Για 7η συνεχή χρονιά ο Δήμος Αιγιαλείας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του δήμου, δημιουργούν στο όμορφο και γραφικό Αίγιο ένα θεματικό παραμυθένιο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο. Ο κήπος των Υψηλών Αλωνίων, μέσα στην καρδιά της πόλης,  μεταμορφώνεται σε ένα ζωντανό παραμύθι και μας καλεί να πιστέψουμε ξανά στα θαύματα των παιδικών μας χρόνων.

«Ο Καλοκάντζαρος σώζει το Καλικαντζαροχωριό», του συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλου, είναι ο τίτλος του φετινού παραμυθιού που μας εξιστορεί την απρόσμενη φιλία που γεννιέται ανάμεσα σε έναν καλό καλικάντζαρο, τον Καλοκάντζαρο και ένα αγόρι, τον Μανώλη που συναντιούνται λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα και γίνονται φίλοι. Λίγα χρόνια αργότερα ο Μανώλης αντιλαμβάνεται ότι οι άνθρωποι έχουν σχεδόν ξεχάσει τα έθιμα και τις παραδόσεις των Χριστουγέννων και  ενημερώνει το φίλο του και όλους τους καλικάντζαρους ότι κινδυνεύουν. Καταστρώνουν ένα σχέδιο, για να πείσουν τους ανθρώπους να γιορτάσουν παραδοσιακά. Το σχέδιο έχει επιτυχία και οι άνθρωποι θυμούνται ξανά τα έθιμα των Χριστουγέννων. Έτσι χάρη στον Καλοκάντζαρο, τα Χριστούγεννα παραμένουν η πιο παραμυθένια γιορτή για μικρούς και μεγάλους.

[the_ad id=”46274″]

Παιδικό θέατρο, παραμυθάδες, χαρούμενα δρώμενα, ζογκλέρ και ξυλοπόδαροι, χορωδίες, βιολιά, φιλαρμονικές, μουσικές και χορευτικές παραστάσεις, ήθη και έθιμα από την παράδοση και πολλές εκπλήξεις, θα συναρπάζουν καθημερινά μικρούς και μεγάλους στο παραμυθένιο Πάρκο.

Ο Αϊ Βασίλης, η χαμογελαστή οικοδέσποινα Καλοκαντζαρίνα, face painters και το Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι εικαστικών, θα υποδέχονται καθημερινά μικρούς και μεγάλους για ατελείωτες στιγμές χαράς και διασκέδασης.

[the_ad id=”46274″]

Και κάπου εκεί δίπλα, το πολύχρωμο και γιορτινό λιχουδόσπιτο με ονειρικές Χριστουγεννιάτικες λιχουδιές για όλους και η Μαύρη Πριγκίπισσα Σταφίδα ΠΟΠ «Βοστίτσα», που θα δίνει ενέργεια και δύναμη για ατελείωτη διασκέδαση.

Το πανέμορφο Πάρκο ανοίγει τις πύλες του το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018 και μέχρι την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019, θα ταξιδεύει τους επισκέπτες του από τις 10:00 π.μ. έως τις 22:00 μ.μ. καθημερινά, με Ελεύθερη Είσοδο για όλους, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία στη χαρά και  τη μαγεία των Χριστουγέννων.

 

[the_ad id=”46704″]

 

[the_ad id=”57928″]