Η υπόσχεση από πλευράς Παναιγιαλείου Ενώσεως Συνεταιρισμών πώς θα δώσει και φέτος την καλύτερη τιμή για τους παραγωγούς άρχισε να «μεταφράζεται» και σε …νούμερα με τον πρόεδρο Θανάση Σωτηρόπουλο να δημοσιοποιεί ότι η ΠΕΣ έχει εξασφαλίσει 1,70€/κιλό για την φετινή σοδιά της «Βοστίτσας».

Η ανακοίνωση της τιμής έρχεται σε μια κρίσιμη τιμή για το προϊόν, δεδομένης της καταστροφής από τις βροχοπτώσεις που μείωσε την ποσότητα των παραγωγών και τουλάχιστον μια καλή τιμή αποτελεί μια καλή είδηση για τους παραγωγούς και την οικονομία της περιοχής. Ενώ η ανακοίνωση της τιμής συνοδεύτηκε σε μια ευθεία αναφορά κατά άλλων εμπόρων που έχουν διεισδύσει στην αγορά διεκδικώντας ποσότητες…

 

Ο πρόεδρος της Ένωσης τονίζει σε δήλωσή του ότι αφορά τιμή από το πρώτο κιλό κι ανεξαρτήτως πότε παρεδώθη και συγκεκριμένα: «Όπως είχα πει στους συνάδελφους σταφιδοπαραγωγούς και στο πρόσφατο παρελθόν η Π.Ε.Σ θα δώσει και φέτος την καλύτερη τιμή στη σταφίδα.

Αυτή την χρονική στιγμή ανακοινώνουμε ότι εξασφαλίσαμε την τιμή του 1,70 € το κιλό στη σταφίδα και συνεχίζουμε την εμπορική μας προσπάθεια….

Η τιμή αυτή ισχύει, όπως κάθε χρόνο, για όλους τους παραγωγούς ανεξάρτητα από το πότε παρέδωσαν την σταφίδα τους.

Δηλαδή από το πρώτο κιλό σταφίδα που έδοσαν στην Π.Ε.Σ τον Αύγουστο και όχι μόνο για τις τελευταίες παραδόσεις…..»

ΤΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ… ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΑ «ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ»

Στη δήλωσή του ο πρόεδρος της Ένωσης διευκρινίζει: «Θέλω να επαναλάβω στους συναδέλφους σταφιδοπαραγωγούς να μην παρασύρονται από τους  εκφραστές διαφόρων συμφερόντων αλλά να εμπιστευτούν την δική τους συνεταιριστική οργάνωση την Π.Ε.Σ.

Συνάδελφοι, ακούτε καθημερινά όλους αυτούς που προσπαθούν να σας πάρουν τη σταφίδα σε πολύ χαμηλές τιμές 1,20 € μέχρι  1,40 € να επικαλούνται την Π.Ε.Σ για την τελική τιμή.

《Όποια τιμή δώσει η Π.Ε.Σ σας λένε…μ…》

Αφού λοιπόν η Π.Ε.Σ καθορίζει τις τιμές, που είναι ο  μεγαλύτερος εξαγωγέας της χώρας μας στη σταφίδα, ποιός ο λόγος  εμείς να παραδώσουμε την σταφίδα μας σε άλλους ;

Θέλουμε να αποδυναμώσουμε την συνεταιριστική μας οργάνωση;

Εμείς οι σταφιδοπαραγωγοί στηρίζουμε την συνεταιριστική μας οργάνωση γιατί αυτή μας στηρίζει διαχρονικά.

Όσον αφορά την πληρωμή σας γνωρίζουμε οτι με την παράδοση της σταφίδας η Ένωση πληρώνει στον παραγωγό το μεγαλύτερο μέρος της αξίας της.

Επαναλαμβάνω  για άλλη μια φορά ότι η σταφίδα της Αιγιαλείας  που είναι Π.Ο.Π προϊόν όταν παραδίδεται σε διάφορους εμπόρους που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ  στην Αιγιάλεια χάνει την “ταυτότητά της ποιότητάς της”  την ονομασία 《ΒΟΣΤΙΤΣΑ》.

Ονομασία ποιότητάς που οι πρόγονοί μας και εμείς οι νεώτεροι σταφιδοπαραγωγοί της Αιγιάλειας διαφυλάσσαμε σαν “κόρη οφθαλμού”.

Τα διάφορα  συμφέροντα όμως σας το αποκρύπτουν…..

Αδιαμφισβήτητα τα συμφέροντα  των σταφιδοπαραγωγών της Αιγιαλείας είναι η σταφίδα μας να συσκευάζεται εδώ και να διατηρεί την επωνυμία της 《ΒΟΣΤΙΤΣΑ》.

Συνάδελφοι σταφιδοπαραγωγοί,

έχουμε στον τόπο μας την μεγαλύτερη συνεταιριστική εταιρεία της χώρας μας  στη σταφίδα την Π.Ε.Σ , στηρίζοντας την με το προϊόν μας  ταυτόχρονα στηρίζουμε το μέλλον της σταφίδας μας, το δικό μας, των παιδιών μας αλλά και την τοπική οικονομία».

Την ίδια ώρα η ΠΕΣ συνεχίζει τον «αγώνα» της εξωστρέφειας με τον διευθυντή της Ένωσης Μίλτο Σταυρόπουλο να τονίζει σε επικοινωνία με τον «Ημ» από την Μελβούρνη όπου  βρίσκεται προκειμένου να συμμετάσχεις την Διεθνή Έκθεση Τροφίμων – Ποτών  «Fine food» πως: «Στο εξωτερικό εμπορικά πηγαίνουμε εξαιρετικά ωστόσο μας προβληματίζει η συνεχής μείωση εσοδείας της σταφίδας» μια και είναι πραγματικά κρίμα… να υπάρχει έλλειψη σε ένα προϊόν που με τόσες προσπάθειες τοποθετήθηκε στη διεθνή αγορά εξ αιτίας της έλλειψης της πρώτης ύλης (σταφίδας). Σύμφωνα με τον κ΄.Σταυρόπουλο η προσπάθεια της Ένωσης επικεντρώνεται πλέον στην αύξηση της πρώτης ύλης και τη στήριξη των παραγωγών προς την κατεύθυνση αυτή.