20 C
Aigio
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
spot_imgspot_img
ΑρχικήΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣΕκκλησιαστικάΙερά αγρυπνία για τη σωτηρία της πατρίδος μας

Ιερά αγρυπνία για τη σωτηρία της πατρίδος μας

Ως  είναι γνωστό, επί μία συνεχή τριετία και πλέον, από τον Αύγουστο του 2015 μέχρι σήμερα, έχει ξεκινήσει, με πρωτοβουλία ομάδας πιστών της τοπικής μας Εκκλησίας, μία προσπάθεια προσευχητικού και λατρευτικού περιεχομένου με σκοπό την έντονη προσευχή προς την Υπεραγία Θεοτόκο για την σωτηρία της πατρίδος μας.

Προς το σκοπό αυτό καθιερώθηκε το πρώτο Σάββατο εκάστου μηνός να είναι αφιερωμένο σ’ αυτή την προσπάθεια, άλλοτε τελώντας ιερά αγρυπνία και άλλοτε πρωινή Θεία Λειτουργία.

 

Για τον μήνα Οκτώβριο προγραμματίσθηκε η ιερά αγρυπνία να τελεστεί το βράδυ της Κυριακής 30ής Σεπτεμβρίου προς ξημερώματα Δευτέρας 1ης Οκτωβρίου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Φανερωμένης Αιγίου και ώρα 9μ.μ., ημέρα εορτής της Τιμίας Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου, στην οποία είναι αφιερωμένη και η λατρευτική αυτή προσπάθεια.

Τιμώντας, λοιπόν, την εορτή της Τιμίας Σκέπης και αισθανόμενοι την ανάγκη της σκέπης και προστασίας της πατρίδος μας, ας ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο και ας βρεθούμε όλοι μαζί στην εορταστική αυτή κατανυκτική λατρευτική ευκαιρία, ώστε «ἐν ἐνί στόματι καί μιᾷ καρδίᾳ» να αναπέμψουμε θερμή ικεσία προς την Παναγία μας.

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΑΓΟΡΑ

Most Popular