Αλλεπάλληλες είναι οι κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις τις τελευταίες ημέρες του Προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητου Βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, στην προσπάθεια του να συνεισφέρει στην διακρίβωση των αιτιών της φονικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική.

Ο Χριστιανοδημοκράτης Βουλευτής στις ερωτήσεις του προς τον Πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους Υπουργούς=, παραθέτει αποκαλυπτικά στοιχεία και τους καλεί να απαντήσουν με ευθύτητα και χωρίς μικροκομματική σκοπιμότητα για μία σειρά από λάθη και παραλείψεις, όσον αφορά τον συντονισμό του έργου της κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Ανάμεσα στις ερωτήσεις του Νίκου Νικολόπουλου ξεχωρίζει αυτή που απευθύνεται στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο καλεί να προσδιορίσει επακριβώς τον αριθμό των νεκρών και των αγνοουμένων. Ταυτόχρονα, ο ανεξάρτητος βουλευτής προέβης σε δηλώσεις με αφορμή την ασάφεια γύρω από τους νεκρούς και αγνοούμενους, ενώ προανήγγειλε και τις επόμενες κινήσεις του για να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι της ανείπωτης τραγωδίας.

«Εννιά μέρες μετά την καταστροφική πύρινη λαίλαπα και παρά τις επίσημες δημόσιες ανακοινώσεις είναι διάχυτη η αίσθηση στην κοινωνία , ότι ο τελικός τραγικός απολογισμός θα είναι δυστυχώς χειρότερος από όσα έχουν μέχρι σήμερα αποκαλυφθεί. Το εν λόγω απαράδεκτο γεγονός υποδηλώνει  την ανετοιμότητα της Πολιτείας και την ανικανότητα της να καταγράψει με ακρίβεια τις έμψυχες και άψυχες απώλειες της θανατηφόρας πυρκαγιάς.

Δυστυχώς, τις τελευταίες μέρες επιδείχτηκε ένας πρωτοφανής κυνισμός, ου υπηρέτησε επικοινωνιακές πολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες, προκαλώντας την οργή της κοινωνίας.  Όσοι «επενδύουν» σε μία γενικότερη απάθεια, που συνδυάζεται με την καλοκαιρινή ραστώνη, λαθεύουν αν νομίζουν ότι θα «ενταφιάσουν» στα αποκαΐδια τις ευθύνες τους.

Σε ότι με αφορά προσωπικά, αύριο θα πράξω ότι κάθε φορά επιτάσσει το δημόσιο συμφέρον και η συνείδηση μου. Αύριο το πρωί θα καταθέσω μηνυτήρια αναφορά, για το κατά συρροή έγκλημα στην Ανατολική Αττική, προσμένοντας να αναζητηθούν και να αποδοθούν οι ευθύνες της τρομακτικής καταστροφής».

Εννιά φορές ακριβότερη η δασοπυρόσβεση της… συμφοράς στην χώρα μας!

Εξάλλου ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους Υπουργούς για το κόστος της πυρόσβεσης στην Ελλάδα κατέθεσε ο Νίκος Νικολόπουλος, όπου μεταξύ άλλων τονίζει: «Η δασοπυρόσβεση στην Ελλάδα είναι 9 φορές ακριβότερη στην Ελλάδα από ότι στις ΗΠΑ, ενώ  υψηλό είναι το κόστος και σε σχέση με πολλές άλλες  χώρες που πλήττονται από πυρκαγιές. Κι όμως, συχνά – πυκνά στην Ελλάδα χάνονται ζωές, παρότι πληρώνουμε αδρά την πρόληψη και τη πυρασφάλεια μας».

Τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του Νίκου Νικολόπουλου μπορείτε να δείτε στα  www.nikosnikolopoulos.gr & www.xristianodimokrates.gr

 

[the_ad id=”46704″]