14.1 C
Aigio
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_imgspot_img
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕλλάδαΤον Μάρτιο η ολοκλήρωση της σιδηροδρομικής γραμμής Κιάτο - Ροδοδάφνη

Τον Μάρτιο η ολοκλήρωση της σιδηροδρομικής γραμμής Κιάτο – Ροδοδάφνη

Την αναβάθμιση του σιδηρόδρομου στην Πελοπόννησο, την λειτουργία της γραμμής Κιάτο-Αίγιο και την δημοπράτηση έργων αξίας 1δισ.ευρώ για σιδηροδρομικά έργα στην Πελοπόννησο εξήγγειλε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης από το βήμα του 1ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου “Olympia Forum”.

Συγκεκριμένα είπε πως ολοκληρώνεται η κατασκευή νέας διπλής Γραμμής στάσεων και σταθμών στο τμήμα Κιάτο – Αίγιο, στη Ροδοδάφνη τον Μάρτιο του 2019, οπότε θα είναι δυνατή η κυκλοφορία συρμών στο τμήμα ενώ μέχρι τον Μάιο του 2019 θα έχει συμβασιοποιηθεί γιατί ολοκληρώνεται ο διαγωνισμός ηλεκτροκίνησης του τμήματος Κιάτο – Ροδοδάφνη, όχι μόνο δηλαδή η Γραμμή αλλά και η ηλεκτροκίνησή του.

[the_ad id=”46371″]

Εξελίσσονται, όπως είπε, σε ικανοποιητικό βαθμό, οι εργασίες υποδομής της νέας διπλής γραμμής από τη Ροδοδάφνη μέχρι το Ρίο, που περιλαμβάνεται και η δίδυμη σήραγγα της Παναγοπούλας σε αυτό το κομμάτι, προϋπολογισμού 389 εκατομμύρια ευρώ και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης είναι τον Ιούνιο του 2020. Εξήγγειλε πως εντός του 2019 θα δημοπρατηθεί, είναι στην τελική φάση ωρίμανσης, το έργο κατασκευής υποδομής σηματοδότησης και ηλεκτροκίνησης και σταθμών από τη Ροδοδάφνη μέχρι το Ρίο. Ο προϋπολογισμός είναι 120 εκατομμύρια.

 

[the_ad id=”46704″]

 

[the_ad id=”57928″]

 

 

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΑΓΟΡΑ

Most Popular