Σε συνάντηση με τα μέλη της Κίνησης για την Ανατολική Αιγιαλεια
εξετάστηκαν οι μελλοντικές δυνατότητες

Ενημερωτική συνάντηση για τα ζητήματα της ανατολικής Αιγιάλειας πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής μεταξύ των μελών της Ανεξάρτητης Ανοιχτής Κίνησης Ανατολικής Αιγιάλειας και του Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλου όπου συνοδευόμενος από στελέχη της παράταξης συζητήθηκαν λεπτομέρειες ώστε να αποσαφηνιστεί σειρά ζητημάτων για την διατύπωση του αιτήματος δημιουργίας δήμου Ανατολικής Αιγιάλειας.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Αιγιαλέων Πόλις» επανέλαβε την πάγια θέση του, διατυπωμένη από το 2010, για τον χωροταξικό σχεδιασμό του «Καλλικράτη» αλλά και το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των δήμων. «Η κοινή λογική επέβαλλε το 2010 να γίνουν δύο δήμοι στην Αιγιάλεια» ήταν η σαφής θέση του Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλου συζητώντας αναλυτικά με τα μέλη της Κίνησης την πορεία των θεμάτων από την ψήφιση τότε του νόμου μέχρι σήμερα, εξετάζοντας τις μελλοντικές δυνατότητες.

[the_ad id=”46371″]

Χθες το πρωί σε επικοινωνία με παράγοντες του Υπουργείου Εσωτερικών διευκρινίστηκε ότι η κυβέρνηση προτίθεται άμεσα να προχωρήσει σε νομοθετική πρωτοβουλία για σύσταση επιτροπής όπου σε βάθος διετίας να εξεταστούν οι περιπτώσεις που δικαιολογημένα επαναφέρεται το αίτημα και στη συζήτηση αυτή η παράταξή μας θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Ασφαλώς η καθυστέρηση από πλευράς κυβέρνησης όπου στο τέλος της τετραετίας ανασύρει μια υπεσχεμένη εξαγγελία της προεκλογική ότι θα εξέταζε το θέμα από το πρώτο κιόλας έτος της θητείας της το 2015, θέτει εν αμφιβόλω και τις πραγματικές προθέσεις της συγκρότησης επιτροπής. Το θέμα μπορούσε να εξεταστεί και άμεσα και όφειλε η κυβέρνηση να έχει σταθεί με σοβαρότητα απέναντι στις δυσλειτουργίες που έχουν δημιουργηθεί σε όλη την Ελλάδα με την εφαρμογή του «Καλλικράτη».

*Επιπλέον στις ανεύθυνες «κορώνες» που εκστομίζονται από πρόσωπα που δεν έχουν καμία αξιοπιστία απέναντι στους συμπολίτες μας εμείς θα απαντούμε πάντοτε με ξεκάθαρο λόγο και στοιχεία…

Δοθείσης της ευκαιρίας υπενθυμίζουμε στον κ΄.Γούτο, μετά τις τελευταίες δηλώσεις του ότι τάσσεται υπέρ της δημιουργίας δήμου ανατολικής Αιγιάλειας, ότι τότε που θεσμικά είχε την ευκαιρία να παίξει τον ρόλο του ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕ την απόφαση του δήμου Αιγίου για τη δημιουργία ΕΝΟΣ δήμου στην περιοχή, απόφαση που έμελλε να παίξει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη των γεγονότων.

Αριθμός απόφασης 248/12-05-2010! Για όσους έχουν ασθενή μνήμη και επιχειρούν να εξαπατήσουν προεκλογικά τους συμπολίτες μας στην ανατολική Αιγιάλεια.
Εκ του Γραφείου Τύπου

 

[the_ad id=”46704″]

 

[the_ad id=”57928″]