Περισσότεροι από 300 επισκέπτες βρέθηκαν στις ομιλίες, συνεδριάσεις, στρογγυλά τραπέζια και στα 35 περίπτερα της 1ης Περιφερειακής έκθεσης, Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο), που διοργανώθηκε στην Πάτρα, το διήμερο 6 και 7 Ιουλίου 2018, στην «Αγορά Αργύρη», συμβάλλοντας στο διάλογο που ήδη έχει ξεκινήσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Ανάμεσα στα περίπτερα της έκθεσης ξεχωριστή ήταν η παρουσία της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης (ΚΟΙΝΣΕΠ) Π.Α.Ρ.Ε.Α., που έχει ξεκινήσει δυναμικά τη δράση της στο Δήμο Αιγιαλείας. Από τους πρώτους κιόλας μήνες ίδρυσής της ΚΟΙΝΣΕΠ «Π.Α.Ρ.Ε.Α» (με γραφεία στο Αίγιο και την Ακράτα) έχει επιδείξει σημαντικό έργο αναλαμβάνοντας μια σειρά δράσεων και ενεργειών που αποτελούν το ελάχιστο των δυνατοτήτων που παρέχονται στον πολίτη και την κοινωνία μέσω των δράσεων της ΚΟΙΝΣΕΠ.

Βασικός στόχος της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Π.Α.Ρ.Ε.Α. είναι η: Ποιοτική Ανάπτυξη Ρεαλιστικών Επιθυμιών –Αναγκών κι όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν τα ιδρυτικά μέλη της ΚΟΙΝΣΕΠ που υποδέχθηκαν στην πρόσφατη έκθεση ΚΑΛΟ τον περιφερειάρχη και την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας στο περίπτερο τους στην έκθεση: «Είμαστε μια παρέα ατόμων που στο πλαίσιο ανάπτυξης και στήριξης της τοπικής κοινωνίας και στην προσπάθεια μας να καλύψουμε βασικές ανάγκες των κατοίκων δημιουργήσαμε μια Κοινωνική Συναιτεριστική Επιχείρηση Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφελείας με δράσεις τοπικού ενδιαφέροντος)» ανέφεραν μεταξύ άλλων στην υπουργό κα Αχτσιόγλου που έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την «ΠΑΡΕΑ» και τις δράσεις της.

Οι βασικοί άξονες της ΚΟΙΝΣΕΠ Π.Α.Ρ.Ε.Α.
Οι βασικοί άξονες των δραστηριοτήτων της ΚΟΙΝΣΕΠ Π.Α.Ρ.Ε.Α. είναι:
-H παροχή Υποστηρικτικών Υπηρεσιών προς κάθε ενδιαφερόμενο ιδιαίτερα σε άτομα ευάλωτων κοινωνικά ομάδων.
-H διοργάνωση Πολιτιστικών και Κοινωνικών Δράσεων για την ανάπτυξη και την ενίσχυση των δεσμών και της διατήρησης της τοπικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
-H παροχή κάθε είδους συμβουλευτικές υπηρεσίες προς τους κατοίκους της περιοχής μας, των επιχειρήσεων και των οργανισμών για την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας από ειδικούς συμβούλους που είναι μέλη μας.
-Στο Δίκαιο και αλληλέγγυο εμπόριο.
-Στην δημιουργία δομών κοινωνικού χαρακτήρα όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Καφενείο και στην οργάνωση Αιμοδοσίας.
-Σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς στηρίζουμε την καθαριότητα των Ακτών μας και εργαζόμαστε για την Ανακύκλωση απορριμμάτων και κάθε μη τοξικού υλικού.

[the_ad id=”46371″]

Η 1η Περιφερειακή Έκθεση για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία.
Οι επισκέπτες και οι εκθέτες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μεταξύ τους και να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες, να δικτυωθούν, να προβληματιστούν, να ενημερωθούν από δημόσιους φορείς για την δημιουργία Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων, χρηματοδοτήσεων, συμβουλευτικής.

«Υλοποιήσαμε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας την 1η Περιφερειακή Έκθεση για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία. Στελέχη από την Περιφέρεια, την Διαχειριστική Αρχή, την Ειδική Γραμματεία Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας ήταν εκεί για να ενημερώσουν, να υποστηρίξουν κάθε νέο εγχείρημα. Όταν ξεκινούσαμε το 2014 φαινόταν μακρινό. Είμαι αισιόδοξος που ένα σχέδιό μας περνά πια στην κοινωνία. Θα είμαστε εδώ να στηρίζουμε.», επεσήμανε ο Απ.Κατσιφάρας στη διάρκεια της 1ης Περιφερειακής Έκθεσης για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, για άμεση πληροφόρηση, υπήρξε από τους μετέχοντες στα ενημερωτικά εργαστήρια που διεξήχθησαν, σχετικά με τον τρόπο ίδρυσης των φορέων Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας. Ενώ σε πολλά ραντεβού που έγιναν, στους 6 σταθμούς που είχαν δημιουργηθεί, ειδικοί απάντησαν σε μέλη των υφιστάμενων επιχειρήσεων ή νέους επιχειρηματίες στην Κ.ΑΛ.Ο, σε πολλές απορίες που είχαν.

[the_ad id=”46704″]