Ψηφίστε θετικά για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος! Αξιολογείστε τις πρωτοβουλίες της σε τέσσερις κεντρικούς άξονες της πολιτικής της και πείτε τη γνώμη σας.

Φέτος η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος έχει προταθεί ως υποψήφια στα βραβεία BRAVO 2018 που αφορούν στις καλές πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης στους τομείς της Διακυβέρνησης, του Περιβάλλοντος και της Κοινωνίας που υλοποιούνται από Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Επιχειρήσεις και φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών.

 

Η ηλεκτρονική ψηφοφορία λήγει στις 11 Νοεμβρίου και μπορείτε να ψηφίσετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://bravo.sustainablegreece2020.com/gr/voting-by-organization/perifereia-dytikhs-elladas.508.html

Ο θεσμός BRAVO, τα τελευταία οκτώ  χρόνια έχει ανοίξει  έναν μεγάλο κοινωνικό διάλογο για την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση της κοινωνίας και των πολιτών στα θέματα της Βιώσιμης Ανάπτυξης.

«Η Βιώσιμη Ανάπτυξη αποτελεί θεμελιώδη κατευθυντήρια αρχή για τις πολιτικές και στρατηγικές που αναπτύσσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας», αναφέρει σε δήλωση του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας. Και προσθέτει: «Οι φετινές υποψηφιότητές μας είναι μια μεγάλη επιβράβευση της συνολικής και ομαδικής προσπάθειας που κάνουμε με τα θεσμικά όργανα, τους φορείς και τους  πολίτες της Δυτικής Ελλάδας, για παγκόσμια αλλαγή και ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας, στο πλαίσιο των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ».

[the_ad id=”46371″]

Φέτος η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι υποψήφια για τέσσερα βραβεία:

  1. στην κατηγορία «ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – Διάλογος με τα ενδιαφερόμενα μέρη-εμπλεκόμενους φορείς (stakeholder dialogue)» με τη πρωτοβουλία της Δίκτυο «Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα (ΣΕΑΔΕ)»,
  2. στην κατηγορία «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ – Ανάπτυξη ενεργειών αφύπνισης & ενημέρωσης για το Περιβάλλον» με την πρωτοβουλία Κάνε κάτι δραστικό! Κόψε πια το πλαστικό!,
  3. στην κατηγορία «ΚΟΙΝΩΝΙΑ – Εκπαίδευση – Νέα Γενιά – Διά βίου μάθηση» με την πρωτοβουλία Πληροφοριακό σύστημα υποστήριξης του σχεδιασμού και της ανάπτυξης των δρομολογίων της μεταφοράς μαθητών στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, και
  4. στην κατηγορία «ΚΟΙΝΩΝΙΑ – Προγράμματα Υγείας & Ασφάλειας» με την πρωτοβουλία Υγειονομική κάλυψη, πρόληψη και προστασία σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ψηφίστε τις πρωτοβουλίες και δράσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ) και την παγκόσμια προσπάθεια αλλαγής, στο σύνδεσμο.

[the_ad id=”46274″]

Τι είναι οι 17 Παγκόσμιοι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ)

Η Ατζέντα για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (Ατζέντα 2030) και οι σχετικοί με αυτήν 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ-Sustainable Development Goals – SDGs) και 169 υποστόχοι υιοθετήθηκαν στο πλαίσιο της 70ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Οι ΣΒΑ είναι παγκόσμιου χαρακτήρα με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης έως το 2030. Δημιουργούν δεσμεύσεις υλοποίησης για όλες τις χώρες (ανεπτυγμένες και αναπτυσσόμενες) – λαμβάνοντας υπόψη τις διαφορετικές εθνικές πραγματικότητες, τα διαφορετικά επίπεδα ανάπτυξης, τις διαφορετικές εθνικές πολιτικές και προτεραιότητες – οι οποίοι μεταξύ άλλων εστιάζουν στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, στην περιφερειακή και παγκόσμια σταθερότητα, στη διασφάλιση της «υγείας» του πλανήτη μας, στις δίκαιες και ανθεκτικές κοινωνίες και στις ευημερούσες οικονομίες.

 

[the_ad id=”46704″]

 

[the_ad id=”57928″]