Επιστολή στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης για την μεταφορά μαθητών

0
1075

Λόγω του μεγάλου αριθμού στοιχείων μεταφοράς μαθητών που ξεκίνησαν να αποστέλλουν σχολικές μονάδες στην Περιφέρεια, μετά την ενημερωτική επιστολή του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας προς τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο, επανήλθε ο Περιφερειάρχης σήμερα Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018, με νεώτερη.

Όπως αναφέρει στο κείμενό του, ο κ. Κατσιφάρας, μετά την επιστολή οι διευθυντές σχολικών μονάδων απέστειλαν νέα στοιχεία, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαγωνιστική διαδικασία με ήδη διαμορφωμένα δρομολόγια.

«Σε σχέση με τα νέα στοιχεία που αποστέλλουν οι σχολικές μονάδες για τον αριθμό των μαθητών, αποσαφηνίζεται ότι δεν μπορούν να αξιοποιηθούν στην παρούσα φάση, διότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαγωνιστική διαδικασία, με βάση τα στοιχεία που είχαν παραληφθεί, πριν την έναρξή της», σημειώνει ο Περιφερειάρχης.

Και συνεχίζει: «Βάση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης σε ότι αφορά τις ημερομηνίες υποβολής στοιχείων, ο διευθυντής της σχολικής μονάδας διαβιβάζει στην Περιφέρεια έως και την 31η Ιανουαρίου κατάσταση των εκτιμώμενων δικαιούχων μεταφοράς μαθητών του επόμενου σχολικού έτους, βασιζόμενη στα στοιχεία των μαθητών του τρέχοντος έτους, καθώς και τις αναμενόμενες αποχωρήσεις και νέες εγγραφές.

Με την έναρξη του σχολικού έτους και κατά τη διάρκεια αυτού την επικαιροποιεί, σύμφωνα με τις νέες εγγραφές και αποχωρήσεις μαθητών.

Εμείς, ωστόσο, λαμβάναμε στοιχεία, όχι μόνο μέχρι την 31η Ιανουαρίου, αλλά, μέχρι την ημερομηνία έναρξης της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Ως εκ τούτου, δεν προβλέπεται σε αυτήν τη φάση αποστολή στοιχείων, αφού ήδη έχουν διαμορφωθεί δρομολόγια», σημειώνει ο κ. Κατσιφάρας.

[the_ad id=”46371″]

 

[the_ad id=”46704″]