Από την παράταξη «Αιγιαλέων Πόλις» δίδεται στη δημοσιότητα, επιστολή προς τον δήμαρχο με την οποία ο επικεφαλής Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος ζητά άμεση σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου με μοναδικό θέμα το ΤΕΙ Αιγίου.

Αναλυτικά η επιστολή:

ΠΡΟΣ: τον δήμαρχο Αιγιαλείας κ΄.Θανάση Παναγόπουλο

ΚΟΙΝ.: γραφείο προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου

Η κατάθεση του σχεδίου νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση όπως ήταν από καιρό γνωστό, θα δημιουργούσε νέα δεδομένα και για το ΤΕΙ Αιγίου.

Η έκτακτη ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου κρίνεται απαραίτητη άμεσα ώστε μαζί να συναποφασίσουμε τις ενδεδειγμένες ενέργειες.

-Η διατήρηση του τμήματος Φυσικοθεραπείας στην πόλη μας με περισσότερους από 1000 φοιτητές είναι ασφαλώς στη σωστή κατεύθυνση.

[the_ad id=”46371″]

-Η προδιαγεγραμμένη φθίνουσα πορεία της σχολής Οπτικής /Οπτομετρίας με μόλις 80 φοιτητές κι ενώ δεν προχώρησε η πλήρωση κενών θέσεων καθηγητών αποτελούσε  μόνιμο ζήτημα στις συνεδριάσεις του σώματος όποτε έμπαινε θέμα για το ΤΕΙ και οι παρεμβάσεις μας ως γνωστόν ήταν αρκετές και επίμονες.

-Η ακύρωση μεταφοράς ενός ισχυρότατου και πολυπληθούς σε φοιτητές Τμήματος, της Λογοθεραπείας, από την Πάτρα στο Αίγιο όπως προβλεπόταν στο προσχέδιο, δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά. Θα πρέπει να συζητηθούν οι αιτίες που στο τελικό σχέδιο είτε η σχολή Λογοθεραπείας είτε κάποια αντίστοιχη σε αριθμό φοιτητών σχολή δεν μεταφέρεται στο Αίγιο, όπως επιβαλλόταν στο πλαίσιο της απαιτούμενης ανάπτυξης του ΤΕΙ Αιγίου βάσει της αρχικής σύμβασης παραχώρησης των εγκαταστάσεων που έπρεπε με ευθύνη της Πολιτείας να έχει υλοποιηθεί.

Θα πρέπει η σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου να είναι άμεση!

Για την παράταξη «Αιγιαλέων Πόλις»
Τριανταφυλλόπουλος Γρηγόρης

 

[the_ad id=”46274″]

 

[the_ad id=”57928″]