Σε μία ζεστή  ατμόσφαιρα εξελίχθηκε η παρουσίαση του έργου του Roberto Garcia de Mesa μέσα από τα βιβλία του, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης 22 Νοεμβρίου, στην αίθουσα της Ιόνιου βιβλιοθήκης στο Αίγιο.

Μουσική γραμμένη από τον ίδιο  και αποσπάσματα των βιβλίων του αποδόθηκαν, με πολύ όμορφο και θεατρικό τρόπο, από τη Βαρβάρα Σεφέρη και  τον Θεόδωρο  Μανεσιώτη.

Το έργο του Roberto ξεδιπλώθηκε μοναδικά από τη Γιώτα Κωνσταντίνου, δικηγόρο και ποιήτρια και το Μίνω Ευσταθιάδη, δικηγόρο και συγγραφέα, για το δημιουργό μίλησε η Μαίρη Ζαχαράκη ραδιοφωνική παραγωγός.

[the_ad id=”46274″]

Ο Ρομπέρτο  Γκαρσία ντε Μέσα είναι ποιητής, δραματουργός, θεατρικός συγγραφέας, ερευνητής, διηγηματογράφος, δοκιμιογράφος, μουσικός και περφόρμερ. Έχει πτυχίο στη Νομική, επίσης διδακτορικό στην Ισπανική Φιλολογία με ειδίκευση στην Ισπανική Λογοτεχνία από το Πανεπιστήμιο της Λαγκούνα.    Έχει εκδώσει περισσότερα από  40 βιβλία που περιλαμβάνουν ποίηση, θεατρικά, σύντομα διηγήματα, δοκίμια και κριτικές μελέτες. Κείμενά του έχουν δημοσιευθεί σε περιοδικά πολλών χωρών. Κάποια από τα έργα του έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες  κάποια άλλα έχουν παιχτεί στο θέατρο και στον κινηματογράφο.

Ο Ρομπέρτο δεν δίστασε να  διανύσει 6000 χλμ μέσα σε 24 ώρες προκειμένου να βρεθεί στο Αίγιο  να συναντήσει όλο αυτό τον κόσμο που  γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα της βιβλιοθήκης,  για να γνωρίσει τον ίδιο αλλά και τη γραφή του.

Η παρουσίαση ήταν μία συνδιοργάνωση της Ιονίου  βιβλιοθήκης Αιγίου με το βιβλιοπωλείο Σύγχρονη Σκέψη και τον Εξωραϊστικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Βαλιμιτίκων «Ο ΑΙΟΛΟΣ».

 

[the_ad id=”46704″]

 

[the_ad id=”57928″]