Το βράδυ της Πέμπτης 12 Ιουλίου, στη πλατεία Υψηλών Αλωνίων Αιγίου συναντήθηκαν τα χορωδιακά σύνολα της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και έδωσαν μια υπέροχη συναυλία, μπροστά στο κοινό που είχε κατακλύσει το χώρο. Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό από την πρόεδρο της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α  Μαρία Παπαχριστοπούλου καθώς και από την μουσικό Βασιλική Νάσση, η οποία είχε την  επιμέλεια και τη διεύθυνση των χορωδιών  και της ορχήστρας της εκδήλωσης.

Στο πρώτο μέρος οι χορωδίες Ενηλίκων Διακοπτού και ΚΑΠΗ Αιγίου σε μία μελωδική σύμπραξη με τίτλο «Μικρά Ονόματα – Μεγάλα τραγούδια», ερμήνευσαν αξέχαστες επιτυχίες  από το Ελληνικό έντεχνο και λαϊκό ρεπερτόριο και παρέσυραν το κοινό να τραγουδήσει μαζί τους. Η άψογη συνεργασία των δύο τμημάτων και η αγάπη τους για τη μουσική σίγουρα θα δώσει και άλλες τέτοιες στιγμές στο μέλλον.

Στο δεύτερο μέρος η Δημοτική Παιδική – Νεανική Χορωδία Αιγιαλείας πήρε τη σκυτάλη, παρουσιάζοντας ένα νεανικό πρόγραμμα με γνωστά αγαπημένα Ελληνικά και ξένα τραγούδια με τίτλο «Όσα τραγούδια έχω αγαπήσει». Έχοντας συμπληρώσει δέκα χρόνια συνεχούς παρουσίας στα καλλιτεχνικά δρώμενα της Αιγιαλείας και συμμετοχή σε δεκάδες εκδηλώσεις έδωσε μια πνοή δροσιάς στο ζεστό καλοκαιρινό βράδυ, χαρίζοντας με το πηγαίο ταλέντο των παιδιών  αξέχαστες μελωδικές  στιγμές.

Την όμορφη αυτή μουσική βραδιά συνόδευσε ορχήστρα από καταξιωμένους μουσικούς: ο Φώτης Αθανασίου στο φλάουτο, κλαρινέτο και σαξόφωνο, ο Άρης Αλευρίτης στο μπουζούκι και τη φωνή, η Χριστιάνα Ζάρου στο βιολί και τη φωνή, ο Λεωνίδας Καμπούρης στο μπουζούκι, ο Γιάννης Κορδελάς στην κιθάρα και τον μπαγλαμά, ο Πάνος Πιερράτος στην κιθάρα και ο Παναγιώτης Στούρας στο ακορντεόν. Τη μεταγραφή των τραγουδιών επιμελήθηκε η Έφη Γιαννακοπούλου.

Επόμενο ραντεβού της Δημοτικής Παιδικής-Νεανικής Χορωδίας Αιγιαλείας με το κοινό είναι η συμμετοχή της στη συναυλία του Στέφανου Κορκολή  στις 4 Αυγούστου στην παραλία Διακοπτού.

[the_ad id=”46704″]