Θέλησαν να δώσουν μια διαφορετική κομματική διάσταση ωστόσο ήρθαν στο Αίγιο αποφασισμένοι να ανακοινώσουν πως αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία αναζήτησης ραντεβού με τον υπουργό Παιδείας για το ΤΕΙ Αιγίου. Θέλοντας να «χρυσώσουν το χάπι» έριξαν εκ νέου στο «τραπέζι» τα τμήματα διετούς φοίτησης επιλέγοντας να «παίξουν σε δικό τους γήπεδο» το μεσημέρι του Σαββάτου, δεν «τσίμπησαν» όμως όλα τα μέλη της Επιτροπής που συστάθηκε από το δημοτικό συμβούλιο Αιγιαλείας που ζητούν νέα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου παρόντων όλων των βουλευτών προκειμένου να ληφθούν σαφείς αποφάσεις και δεσμεύσεις.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

***Σε αναζήτηση «ραντεβού» με τον Γαβρόγλου

Η σύσκεψη που συγκάλεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο Εργατικό Κέντρο Αιγίου το μεσημέρι του Σαββάτου με προσκεκλημένους τον δήμαρχο και τους υποψηφίους δημάρχους, αφήνει ως μια πρώτη εντύπωση ότι τα αντανακλαστικά που επέδειξε το δημοτικό συμβούλιο με την έκτατη συνεδρίαση το βράδυ της περ.Πέμπτης και το πώς δρομολογούνται οι καταστάσεις, δίνουν μια μικρή ελπίδα για να ανατραπεί η κατάσταση παρότι όλα τα δεδομένα δεν είναι με το μέρος του Αιγίου.

Ως γνωστόν την προπερασμένη Παρασκευή διέρρευσε το προσχέδιο του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας βάσει του οποίου το τμήμα Φυσικοθεραπείας παραμένει στο Αίγιο, αναφερόταν η μεταφορά της σχολής Λογοθεραπείας και ήταν σαφής η κατάργηση του τμήματος Οπτικής /Οπτομετρίας. Μέσα στο Σαββατοκύριακο όμως τα πράγματα… άλλαξαν και το τελικό νομοσχέδιο που δόθηκε στη δημοσιότητα αργά τη νύχτα της Δευτέρας αναφέρει μόνον την παραμονή του τμήματος Φυσικοθεραπείας και καμία άλλη σχολή στο Αίγιο. Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησαν μια σειρά ενεργειών με τον Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλο να ζητά έκτακτη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου, όπως και έγινε μετά από επικοινωνία με τον Θανάση Παναγόπουλο.

[the_ad id=”46371″]

Έτσι το βράδυ της Πέμπτης συγκαλείται έκτακτο συμβούλιο με προσκεκλημένους τους βουλευτές του νομού. Εκεί προσέρχονται μόνον οι βουλευτές της ΝΔ που παρουσία του δημοτικού συμβουλίου και εκπροσώπων φορέων της πόλης που παρέστησαν στην συνεδρίαση ανταποκρίνονται στο αίτημα της πόλης και αναλαμβάνουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις, ενώ το δημοτικό συμβούλιο ορίζει 5μελή επιτροπή για τη διαχείριση του θέματος αφού οι ώρες είναι κρίσιμες και όπως όλα δείχνουν το νομοσχέδιο εισάγεται προς ψήφιση τη Μ.Εβδομάδα. Η επιτροπή αποτελείται από τον Θανάση Παναγόπουλο,, τον Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλο, την Βάσω Ψυχράμη, τον Χρήστο Σπηλιωτόπουλο ως γνώστη των θεμάτων λόγω της θέσης του στο ΤΕΙ και τον Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλο, αφού πέραν των εντάσεων που υπήρξαν στη συνεδρίαση άπαντες αντιλαμβάνονται ότι το ΤΕΙ θα πρέπει να μείνει εκτός δημοτικής αντιπαράθεσης.

**Η σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ στο Εργατικό Κέντρο

Με τις καταστάσεις να πιέζουν το Αίγιο να στέλνει το «μήνυμα» πως η υπόθεση του ΤΕΙ αφορά όλη την πόλη! οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν να δώσουν μια διαφορετική κομματική διάσταση συγκαλώντας σύσκεψη το πρωί του Σαββάτου στο Εργατικό Κέντρο όπου μέσω ανακοίνωσης καλούν δήμαρχο και όλους τους υποψηφίους δημάρχους.

Η πρόσκληση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είχε καθοριστεί για τις 12.30 το μεσημέρι του Σαββάτου ωστόσο περίπου μια ώρα νωρίτερα υπήρξε συνάντηση μεταξύ Θανάση Παναγόπουλου –Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλου –Χρήστου Γούτου και Βάσως Ψυχράμη όπου συμφωνήθηκε να θέσουν στους βουλευτές το θέμα τονίζοντας την απόφαση που έχει ληφθεί στο δημοτικό συμβούλιο, να τους καλέσουν εκ νέου σε ανοιχτή συνεδρίαση του Δ.Σ. προκειμένου να υπάρξουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις και να αποχωρήσουν από τη σύσκεψη. Οι τρεις φάνηκε να συμφωνούν ενώ η Βάσω Ψυχράμη έθεσε κάποιους προβληματισμούς.

[the_ad id=”46371″]

Σ`αυτό στάθηκε άλλωστε στην αρχική του τοποθέτηση κι ο Θανάσης Παναγόπουλος μεταφέροντας τα όσα είχαν ειπωθεί νωρίτερα σε επικοινωνία με τα μέλη της Επιτροπής που όρισε το δημοτικό συμβούλιο για την διαχείριση της υπόθεσης των ΤΕΙ. «Δεδομένου ότι το ΤΕΙ είναι ένα θέμα που αφορά ολόκληρη την πόλη κι όλοι συμφωνήσαμε να μείνει εκτός πολιτικής ατζέντας, εγώ δεν έχω εξουσιοδότηση να συζητώ μόνος μου μαζί σας. Κληθήκατε στην ανοιχτή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και δεν παραστήκατε να ακούσετε όλους τους προβληματισμούς και σήμερα καλείται τους υποψηφίους δημάρχους. Οι υποψήφιοι αυτή τη στιγμή είναι απλοί πολίτες και σεβαστή η γνώμη κάθε Αιγιαλέα για όλα τα ζητήματα της πόλης όμως εδώ έχει προκύψει ένα μείζον ζήτημα που πρέπει να το διαχειριστούμε με σοβαρότητα. Κι αν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων κ΄.κ΄.βουλευτές δεν καταφέρατε να παραστείτε στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ορίστε μας πότε μπορείτε να έρθετε να συγκαλέσω νέα έκτακτη συνεδρίαση γιατί είναι σαφές ότι το ΤΕΙ της πόλης με ένα μόνο τμήμα υποβαθμίζεται και το μέλλον του είναι αβέβαιο» ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος.

***Ακολούθως στο βήμα ανέβηκε ο Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος που ανέφερε χαρακτηριστικά: «καταρχάς μόνο θετικά μπορεί να χαρακτηριστεί ότι είδαμε πως λίγες ώρες μετά την απόφαση του ΔΣ υπήρξαν αντανακλαστικά από τους βουλευτές. Εάν θα ήταν κάποιος εκ των τριών βουλευτών, ή κάποιος από τους 7-8 συμβούλους της παράταξης που έχει την επίσημη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στο δήμο μας, παρόντες στην έκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου θα σας μετέφερε ότι μετά από πέντε ώρες συνεδρίασης δεν υπήρξε καμία διαφοροποίηση από όλους τους συμβούλους που ήμασταν παρόντες ως προς την αναγκαιότητα να κινηθούμε άμεσα μαζί με τους βουλευτές. Στο συμβούλιο που συνεκλήθη μετά από αίτημα της παράταξής μου, πήραμε μια απόφαση: να αφήσουμε έξω από την προεκλογική ατζέντα των δημοτικών εκλογών το θέμα του ΤΕΙ, δεν μας επιτρέπεται να θέσουμε αυτό το ζήτημα είτε μεταξύ αντιπαράθεσης των κομμάτων της βουλής είτε μεταξύ παρατάξεων και σας παρακαλούμε σ`αυτό να μας βοηθήσετε!

[the_ad id=”46274″]

Στην 5μελή επιτροπή που όρισε το δημοτικό συμβούλιο εκπροσωπούνται όλες οι παρατάξεις, αποτελείται από το δήμαρχο, των ομιλούντα (Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλο) την κα Ψυχράμη, τον κ΄.Σπηλιωτόπουλο από την παράταξη Καλογερόπουλου και τον κ΄.Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλο από την παράταξη Γούτου. Θέλουμε με σοβαρότητα να δούμε τις αδυναμίες, να μας πείτε αν υπάρχει περίπτωση να διασωθεί η Οπτομετρία, γιατί περιμέναμε πως το σχέδιο που είχε επεξεργαστεί η κα Αναγνωστοπούλου δεν θα είχε αλλαγές από τον διάδοχό της. Τα όσα είπε ο κ΄.δημαρχος εκφράζουν όλους μας! Θέλουμε με σοβαρότητα να μας πείτε ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου κατά πόσο μπορείτε να μας βοηθήσετε».

Τηρώντας τα όσα είχαν συμφωνηθεί νωρίτερα μεταξύ τους, Θανάσης Παναγόπουλος και Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος αποχωρούν μετά την τοποθέτηση τονίζοντας προς τους κυβερνητικούς βουλευτές: πείτε μας πότε επιθυμείτε να συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο και δεσμευτείτε για το ραντεβού με τον Γαβρόγλου, με τους βουλευτές να απαντούν πως θα μπορούσε να υπάρξει πρώτα η συνάντηση με τον Γαβρόγλου και συνεδριάσει κατόπιν το δημοτικό συμβούλιο. Τη «γραμμή» σπάει ο Χρήστος Γούτος που δεν αποχωρεί μαζί τους αλλά παρέμεινε στη συζήτηση στην «ατζέντα» που είχαν βάλει οι βουλευτές, στην ίδια γραμμή δηλαδή που κινήθηκαν τόσο ο Δημήτρης Καλογερόπουλος όσο και η Βάσω Ψυχράμη.

*Οι βουλευτές από την πλευρά τους έθεσαν εξίσου τον προβληματισμό για το κατά πόσον υπάρχει δυνατότητα διάσωσης του τμήματος Οπτικής ενώ υπερασπίστηκαν στο σύνολό του το νομοσχέδιο που όπως ανέφεραν αναβαθμίζει τα ΤΕΙ και δεσμεύτηκαν για την αναζήτηση συνάντησης με τον υπουργό Παιδείας.

[the_ad id=”46371″]

*****Σε κάθε περίπτωση η σκληρή γραμμή Θανάση Παναγόπουλου – Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλου στο πλαίσιο της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου, ώστε να μην δεχθεί η πόλη οτιδήποτε ως μελλοντική υπόσχεση αλλά να «παγώσει» τώρα το νομοσχέδιο ή να παραμένει η Οπτική /Οπτομετρία φαίνεται ότι είναι αυτό που ασκεί τη μεγαλύτερη πίεση και πλέον στην ανακοίνωσή τους κατόπιν της σύσκεψης οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν μνεία για το ραντεβού που θα κλειστεί με τον υπουργό Παιδείας ώστε να συζητηθεί το θέμα του ΤΕΙ Αιγίου.

Imerisios Achaia