Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας  (ΕΣΕΕ) παρουσίασε στην Αθήνα,  το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019, την Ετήσια Έκθεση Ελληνικού Εμπορίου για το 2018 και στις 24 Φεβρουαρίου 2019, ημέρα Κυριακή, πραγματοποίησε την Ετήσια Γενική Συνέλευση της. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Έφη Αχτσιόγλου και η βουλευτής της ΝΔ Α’ Αθηνών κα Όλγα Κεφαλογιάννη. Παραβρέθηκαν  βουλευτές, πρόεδροι κοινωνικών εταίρων και επιμελητηρίων καθώς και εκατοντάδες εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου από όλη την Ελλάδα. Σε τοπικό επίπεδο, η  ΕΣΕΕ εκπροσωπήθηκε από τα εκλεγμένα μέλη της, κα. Ντία Παναγοπούλου, τον κ. Κωνσταντίνο Μπρούμα και τον κ. Σωκράτη  Μαυρίδη. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Πρόεδρος του Συλλόγου μας, κα Μαρία Χρονοπούλου.

[the_ad id=”46371″]

Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ Γιώργος Καρανίκας εξήρε τη «μάχη επιβίωσης» του εμπορικού κόσμου τα χρόνια της κρίσης, σημειώνοντας πως «τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του ελληνικού εμπορίου είναι οι άνθρωποί του, οι επιχειρηματίες που δίνουν τη μάχη της καθημερινότητας και αναλαμβάνουν το ατομικό τους ρίσκο». Κατέθεσε τις απόψεις της Συνομοσπονδίας για τη καθοριστική σημασία των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων στην γενικότερη είσοδο της χώρας στην ανάπτυξη. «Εάν η ραχοκοκαλιά της οικονομίας δεν είναι σε καλή κατάσταση, το «σώμα» της Ελλάδας δε μπορεί να προχωρήσει με σταθερότητα» τόνισε ο κ. Καρανίκας.

Η κα. Παναγοπούλου και ο κ. Μαυρίδης, αντίστοιχα στους δικούς τους λόγους τόνισαν τα προβλήματα που ταλανίζουν το ελληνικό εμπόριο τα τελευταία χρόνια. Συγκεκριμένα ο κ. Μαυρίδης  αναφέρθηκε στα προβλήματα που δημιουργούνται από τις παρατεταμένες ενδιάμεσες εκπτώσεις καθώς και στην ανάγκη επίλυσης του ζητήματος  των επιχειρηματικών δανείων που χορηγήθηκαν με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου μέσω της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας, η οποία πλέον τελεί υπό εκκαθάριση. Τέλος, η κα. Παναγοπούλου, με την σειρά της, εστίασε στο θέμα των πυρόπληκτων και σεισμόπληκτων δανείων καθώς στην σημαντική  προσφορά  των  γυναικών  στον εμπορικό κόσμο αλλά και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μητέρες  έμποροι και πως αυτά θα μπορούσαν να διευθετηθούν.

Με  Εκτίμηση
Η Πρόεδρος                                          Η Γεν. Γραμματέας
Μαρία Χρονοπούλου                                Ντία  Παναγοπούλου