Έντεκα χρόνια σταθερής παρουσίας μέσα στο καλοκαίρι, συμπληρώθηκαν φέτος για τη «Γιορτή Πολιτισμού, Ελιάς και Λαδιού» η οποία λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στην παραλία Ελαιώνα. Μια διήμερη γιορτή που έχει γίνει θεσμός πια για τη Δημοτική Ενότητα Διακοπτού και την ευρύτερη περιοχή και έχει «αγκαλιαστεί» από το κοινό.

Με σειρά από εκδηλώσεις που αναδεικνύουν τη διατροφική αξία του ελαιολάδου καθώς και τα οφέλη αυτού του πολύτιμου αγαθού, ενημερωτικές δράσεις για μικρούς αλλά και μεγάλους καθώς και μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις πλαισιώθηκε φέτος το εορταστικό  πρόγραμμα εκδηλώσεων.

Το Σάββατο 14 Ιουλίου η εικαστικός Νεκταρία Ευσταθίου πραγματοποίησε ένα πολύ ενδιαφέρον εργαστήρι με κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά και κεντρικό θέμα την ελιά για τους μικρούς φίλους, δίνοντας το πάντα επίκαιρο μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος. Η κυρία Νατάσα Σμυρνιώτη από το Σαπουνοπωλείο «Μισυρλού» μύησε τους παρευρισκόμενους στην παρασκευή παραδοσιακού σαπουνιού ενώ ακολούθησε  θεατρικό δρώμενο με τίτλο «Και το όνομα αυτής Αθήναι» σε σκηνοθεσία της Μαρίας Αργυροπούλου. Η βραδιά έκλεισε με τραγούδι και χορό από το «Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου».

Η δεύτερη ημέρα της γιορτής ξεκίνησε με χαρούμενο παιχνίδι των παιδιών με άρωμα ελιάς, ενώ ακολούθησε εισήγηση από τον Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο της Παναιγιάλειας Ένωσης Συνεταιρισμών με θέμα «Προκλήσεις και προοπτικές εξαγωγών ελαιολάδου». Στη συνέχεια η εκπαιδευτικός Αναστασία Ευσταθίου πραγματοποίησε παρουσίαση με θέμα «Ελαίας έργα δια χειρός Κώστα Νικολάου». Η βραδιά έκλεισε με ελληνικές μελωδίες έντεχνης και λαϊκής μουσικής από το συγκρότημα «Πανδουρίς» του συνθέτη Νικήτα Βοστάνη.

Στις διήμερες εκδηλώσεις  της Τοπικής Κοινότητας Ελαιώνα παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος Βασίλης Τζαβάρας και το Τοπικό Συμβούλιο, καθώς και ο βουλευτής Αχαϊας  Ιάσονας  φωτήλας, ο Αντιδήμαρχος  Δημοτικής Ενότητας Διακοπτού Παναγιώτης Μαρινόπουλος, η Αντιδήμαρχος  Έργων Βασιλική Ψυχράμη, η Πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ  Μαρία  Παπαχριστοπούλου, τα μέλη ΔΣ της ΔΗΚΕΠΑ Μαρία Παπαγεωργίου, Μίνα Μπουρούσα, Σούλα Τασινού, ο γλύπτης Κώστας Νικολάου, ο Γενικός διευθυντής της ΠΕΣ Μίλτος Σταυρόπουλος, ο Β Αντιπρόεδρος της ΠΕΣ Νίκος Μιχαλόπουλος και πολλοί εκπρόσωποι φορέων.

 

[the_ad id=”46704″]