Την  Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε, στα γραφεία του Εμποροβιομηχανικού  Συλλόγου  Ι. Π. Μεσολογγίου, η αδελφοποίηση του, με τον Εμπορικό & Εισαγωγικό Σύλλογο Αιγιαλείας.  Τα δύο Διοικητικά  Συμβούλια, ομόφωνα, υποστήριξαν την παραπάνω ενέργεια, η οποία αποτελεί το επιστέγασμα μίας  μακροχρόνιας  καλής συνεργασίας  των  δύο  Συλλόγων στην  Ομοσπονδία Εμπορικών  Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος.

  Από την πλευρά του  Εμπορικού & Εισαγωγικού Συλλόγου Αιγιαλείας το παρόν έδωσαν η  Πρόεδρος  κα. Μαρία  Χρονοπούλου, η  Γ. Γραμματέας  κα. Αρχοντούλα Παναγοπούλου, ο  Αντιπρόεδρος  κ. Δημήτριος Ντερντές, ο Υπεύθυνος Προγραμμάτων  κ. Κωνσταντίνος  Μπρούμας, ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων και Εθιμοτυπίας κ. Σωκράτης Μαυρίδης καθώς  και ο φωτογράφος  της εφημερίδας «Πελοπόννησος» κ. Δημήτρης Περδίκης, ενώ από την πλευρά του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Ι.Π. Μεσολογγίου το παρόν έδωσε σύσσωμο το  Διοικητικό Συμβούλιο.

 

  Αρχικά, ο Πρόεδρος κ. Σπυρόπουλος  καλωσόρισε  τους  καλεσμένους στο Μεσολόγγι και υπογράμμισε τη σημασία που έχει για το Σύλλογό  η αδελφοποίηση αυτή, αφού μέσα από τη συμπόρευση, οι δύο Σύλλογοι θα έχουν τη δυνατότητα να αναζητήσουν κοινές  λύσεις στα προβλήματα  της  αγοράς  και να δημιουργήσουν νέες προοπτικές για συνεργασία και ανάπτυξη. Κατόπιν, η κα. Χρονοπούλου απηύθυνε χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους  και αναφέρθηκε, επίσης, στην αξία της καλλιέργειας καλού κλίματος συνεργασίας μεταξύ των δύο Συλλόγων.

  Στη συνέχεια, ακολούθησε η ανταλλαγή δώρων ανάμεσα στους δύο Συλλόγους. Ο Σύλλογος  μας  παρέδωσε  μία εντυπωσιακή, σκαλιστή  εικόνα της  Παναγίας  της  Τρυπητής  και ένα αντίγραφο της  διακήρυξης  του Παλαιών Πατρών Γερμανού, με την όποια  ο τελευταίος  κήρυξε  την έναρξη  του  Αγώνα στην Αγία Λαύρα, προσδιορίζοντας  την ημέρα επίθεσης  για την απελευθέρωση της  Πάτρας.  Μάλιστα, το συγκεκριμένο ιστορικό έγγραφο  είχε δημοσιευτεί, μεταφρασμένο, και σε γαλλική εφημερίδα στις 6 Ιουνίου του 1821. Τα ανωτέρω αποτελούν δώρα του Σεβασμιότατου Καλαβρύτων & Αιγιαλείας, κ. Αμβρόσιο, για την αδελφοποίηση των δύο Συλλόγων. Ο Σύλλογος μας τον ευχαριστεί θερμά για την προσφορά του. Επίσης προσφέρθηκαν  μία  πληθώρα από προϊόντα – εξαιρετικής  ποιότητας – της περιοχής μας, ένας  υπέροχος τόμος  που περιγράφει τα μνημεία και την πολιτιστική κληρονομιά του Αιγίου, μία αναμνηστική πλακέτα της αδελφοποίησης  καθώς και αναμνηστικούς παπύρους  με τον όρκο του εμπόρου.

[the_ad id=”46371″]

  Σε αυτό το σημείο, ο Σύλλογος  μας  ευχαριστεί από καρδιάς για την ανιδιοτελή προσφορά τους την Μονή Ταξιαρχών, τον Δήμο Αιγιαλείας,  την Παναιγειάλειο Ένωση Συνεταιρισμού,  τα οινοποιεία CAVINO, Κιντώνης  και  Ρούβαλη, και τα γλυκά  Κλωνής. Τα δώρα του Συλλόγου  μας  ενθουσίασαν  τα Μέλη του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Ι.Π  Μεσολογγίου, οι οποίοι ευχαρίστησαν θερμά για την προσφορά των δώρων  και  προσέφεραν, με την σειρά τους, ένα αναμνηστικό δισκίο, που είχε χαραγμένα τα στοιχεία των δύο Συλλόγων και την ημερομηνία της αδελφοποίησης. Κατόπιν, ακολούθησε δείπνο.

  Ολοκληρώνοντας, ο Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Ι.Π Μεσολογγίου,

κ. Σπυρόπουλος, ανέφερε ότι θα ακολουθήσει επίσκεψη του Δ.Σ. στο Αίγιο σε συνέχεια της συνάντησης τους, ώστε να ολοκληρωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η αδελφοποίηση των δύο σωματείων.

[the_ad id=”46704″]

 

[the_ad id=”57928″]