Ο ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΟΓΓΟΥ παρουσιάζει στο πλαίσιο του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ το υπαίθριο θεατρικό Δρώμενο «Χρώμα άλλης εποχής» την Κυριακή, 19 Αυγούστου 2018 μετά τη Θεία Λειτουργία στην πλατεία Λόγγου και στα όμορφα δρομάκια του χωριού.

Κάνουμε θέατρο στο ύπαιθρο θέλοντας να ανασύρουμε από τη μνήμη μας ένα σημαντικό κομμάτι της παράδοσης, κάνοντας ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο, στο παρελθόν τούτου του χωριού.

 

Σκοπός του θεατρικού δρώμενου είναι να αποδωθεί ο τρόπος ζωής τα παλιά χρόνια. Να συγκριθούν οι παλαιότεροι με τους σύγχρονους τρόπους ζωής.

Οι δυσκολίες της καθημερινότητας λόγω της έλλειψης της τεχνολογίας, τα παραδοσιακά επαγγέλματα, που χάθηκαν στο πέρασμα του χρόνου, αλλά και ο τρόπος ψυχαγωγίας εκείνης της εποχής.

Μια νοσταλγία στα χρόνια εκείνα για να θυμηθούν οι παλιοί και να μάθουν οι νεότεροι. Εκπαιδευτικό επίσης χαρακτήρα θα έχει το δρώμενο.

Τι είναι το πλύσιμο στο χέρι, τι είναι η μπουγάδα; Θα παρακολουθήσουμε στα διάφορα πόστα – σταθμούς τους ηθοποιούς του Θέατρου Λόγγου να μας παρουσιάζουν με το δικό τους μοναδικό τρόπο, τη ζωή της παλιάς εποχής.

[the_ad id=”46371″]

 

[the_ad id=”46704″]