Στο Υπαίθριο Θέατρο «Γεώργιος Παππάς» θα φιλοξενηθούν οι «Μέρες Θεατρικών Συναντήσεων IV» με συμμετοχή από θεατρικές ομάδες της Αιγιάλειας υπό την Αιγίδα της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας. Το «Γεώργιος Παππάς» θα αποτελέσει το σημείο συνάντησης για το ιδιαίτερα ταλαντούχο καλλιτεχνικό δυναμικό της Αιγιάλειας σε μια δράση που έχει γίνει θεσμός για το «Πολιτιστικό Καλοκαίρι» του δήμου Αιγιαλείας. Οι παραστάσεις θα πραγματοποιούνται στις 21:00 με ελεύθερη είσοδο.

Την αυλαία θα ανοίξει το έργο «8 Παιδιά και μια κιθάρα» από τη θεατρική ομάδα Μονόλογοι το Σάββατο 20 Ιουνίου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης:

Δευτέρα 2 Ιουλίου, ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Σκεπαστού και η θεατρική του ομάδα παρουσιάζουν το «Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα».

Τρίτη 3 Ιουλίου, θεατρική ομάδα «Επί Σκηνής» του Φιλοπροοδευτικού Ομίλου Σελιανιτικών, «Κάλπικη Λίρα».

Πέμπτη 5 Ιουλίου, «Αρσενικό και παλιά δαντέλα», από τη Θεατρική Έκφραση Αιγίου «Θ.Ε.Α.».

Παρασκευή 6 Ιουλίου, «Ω Γκόλφω», από τη Θεατρική Ομάδα Αποφοίτων.

Το πρόγραμμα αναλυτικά:

Σάββατο 30/6/2018, ώρα 21:00

 Θεατρική ομάδα “Μονόλογοι”, “8 παιδιά και μια κιθάρα”

8-paidia-mia-kithara

Ήρθε η στιγμή που τα παιδιά θα μιλήσουν για τα παιδιά. Τίποτε δεν μπορεί να κρυφτεί από αυτά. Ούτε η χαρά ούτε όμως και ο πόλεμος. Τι σκέφτεται ένα παιδί που αφήνει το βιβλίο του για να πιάσει ένα όπλο, ένα σώμα;  Η φωνή του μεγάλου, η σιωπή του μικρού. Μήπως ήρθε η ώρα που η φωνή να πιάσει τόπο; Ένα αντιπολεμικό θεατρικό έργο, βασισμένο σε μαρτυρίες παιδιών που βίωσαν το Πόλεμο στη Γάζα. ” Πως γίνεται όλος ο κόσμος να κοιμάται και εμείς να ζούμε στη κόλαση; ”

Σκηνοθεσία/Διασκευή: Κυρίτση Χριστίνα, Παίζουν:  Τσιώκου Αγγελική, Τσιώκος Φώτης, Νικολακοπούλου Ιωάννα, Νικολακοπούλου Αναστασία, Νικολακοπούλου Παναγιώτα, Νικολακόπουλος Ηλίας, Πρίτζιος Λάμπρος, Πρίτζιου Μαρία.

[the_ad id=”46274″]

Δευτέρα 02/07/18, ώρα 21:00

Εκπολιτιστικός Σύλλογος Σκεπαστού – Θεατρική Ομάδα Σκεπαστού

«Συμπέθεροι απ’τα Τίρανα», Μιχάλη Ρέππα-Θανάση Παπαθανασίου.

sumpetheroi-ap-ta-tirana Οι συγγραφείς, χρησιμοποιώντας ως όπλο πανίσχυρο και αποτελεσματικό το γέλιο, ξετινάζουν όλα τα χυδαία ρατσιστικά επιχειρήματα και τις σαπουνό­φουσκες της ξενοφοβίας αλλά και την υποκριτική μικροαστική μιζέρια του «Ελληνάρα», τη γκλαμουριά και την απληστία του…Το έργο έχει απ΄όλα: ρατσισμό, νεοπλουτίστικη ξιπασιά, απιστία, αρχαιοκαπηλία, διαπλοκή και πολιτική ίντριγκα.

Παίζουν: Αντώνης Ντόκος, Δημήτρης Καλούτσης, Ευτυχία Παπαναγιώτου, Πηνελόπη Πιρπιρή, Αν­νέτα Παπαδοπούλου, Ρομπέρτα Ποπέσκου, Αλέξης Τερζής, Γεωργία Γιαννακαρίου, Νίκος Τερζής. Σκηνοθετική καθοδήγηση, Μουσική επιμέλεια: Kώστας Κλάγκος. Σκηνικά: Νίκος Μιχαλόπουλος, Κοστούμια, Μακιγιάζ: Η Θεατρική Ομάδα, Επιμέλεια προγράμματος: Κώστας Κλάγκος-Ευτυχία Πα­παναγιώτου-Νίκος Μιχαλόπουλος, Τεχνική Υποστήριξη: Ευαγγελία Ρεστέμη και Θεατρική Ομάδα, Ξυλεία: Α. Παπαθεοδώρου

 

Τρίτη 03/07/18, ώρα 21:00

Φιλοπροοδευτικός Όμιλός Σελιανιτίκων – Θεατρική Ομάδα “Επί Σκηνής”, “Κάλπικη Λίρα”

kalpiki-lyra Η «Κάλπικη λίρα» περνά από χέρι σε χέρι, χωρίς να καταφέρει να ικανοποιήσει τις προσδοκίες των πρωταγωνιστών των ιστοριών που συνδέει. Είναι ένα αρι­στουργηματικό έργο του Γιώργου Τζαβέλα που μας προβληματίζει για το ρόλο που παίζει το χρήμα στη ζωή μας. Όταν όμως το χρήμα είναι κάλπικο τι γίνεται; Κλονίζεται ο μικρόκοσμος μας ; Mάλλον εξαρτάται από την αξία που ο καθένας θέλει να του δώσει.

Παίζουν: Μαρία Παλαιολογοπούλου, Βασίλης Κυριαζόπουλος, Βασίλης Ευστα­θίου, Κωνσταντίνα Μαγκλάρα, Παναγής Μιχαλάτος, Μαρία Θεοχαρίδη, Ρίκα Χωριανοπούλου, Μαρίτα Μαραγκοπούλου, Ντορίτα Σταματέλου, Έβερεστ Μυφτάρι, Εύα Παλα­σοπούλου. Σκηνοθεσία και Διασκευή: Αναστασία Πετρίδη. Χορεύουν :Νατάσα Καραγιώργου και Άρης Μάνος. Χορογραφίες : Nατάσα Καραγιώργου.

[the_ad id=”46371″]

Πέμπτη 05/07/18, ώρα 21:00

Θεατρική Έκφραση Αιγίου “Θ.Ε.Α.”, “Αρσενικό και Παλιά Δαντέλα”, Μαύρη κωμωδία του Josseph Kesselring

theatriko-arseniko-kai-palia-dantela Δύο «γλυκές» γιαγιάδες προσπαθούν να απαλλάξουν τους μοναχικούς ηλι­κιωμένους από τη δυστυχία τους. Το «γλυκό» ποτό τους είναι η λύση. Πού είναι το κακό;

Παίζουν : Mαρία Αγιάννη, Σπύρος Γεωργίου, Μιχάλης Γεωργίου, Γιώργος Παπαδόπουλος, Διονύ­σης Νικολόπουλος, Αγγέλικα Αλεξανδροπούλου, Μαρία Ζησιμοπούλου, Γιώργος Σεφέρης, Πόπη Μανεσιώτη ,Υρώ Καραμανόγλου, Νάσος Λιβάνης, Θεόδωρος Μανεσιώτης, Σοφία Βασιλείου, Σπύρος Γεωργίου. Σκηνοθεσία : Βαρβάρα Σεφέρη.

 

Παρασκευή 06/07/18, ώρα 21:00

Θεατρική Ομάδα Αποφοίτων, “Ω Γκόλφω”, σε διασκευή της Ομάδας Αποφοίτων, από το “Golfo For Ever” του Γιάννη Σπυρό­πουλου

gkolfo

Η φτωχή και ορφανή Γκόλφω, μια όμορφη νεαρή βοσκοπούλα, γνωρίζει τον έρωτα στα μάτια ενός παλικαριού της περιοχής των ορεινών χωριών της Ακράτας, (Ζα­ρούχλα, Μεσορρούγι, Σόλο, Περιστέρα, Χαλκιάνικα) του βοσκού Τάσου. Κι ενώ την πολιορκεί το αρχοντόπουλο ο Κίτσος, εκείνη αρνείται τις προτάσεις του και παραμένει πιστή στους όρκους αγάπης που έχει ανταλλάξει με τον Τάσο. Ο Τάσος δέχεται πιεστικά προξενιά για την εξαδέλ­φη του Κίτσου και κόρη του αρχιτσέλιγκα, Σταυρούλα. Παρά την αρχική του άμεση άρνηση , ο Τάσος τελικά δελεάζεται από τη μεγάλη προίκα της Σταυρούλας και διώχνει την Γκόλφω. Η νεαρή κοπέλα απελπίζεται, χάνει τα λογικά της και καταριέται τον Τάσο.

Παίζουν: Λευτέρης Λιακόπουλος, Γιάννης Γκολόης, Σοφία Δημητροπούλου, Ηλιάνα Τριανταφυλ­λοπούλου, Χριστίνα Πασπαράκη, Γιάννης Τζόβολος, Αθηνά Τζαβέλλα, Γιάννης Καυκάς, Δημήτρης Αγγελόπουλος, Νάνσυ Ζεντέφη, Ανδρέας Σπυρόπουλος, Βασίλης Σπανός, Λάζαρος Παυλίδης, Στέλλα Παπαδημητροπούλου, Ελένη Παραρά, Αποστόλης Μαμτσαδέρης , Ελευθερία Χοροζάκη. Σκηνοθετική καθοδήγηση: Γιάννης Καυκάς, Ανδρέας Σπυρόπουλος. Καθοδήγηση Ομάδας: Κώστας Κλάγκος.

[the_ad id=”46704″]