Οι τρίτεκνοι είναι στη σημερινή κατάσταση της Ελλάδας από τις πιο αδικημένες ομάδες. Έχουν το δικό τους ανήφορο την ώρα που το κράτος τους γυρίζει την πλάτη δυσανάλογα σε σχέση με άλλες κατηγορίες πολιτών. Τα παιδιά είναι ανάγκη για τη χώρα και όχι είδος πολυτελείας για να χρησιμοποιούνται ως τεκμήριο διαβίωσης!

Μετά από πολύ καιρό που το επιθυμούσα και δεν έβρισκα το χρόνο να συλλέξω τα απαραίτητα δικαιολογητικά, εχθές εκπλήρωσα αυτό που είχα υποσχεθεί τον εαυτό μου, να εγγραφώ στο Σύλλογο Τριτέκνων Νομού Μαγνησίας. Απολαμβάνω όσο τίποτε άλλο μέχρι σήμερα, το γεγονός ότι αξιώθηκα να αποκτήσω τρείς υπέροχες θυγατέρες, το έπραξα μάλιστα από πεποίθηση ότι το χρέος προς την πατρίδα μου το εκπληρώνω στο πολλαπλάσιο προσφέροντάς της τρία τουλάχιστον παιδιά.

[the_ad id=”46371″]

Κατά τη γνώμη μου η τριτεκνία αποτελεί ένα κόμβο στην επίλυση πολλών προβλημάτων της πατρίδας μας, όπως το δημογραφικό και το ασφαλιστικό. Αυτό τεκμηριώνεται εύκολα, αν φανταστεί κανείς πόσος θα ήταν ο πληθυσμός της Ελλάδος και από ποιες ηλικιακές ομάδες θα αποτελούταν αν έστω το 50% των ζευγαριών με δύο παιδιά κάτω των δέκα ετών έκανε και τρίτο παιδί. Ας υπολογίσουμε μάλιστα τι θα συνέβαινε αν την ίδια υπόθεση την επεκτείναμε στα τελευταία δέκα χρόνια της κρίσης!!!

Είναι προφανές ότι αξίζει τιμή και δόξα στους πολύτεκνους, με τα τέσσερα και πλέον παιδιά, αλλά δεν μπορούμε άλλο να ακουμπήσουμε σε αυτές τις οικογένειες. Δεν έχει λογική σε ένα αντρόγυνο που με δυσκολία τα φέρνει βόλτα υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες και που έχει τέσσερα, πέντε ή περισσότερα παιδιά να απαιτείς να κάνουν ακόμη περισσότερα παιδιά. Αντίθετα ένα ζευγάρι με δύο παιδιά που επίσης δυσκολεύεται, δεν αντιλέγω, αλλά σίγουρα είναι σε καλύτερη μοίρα από τους πολύτεκνους μπορεί να προσφέρει ευκολότερα ένα ακόμα παιδί στην Ελλάδα, έναν μελλοντικό πολίτη.

Με βάση λοιπόν αυτές τις διαπιστώσεις κι αντί η τριτεκνία να ενισχυθεί η κυβέρνηση της Αριστεράς αποφάσισε να στερήσει σωρεία δικαιωμάτων από τους τρίτεκνους. Αν κάποιος συγκρίνει τι ίσχυε πριν το 2015 σε σχέση με σήμερα νομίζω ότι πρέπει να κλαίει γοερά. Το χειρότερο νέο όμως που θα είχε κάποιος να δώσει σε όλους τους τρίτεκνους που σε πείσμα των καιρών μεγαλώνουν τα παιδιά τους είναι ότι όλες αυτές τις περικοπές που έχουν υποστεί στο αφορολόγητο, στα τέλη ταξινόμησης, στις ασφαλιστικές τους εισφορές δεν ζητήθηκαν από την τρόικα αλλά επιβλήθηκαν από την παρούσα κυβέρνηση, ώστε να βγαίνει ο λογαριασμός, προφανώς γιατί θεωρεί τους τρίτεκνους μια ανίσχυρη μειοψηφία με μικρή απώλεια ψήφων!!!

[the_ad id=”46274″]

Αυτές τις μέρες το ελληνικό Κοινοβούλιο έχει μια σπουδαία ευκαιρία να εξισώσει την τριτεκνία με την πολυτεκνία. Να αποκτήσουν οι τρίτεκνοι ίσα δικαιώματα με τους πολύτεκνους. Έχω την ισχυρή πεποίθηση ότι πολλά νέα αντρόγυνα θα τολμήσουν να κάνουν και τρίτο παιδί. Νομίζω αντιλαμβανόμαστε όλοι τη σημειολογία του να γίνει η εξίσωση μέσα από τη συνταγματική αναθεώρηση, ώστε να εξασφαλιστεί αυτή η μετατροπή με τον πιο ισχυρό τρόπο που έχει η νομοθεσία της χώρας μας, δηλαδή το Σύνταγμά της.

Αυτή είναι η συνταγή για να ξαναγεμίσει με παιδιά μια χώρα που γεράζει, η ελληνική ύπαιθρος που ερημώνει. Νέοι εργαζόμενοι σε λίγα χρόνια θα είναι σε ηλικία παραγωγική έτοιμοι να προσφέρουν και να συντηρήσουν και τους μελλοντικούς συνταξιούχους.

Του Κωνσταντίνου Μαραβέγια, Πολιτικού Στελέχους της Νέας Δημοκρατίας Τομέας Πολιτικής Υποστήριξης

[the_ad id=”46704″]

 

[the_ad id=”57928″]