Κάθε φορά που δεν αισθάνεστε καλά, πιέστε αυτό το σημείο και κρατήστε το για τουλάχιστον ένα λεπτό. Επίσης, μειώνει αμέσως την υψηλή αρτηριακή πίεση, ανασυγκροτεί τον εγκέφαλο και σταματά τη ζάλη.

Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιείται στην στρατιωτική ιατρική όπου η θεραπεία των παθήσεων είναι διαφορετική. Όλα γίνονται πολύ γρήγορα: ο πόνος σταματά γρήγορα, η ανάκαμψη είναι γρήγορη και οι άνθρωποι πρέπει πολύ γρήγορα να είναι και πάλι στα πόδια τους.
Ένας συνταξιούχος αξιωματικός του στρατού, μας έδειξε αυτό το τέχνασμα που αναφέρεται στην ιστοσελίδα Goodmorningcenter.

Το σημείο είναι για το μεσαίο δάχτυλο του αριστερού και του δεξιού χεριού σας. Θα πρέπει να το πιέσετε, με ένα στυλό, για παράδειγμα, και κρατήστε το εκεί όπως φαίνεται στην εικόνα με την μύτη του στυλό. Είναι βασανιστικά επώδυνο!

Ωστόσο, όταν το λεπτό περάσει, ο πόνος στο δάχτυλό σας θα έχει φύγει, και ο πόνος οπουδήποτε αλλού επίσης θα έχει περάσει (π.χ. ο πόνος στην πλάτη). Μπλοκάρει τον πόνο, όπως αναφέρει το xorisorianews.

Αυτό δεν είναι, φυσικά, μια συμβουλή για τη θεραπεία της υπέρτασης ή άλλες ασθένειες αλλά για τις πρώτες βοήθειες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, όταν δεν έχετε τα φάρμακα μαζί σας ή αν δεν λειτουργούν, για να σας βοηθήσει να πάρετε μια στιγμιαία ανακούφιση.

daxtilo-anakoyfisi-ponos

 

[the_ad id=”46704″]