Το έκδηλο ενδιαφέρον του για την πορεία του Αγροτικού-Γαλακτομικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων, αλλά και των προϊόντων του, έδειξε ο αναπληρωτής υπουργός αγροτικής ανάπτυξης Μάρκος Μπόλαρης, με δύο συνεχείς αναρτήσεις του, στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

Το κυβερνητικό στέλεχος, που παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις της τελευταίας περιόδου γύρω από το γάλα και την ελληνική φέτα, αναφερόμενο στον Α.Σ.Κ, έγραψε αρχικά:

“Στο Τυροκομείο του Συνεταιρισμού Καλαβρύτων, βιώνεις τη φέτα, ως κορυφαίο προϊόν μας. Αισθάνεσαι την ποιότητα πρώτης ύλης του γάλακτος που παράγουν οι κτηνοτρόφοι του Χελμού, την ποιότητα και τη συνέπεια παρασκευής. Καταλαβαίνεις ότι η φέτα δικαιούται ξεχωριστή τιμή για τη μοναδική ποιότητα”.

Με αυτόν τον τρόπο ο κ.Μπόλαρης έδειξε να στηρίζει τη διαρκή προσπάθεια του συνεταιρισμού για στεθερή ποιότητα, σε μία εποχή που πολλές είναι οι περιπτώσεις παραγωγής και διάθεσης φέτας χαμηλότερης ποιότητας σε χαμηλές τιμές.

Ο αν.υπουργός, με δεύτερο μήνυμά του στο διαδίκτυο, χαρακτήρισε τον Καλαβρυτινό Συνεταιρισμό  “πρότυπο” για όλη τη χώρα, με αναφορές σε εκείνα τα στοιχεία που τον κάνουν να υπερέχει και να διαφέρει.

Έγραψε συγκεκριμένα:

“Σ’ ένα νέο παραγωγικό πρότυπο για τη χώρα, προτεραιότητα είναι η διασφάλιση των ποιοτικών μας προϊόντων, όπως η φέτα, άρα η διασφάλιση μοναδικής ποιότητας πρώτης ύλης και τελικού προϊόντος.

Όσοι, για ν’ ανταγωνιστούν στην τιμή, τα λευκά τυριά, παραβιάζουν τις προϋποθέσεις ΠΟΠ,εγκληματούν”.