Η κατασκευή εγγειοβελτιωτικού έργου στην Ακράτα για τις ανάγκες της παραγωγής της περιοχής συζητήθηκε την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018,  στο γραφείο του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα κατά της διάρκεια συνάντησης με τον Πρόεδρο του ΤΟΕΒ Ακράτα Γιώργο Σπυράκο.

Ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ ζήτησε από τον Περιφερειάρχη να ενημερωθεί για τις δυνατότητες χρηματοδότησης του έργου, καθώς και για το χρονοδιάγραμμα έκδοσης Πρόσκλησης από το ΕΣΠΑ για χρηματοδότηση εγγειοβελτιωτικών έργων. Από την πλευρά της Περιφέρειας δόθηκαν όλες οι, μέχρι σήμερα γνωστές, πληροφορίες για την πρόσκληση. Συμφωνήθηκε να υπάρχει επικοινωνία , ώστε να υπάρξει έγκαιρη υποβολή πρότασης. Οδηγίες για την πρόσκληση αναμένεται να δοθούν από το Υπουργείο Αγροτικής και Τροφίμων και συγκεκριμένα τη Διαχειριστική Αρχή του ΠΑΑ 2014 – 2020.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη σημασία αξιοποίησης του νερού της περιοχής, καθώς και στη σημασία του συγκεκριμένου εγγειοβελτιωτικού έργου τόσο στην αύξηση της παραγωγής όσο και στη βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων.

«Πρόκειται για μία αγροτική περιοχή, με μεγάλες δυνατότητες και μεγάλες ανάγκες. Τα εγγειοβελτιωτικά έργα είναι σημαντικά για την παραγωγή και για τους παραγωγούς. Η Περιφέρεια θα συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις για την αύξηση της παραγωγής και τη βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων μας», επεσήμανε ο κ. Κατσιφάρας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκτός από τον Πρόεδρο του ΤΟΕΒ, ο Ανδρέας Λινάρδος μέλος του ΔΣ και ο Χρήστος Σουλελές, ενώ από την πλευρά της Περιφέρειας παρευρέθηκαν η Εκτελεστική Γραμματέας Διονυσία Μαράτου, η Γιάννα Φαναριώτου, Προϊσταμένη της Μονάδας Β2 του περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος ΕΣΠΑ 2014 – 2020, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και ο Γιώργος Παπαδιαμαντόπουλος, Διευθυντής του Γραφείου του Περιφερειάρχη.

[the_ad id=”46274″]

 

[the_ad id=”46704″]