ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΨΥΧΡΑΜΗ ΚΑΙ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ «ΠΟΙΟΤΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ» ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ «ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ»

 Χρήσιμη και εποικοδομητική συνάντηση με την πρόεδρο Σία Σοφιανοπούλου και μέλη του Δ.Σ. του Φιλοζωικού Συλλόγου Αιγιάλειας «Τα Φιλαράκια» πραγματοποίησαν την Τετάρτη 20 Μαρτίου, η υποψήφια Δήμαρχος Αιγιαλείας Βασιλική Ψυχράμη και μέλη της παράταξής της, «ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ». Οι δύο πλευρές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι μέσα από την αγαστή συνεργασία Δήμου και εθελοντών και με την πιστή τήρηση των όσων προβλέπει η νομοθεσία, θα δοθεί λύση στο μείζον θέμα που απασχολεί έντονα την τοπική κοινωνία.

[the_ad id=”46371″]

Οι δύο πλευρές διαπίστωσαν τα κενά που υπάρχουν στην νομοθεσία που αφορά τα αδέσποτα ζώα και την αδυναμία ελέγχων στα δεσποζόμενα. Ειδικότερα, αντικείμενο συζήτησης της συνάντησης αποτέλεσε το κρίσιμο θέμα του διαρκώς αυξανόμενου αριθμού των αδέσποτων σκυλιών στην Αιγιάλεια, πρόβλημα που πηγάζει από την εγκατάλειψη δεσποζόμενων ζώων. Μέγα ζητούμενο είναι να μπορεί ο ελεγκτικός μηχανισμός της Πολιτείας να λειτουργεί έτσι ώστε να μην υπάρχει δεσποζόμενο ζώο που να μην έχει τσιπαριστεί, ο ιδιοκτήτης του να γίνεται αντιληπτός όταν το εγκαταλείπει, να υφίσταται τις συνέπειες που ο νόμος ορίζει και εν τέλει να εκλείψει το φαινόμενο της εγκατάλειψης.

Προσανατολισμός της υποψήφιας Δημάρχου Βασιλικής Ψυχράμη και της «ΠΟΙΟΤΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ» είναι η ενημέρωση των πολιτών για το σοβαρό αυτό θέμα. Επίσης, για την αντιμετώπιση του προβλήματος, σκοπό έχουν να δώσουν κίνητρα στους πολίτες να προχωρούν σε υιοθεσίες και βέβαια η καλή συνεργασία των δημοτικών υπηρεσιών με τον Φιλοζωικό Σύλλογο και τα μέλη του που επιτελούν σημαντικό έργο για την κοινωνία.

[the_ad id=”46371″]

Μετά την συνάντηση, η κα Ψυχράμη, δήλωσε σχετικώς: «Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε δράση πάνω στο μείζον αυτό κοινωνικό ζήτημα. Συγχαίρουμε τον Φιλοζωικό Σύλλογο Αιγιάλειας για το σπουδαίο έργο των εθελοντών του, συντασσόμαστε και αποβλέπουμε σε αγαστή συνεργασία μαζί τους. Επιθυμούμε δε να θέσουμε σε πιο ισχυρή βάση τη συνεργασία αυτή, με διακριτούς ρόλους».

 

[the_ad id=”52195″]

 

 

[the_ad id=”48922″]