαν οι ανάλογες εφικτές δεσμεύσεις.

Ο κ. Γούτος μίλησε σε συγκεντρωμένους κατοίκους, κάλεσε τους κοινοτάρχες να έχουν καθημερινή επικοινωνία.«Το γραφείο μου είναι και γραφείο σας, για καθημερινές ανάγκες και ισόρροπη ανάπτυξη.

Και κατέληξε:

« Τα χωριά μας, τα αγαπάμε, Αγαπάμε την ιστορία τους, τη φύση, την παράδοση, τις δράσεις, τις γιορτές και τη ζεστασιά της οικογένειας και των συγχωριανών.  Αλλά δεν θα είμαστε εδώ μόνο σε γιορτές και πανηγύρια. Θα είναι ένα με το αστικό κέντρο του Αιγίου και πάνω από αυτό σε χρηματοδοτήσεις εφόσον απαιτείται .  Με μας στη δημοτική αρχή, δεν θα νιώθετε επαίτες αλλά ίσοι σε μία ενιαία κοινωνία».

Για το θέμα της Παπανικολού , ξεκαθάρισε ότι ο περιφερειακός σχεδιασμός είναι κανόνας και κατά συνέπεια δεν θα λειτουργήσει  εκεί ΧΥΤΑ. Όμως υπέδειξε ως υπαίτιους τους Δημάρχους Ερινεού και Συμπολιτείας που υπέδειξαν τη θέση, έχοντας άλλα σχέδια .« Και σήμερα έρχονται να μας πουν όχι, αλλά έχουν μάθει να θάβουν τα σκουπίδια σε γούβες. Δεν κατάφεραν να λύσουν το πρόβλημα σε έναν μικρό δήμο, πώς θα μπορέσουν να το κάνουν τώρα στον μεγαλύτερο δήμο».

[the_ad id=”46274″]

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΟΥΤΟΣ ΣΕ ΠΛΑΤΑΝΟ-ΜΑΡΜΑΡΑ

-ΧΡΥΣΑΝΘΙΟ-ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΥΣ   

 «Δεν είμαι επισκέπτης στην Αν.Αιγιάλεια, αλλά κατοικώ εδώ 

– Θέλω ισχυρό δήμο αλλά θα στηρίξω αίτημα ξεχωριστού»  

 

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αιγιάλειας Χρήστος Γούτος, μαζί με δεκάδες υποψηφίους Δημοτικούς  συνέχισε χθες τις περιοδείες του στην Ανατολική Αιγιάλεια, με  επισκέψεις σε: Πλάτανο, Μάρμαρα, Χρυσάνθιο και Αμπελόκηπους.

Ο κ. Γούτος μίλησε σε συγκεντρωμένους κατοίκους, τονίζοντας:

«Δεν είμαι επισκέπτης, προεκλογικά, αλλά κάτοικος της περιοχής σας, 4-5 μήνες το χρόνο. Βιώνω καθημερινά, την έλλειψη καθαριότητας, τους κακούς δρόμους, τα σκοτάδια. Είμαι ένας από εσάς».

Ο υποψήφιος δήμαρχος, αναφερόμενος στο ΧΥΤΑ Αιγείρας, υπενθύμισε ότι πρώτος και πριν από την εμφάνιση της Επιτροπής Αγώνα Αν. Αιγιάλειας, έθεσε το θέμα και ζήτησε να κλείσει…και θα κλείσει, με έργα αποκατάστασης».

Επιπλέον ανέφερε: «Σκοπός μας δεν είναι, ο εκάστοτε αντιδήμαρχος να εξαρτάται από τις υπηρεσίες της έδρας του δήμου, αλλά αποκεντρωμένα θα μπορεί να εξυπηρετεί τις καθημερινές ανάγκες της Ακράτας. Η ισόρροπη ανάπτυξη της περιφέρειας του Δήμου με το αστικό κέντρο του Αιγίου, δεν είναι απλά μια διαπίστωση, αλλά σημαντική μας αρχή.Και θα το αποδείξουμε».

Και κατέληξε:

«Η δική μου  θέση είναι να έχω έναν μεγάλο και ισχυρό δήμο, αλλά έχουμε δημοκρατία και κατά συνέπεια εφόσον οι τοπικές κοινωνίες επιμείνουν σε νέο Δήμο Αν.Αιγιάλειας, εγώ θα είμαι στο πλευρό τους».

[the_ad id=”46704″]

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΟΥΤΟΣ ΣΕ ΚΟΥΛΟΥΡΑ-ΣΕΛΙΝΟΥΝΤΑ-ΕΛΑΙΩΝΑ 

 «Ισόρροπη ανάπτυξη της περιφέρειας με το αστικό κέντρο του Αιγίου» 

 

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αιγιάλειας Χρήστος Γούτος, μαζί με δεκάδες υποψηφίους Δημοτικούς  συνέχισε χθες τις περιοδείες του, με  επισκέψεις σε: Kουλούρα, Σελινούντα και Ελαιώνα.

Ο κ. Γούτος μίλησε σε συγκεντρωμένους κατοίκους, τονίζοντας:

«Βιώνω καθημερινά, την έλλειψη καθαριότητας, τους κακούς δρόμους, τα σκοτάδια. Είμαι ένας από εσάς. Σκοπός μας δεν είναι, ο εκάστοτε αντιδήμαρχος να εξαρτάται από τις υπηρεσίες της έδρας του δήμου, αλλά αποκεντρωμένα θα μπορεί να εξυπηρετεί τις καθημερινές ανάγκες της κάθε περιοχής.  Η ισόρροπη ανάπτυξη της περιφέρειας του Δήμου με το αστικό κέντρο του Αιγίου, δεν είναι απλά μια διαπίστωση, αλλά σημαντική μας αρχή.Και θα το αποδείξουμε».

Στον Ελαιώνα, μίλησε για ανάπλαση και προβολή της παραλίας και επανάκτηση της Γαλάζιας Σημαίας. Για την οδική σύνδεση με το Διακοπτό (με σταθερή γέφυρα), για νέα γεώτρηση ώστε να σταματήσουν τα διαρκή προβλήματα ύδρευσης κ.ά.

Για το αίτημα νέου Δήμου με έδρα το Διακοπτό, επανέλαβε την πάγια άποψή του:

«Η δική μου θέση είναι να έχω έναν μεγάλο και ισχυρό δήμο, αλλά έχουμε δημοκρατία και κατά συνέπεια εφόσον οι τοπικές κοινωνίες επιμείνουν σε νέο Δήμο Ανατολικής Αιγιάλειας, εγώ θα είμαι στο πλευρό τους».

 

[the_ad id=”46371″]

 

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΟΥΤΟΣ ΣΕ ΤΕΜΕΝΗ-ΒΑΛΙΜΙΤΙΚΑ-ΔΙΓΙΕΛΙΩΤΙΚΑ

 «Επί των ημερών μας θα λυθεί οριστικά το

 πρόβλημα με τα σκουπίδια και της αποχέτευσης»  

 

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αιγιάλειας Χρήστος Γούτος, μαζί με δεκάδες υποψηφίους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους, συνεχίζει τις περιοδείες του σε διάφορα σημεία του Δήμου, συναντώντας κατοίκους, εκπροσώπους φορέων, συλλόγων και αυτοδιοικητικούς, ενώνοντας τις πιο μικρές κοινωνίες.
Την Κυριακή, έγιναν επισκέψεις σε: Τέμενη, Βαλιμίτικα  και Διγελιώτικα Αιγίου, με  καταγραφή προτεραιοτήτων των Κοινοτήτων  και ανάλογες εφικτές δεσμεύσεις.
Ο κ. Γούτος μίλησε σε συγκεντρωμένους κατοίκους, τονίζοντας ότι  θα είναι παρεμβατικός και αποτελεσματικός στα θέματα της διαχείρισης των απορριμμάτων και της αποχέτευσης.

 

«Έχουμε το σχέδιο σταδιακής απαλλαγής των απορριμμάτων, με μάχες στο νέο Φορέα Διαχείρισης, βραχυπρόθεσμη μεταφορά σε γειτονικούς νόμιμους ΧΥΤΑ, άσκηση πίεσης στην όποια κυβέρνηση για διάθεση σε εργοστάσια εκτός Δυτικής Ελλάδας και προώθηση της κατασκευής της Μονάδας Βιομηχανικής Επεξεργασία Στερεών Αποβλήτων, μαζί με τον Δήμο Καλαβρύτων, για μακροπρόθεσμη λύση και απαλλαγή από τον εφιάλτη» τόνισε ο κ.Γούτος.

Σε ότι αφορά το αποχετευτικό, ενημέρωσε ότι σε ένα περίπου μήνα δημοπρατούνται τα εσωτερικά δίκτυα των τριών κοινοτήτων. « Η ΔΕΥΑΑ είναι αξιόμαχη για να μπορέσει να εκτελέσει το έργο και ως Δημοτική Αρχή θα το παρακολουθούμε στενά κι όπου απαιτηθεί θα υπάρξει και χρηματοδότηση έργων».
Και κατέληξε:
«Τα χωριά μας, τα αγαπάμε.  Θα είναι ένα με το αστικό κέντρο του Αιγίου και πάνω από αυτό, αν χρειαστεί  σε χρηματοδοτήσεις εφόσον απαιτείται. Με μας στη δημοτική αρχή, δεν θα νιώθετε επαίτες αλλά ίσοι σε μία ενιαία κοινωνία».

[the_ad id=”46274″]