Στους διεκδικητές των βραβείων BRAVO 2018 συγκαταλέγεται η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η οποία βρίσκεται ανάμεσα στις 87 υποψηφιότητες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία, μέσα από τη διαδικασία Διαλόγου του Θεσμού, με τη συμμετοχή 9.250 Ενεργών Πολιτών και 130 Κοινωνικών Εταίρων που συμμετείχαν στις Επιτροπές Αξιολόγησης.

Οι διακριθέντες Οργανισμοί θα ανακοινωθούν κατά την τελετή βράβευσης, που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της 9ης Ετήσιας Εκδήλωσης του Θεσμού Bravo, την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, όπου είναι προσκεκλημένη η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Οι τέσσερις Δράσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που έχουν προταθεί για τα BRAVO Awards 2018 είναι οι εξής:

– Δίκτυο «Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα» (ΣΕΑΔΕ)

[the_ad id=”46371″]

Περιφερειακό σύστημα υποστήριξης επιχειρήσεων, που περιλαμβάνει επιχειρηματικούς ηγέτες, εκπαιδευτές, ερευνητές, περιφερειακούς συμβούλους και άλλους ειδικούς.

  • «Κάνε κάτι δραστικό κόψε πια το πλαστικό»

Η ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας και των πολιτών, μέσω επιμορφωτικών ημερίδων και βιωματικής μάθησης, για την κατάργηση της χρήσης της πλαστικής σακούλας.

– Πληροφοριακό σύστημα υποστήριξης του σχεδιασμού και της ανάπτυξης των δρομολογίων της μεταφοράς μαθητών στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Βέλτιστη οργάνωση μεταφοράς των φοιτητών στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με τη χρήση συστήματος γεωγραφικών πληροφοριών (GIS) σε πραγματικό χρόνο.

– Υγειονομική κάλυψη πρόληψη και προστασία σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Προσφορά υπηρεσιών υγείας σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες με έμφαση στην πρόληψη.

[the_ad id=”46274″]

Τα βραβεία BRAVO 2018 αφορούν στις καλές πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης στους τομείς της Διακυβέρνησης, του Περιβάλλοντος και της Κοινωνίας, που υλοποιούνται από Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Επιχειρήσεις και φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών. Η επιλογή των βραβευθέντων έγινε από τους ίδιους τους πολίτες μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Ο θεσμός BRAVO, που τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, τα τελευταία οκτώ χρόνια έχει ανοίξει έναν μεγάλο κοινωνικό διάλογο για την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση της κοινωνίας και των πολιτών στα θέματα της Βιώσιμης Ανάπτυξης.

 

[the_ad id=”46704″]

 

[the_ad id=”57928″]