Συνάντηση με τον με τον  Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Νικόλαο Αντώνογλου είχε την Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, προκειμένου να συζητήσει  την πορεία της Δακοκτονίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη το πρόγραμμα, όπως επίσης τη διάθεση και τον έλεγχο του αιγοπρόβειου γάλακτος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, ενημέρωσε  τον  Γενικό Γραμματέα  για την εξέλιξη του προγράμματος   της Δακοκτονίας  στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Στην Ηλεία έχει ολοκληρωθεί σε μεγάλο τμήμα από Ζαχάρω μέχρι Κυλλήνη. Στην Αχαΐα, αναμένεται να ξεκινήσει την προσεχή εβδομάδα, ενώ στην Αιτωλοακαρνανία ξεπεράστηκαν διαδικαστικά προβλήματα και προβλέπεται άμεσα να προωθηθεί το πρόγραμμα).

Παράλληλα ζήτησε η κατανομή πίστωσης δαπάνης δακοκτονίας από την επόμενη περίοδο να γίνεται έγκαιρα και για 2 έτη, έτσι ώστε να υπογράφονται διετείς συμβάσεις.

Ο  κ. Μητρόπουλος τόνισε ότι : «Η Περιφέρεια  Δυτικής Ελλάδος  από την αρχή της χρονιάς καταβάλει  κάθε δυνατή προσπάθεια με στόχο το πρόγραμμα δακοκτονίας να εφαρμοστεί έγκαιρα και με επιτυχία, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα στη φετινή ελαιοπαραγωγή».

Από την πλευρά του ο κ. Αντώνογλου ενημέρωσε τον κ. Μητρόπουλο για τα μέτρα τις δράσεις  του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να ξεπεραστούν τα  προβλήματα στην Δακοκτονία.

 [the_ad id=”46371″]

Διάθεση αιγοπρόβειου γάλακτος

Επίσης  συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κτηνοτροφικός τομέας της Περιφέρειας, με κύριο θέμα τις τιμές διάθεσης του αιγοπρόβειου γάλακτος, που  συμπιέζονται, ενώ υπάρχει και έντονη ανησυχία στον κλάδο για την δυνατότητα απορρόφησης της παραγωγής την επόμενη περίοδο.

Ο Γενικός Γραμματέας τόνισε πως η διάθεση των κτηνοτροφικών προϊόντων αποτελεί προτεραιότητα για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου και ζήτησε την συστράτευση όλων, ώστε να υλοποιηθούν όσα έχει ανάγκη ο χώρος.

 Επίσκεψη στον ΕΛΓΑ

Επίσης, την ίδια ημέρα ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης πραγματοποίησε επίσκεψη στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Θεοφάνη Κουρεμπέ, όπου του έθεσε το ζήτημα  της ενίσχυσης με ανθρώπινο δυναμικό των κατά τόπους υποκαταστημάτων του ΕΛΓΑ, για να επισπευτούν  οι εξατομικεύσεις των ζημιών από τα έντονα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ο κ. Κουρεμπές δεσμεύθηκε από την προσεχή Δευτέρα να προχωρήσουν οι αποσπάσεις εξειδικευμένου προσωπικού στα υποκαταστήματα του ΕΛΓΑ, για την ενίσχυση των αυτοψιών για την καταγραφή των ζημιών.

Στις συναντήσεις παραβρέθηκε και ο Προϊστάμενος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου  Π.Ε. Ηλείας Γιώργος Μικέογλου.

 

[the_ad id=”46704″]