Οι περισσότεροι άνθρωποι μεγαλώσαμε στην ζεστή αγκαλιά του παππού και της γιαγιάς, που ήταν έτοιμοι, ανά πάσα ώρα, να μας προσφέρουν την αγάπη και την θαλπωρή τους με όποιο τρόπο μπορούσαν.
Αγαπημένη συνήθεια, αναμφίβολα ήταν η αφήγηση ιστοριών. Είτε αφορούσαν σε πραγματικά περιστατικά και πρόσωπα, είτε σε διηγήσεις παραμυθιών, αυτή η πρακτική σημάδεψε τις καρδιές αναρίθμητων παιδιών στην ιστορία του πλανήτη μας.
Πολλές ιστορίες, αφορούσαν τα δικά τους παιδικά χρόνια. Τις δυσκολίες, τις κακουχίες, τις στερήσεις. Μια καθημερινότητα που κυλούσε δύσκολα, αλλά την αντιμετώπιζαν με λεβεντιά και χωρίς παράπονα. Πάλευαν και προχωρούσαν.
Απλά καθημερινά πράγματα, ήθελαν τον χρόνο και τον κόπο τους για να γίνουν. Όπως για παράδειγμα η ετοιμασία του φαγητού. Ή όταν έπρεπε να κάνουν μπάνιο τα παιδιά της οικογένειας. Άναμμα φωτιάς, ζέσταμα νερού και πάλι απ’ την αρχή μέχρις ότου όλα τα παιδιά να λάμπουν. Μια ιεροτελεστία, που έμοιαζε με γιορτή, αλλά κούραζε τους γονείς που τα έκαναν όλα με την καρδιά τους.
Και πέρασαν τα χρόνια, άλλαξαν οι συνθήκες ζωής. Μαζί και οι ανάγκες, αν και κάποιες παραμένουν οι ίδιες. Και έρχονται τα παιδιά να αφηγηθούν και να εξηγήσουν στον παππού και την γιαγιά πως, αυτό που ήταν τόσο δύσκολο στα δικά τους χρόνια, σήμερα γίνεται αυτόματα, χωρίς να χρειάζεται να κουραστούν. Και μάλιστα με την αξιοποίηση του ήλιου.
Ούτε χρόνος, ούτε κόπος. Αρκεί η επένδυση μία φορά στην εγκατάσταση ενός ηλιακού συστήματος συλλογής και αξιοποίησης της ηλιακής ενέργειας και αυτό ήταν.
Το αντικείμενο λοιπόν της ιστορίας που τα παιδιά διηγούνται στους μεγάλους είναι οι ηλιακοί θερμοσίφωνες.
Μια συσκευή που μας υπόσχεται ζεστό νερό όλο το χρόνο, με πολύ οικονομικό τρόπο και με μόνο σύμμαχο, τον ήλιο που πλουσιοπάροχα μας χαρίζει τις ακτίνες του.
Τα βασικά του στοιχεία είναι οι ηλιακοί συλλέκτες, οι πλάκες συλλογής φωτός και απορρόφησης θερμότητας, η δεξαμενή αποθήκευσης νερού και το δίκτυο σωληνώσεων υδρορροής.
Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες είναι από τις πιο απλές και αποδοτικές συσκευές που χρησιμοποιούν ηλιακή ενέργεια. Εξασφαλίζουν οικονομία με τη μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας σε σχέση με κλασικές ενεργοβόρες συσκευές, και συμβάλλουν σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος αφού χάρη σε αυτούς αποφεύγεται η έκλυση δεκάδων τόνων διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.
Σκεφτείτε πως για ένα μόνο ντους με νερό που έχει θερμανθεί με ηλεκτρικές συσκευές, εκλύονται περίπου τρία κιλά διοξειδίου του άνθρακα. Περισσότερες πληροφορίες για την παρεχόμενη οικονομία  Αγγελόπουλος ηλιακοί τιμές
Το αποτέλεσμα είναι επομένως διπλό: και οικονομία, καθώς επιμηκύνουμε τη διάρκεια ζωής του προϊόντος και μάλιστα ακόμα πιο αποδοτικά, και υγεία, αφού το ζεστό νερό του μπάνιου και της κουζίνας είναι καθαρό από άλατα, μικρόβια και σκουριές.
Εμπιστευθείτε τον λοιπόν άφοβα και εγκαταστήστε τον άμεσα, για την οικονομία της τσέπης σας και την υγεία της οικογένειας σας.
Πηγή αρθρογραφίας: https://www.agelopoulos.gr