Μεγάλη συμμετοχή και ανταπόκριση κοινού, σημείωσε η ενδιαφέρουσα ημερίδα που συνδιοργάνωσε το Επιμελητήριο Αχαΐας και η Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ν.Δ. Ελλάδος, για το φλέγον θέμα του Νέου Κανονισμού (ΕΕ) 2016/679 για τα Προσωπικά Δεδομένα GDPR στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Αχαΐας με κεντρικό ομιλητή τον Μανώλη Σφακιανάκη, Αντιστράτηγο ε.α. Ελληνικής Αστυνομίας. Την ΠΑΕΚ εκπροσώπησαν ο Επιμελητηριακός Σύμβουλος Αχαϊας και εκπρόσωπος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Επιμελητηρίων κ. Δεληγιάννης Κωνσταντίνος και ο Γραμματέας της ΠΑΕΚ κ. Γεωργακόπουλος Παναγιώτης.

Κατατοπιστικός ο κ. Σφακιανάκης στο νέο κανονισμό, επεσήμανε την ασφαλή αποκρυπτογράφηση των προσωπικών δεδομένων μας μέσω ειδικού προγραμματιστή (σε κάθε περιοχή υπάρχουν ειδικοί επί της πληροφορικής που μπορούν να μας βοηθήσουν). Επιπλέον μας υπενθύμισε πόσο σημαντική είναι η θωράκιση του υπολογιστή μας αλλά και του κινητού μας με ένα καλό ποιοτικό σύστημα, ώστε να προστατεύονται τα δεδομένα μας στο καλύτερο επίπεδο.

Ο νέος κανονισμός αφορά κυρίως μεγάλες επιχειρήσεις, εταιρίες και γραφεία που διαχειρίζονται προσωπικά δεδομένα, λιγότερο αφορά τις μικρομεσαίες ατομικές επιχειρήσεις οι οποίες όμως χρειάζονται Γνώση του κανονισμού και αυτό θα γίνει με σχετικό έντυπο ενημέρωσης και προφύλαξης.
Τηλιγάδης Αριστείδης Επικεφαλής ΠΑΕΚ Ά Αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Αχαϊας

 

[the_ad id=”46704″]