Οι ηλικιωμένοι που είναι υγιείς δεν πρέπει να λαμβάνουν προληπτικά μια ασπιρίνη την ημέρα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας νέας σημαντικής μελέτης που διενεργήθηκε σε ΗΠΑ και Αυστραλία.

Μπορεί να υπάρχουν αποδεδειγμένα οφέλη του φαρμάκου για τους ανθρώπους μετά από μια καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο, ωστόσο, η δοκιμή έδειξε ότι δεν υπάρχει κανένα όφελος για τους υγιείς ανθρώπους, άνω των 70 ετών.

Μάλιστα, η μελέτη έδειξε ότι η λήψη της ασπιρίνης στους υγιείς ανθρώπους αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης μιας πιθανούς θανατηφόρας εσωτερικής αιμορραγίας.

Οι ειδικοί χαρακτήρισαν τα αποτελέσματα της έρευνας πολύ σημαντικά και προειδοποίησαν ενάντια στη καθημερινή λήψη της ασπιρίνης ως φαρμακευτική αγωγή.

Οι γιατροί χορηγούν ασπιρίνη μετά από καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο, διότι το φάρμακο αραιώνει το αίμα και μειώνει τις πιθανότητες μιας ακόμα προσβολής.

Μερικοί εντελώς υγιείς άνθρωποι όμως, επιλέγουν από μόνοι τους να παίρνουν ασπιρίνη για να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής ενώ παράλληλα γίνονται συνέχεια έρευνες για να διαπιστωθεί αν τελικά η ασπιρίνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου.

Ωστόσο, οι περισσότερες έρευνες σχετικά με τα οφέλη της ασπιρίνης γίνονται σε άτομα μεσαίας ηλικίας και υπάρχουν ολοένα και περισσότερες αποδείξεις ότι οι κίνδυνοι αυξάνονται καθώς μεγαλώνουμε.

[the_ad id=”46704″]