ΧΕΑ: «Χοροί της στεριάς και της θάλασσας»

0

Καλά κρατούν οι χοροί και οι δραστηριότητες για το Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου. Ο Ιούνιος είναι ο μήνας που λήγουν τα μαθήματα χορού για όλα τα τμήματα του συλλόγου και παράλληλα αρχίζει η περίοδος των καλοκαιρινών παραστάσεων και εκδηλώσεων.

Κύρια εκδήλωση για τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού η παράσταση που θα παρουσιαστεί από το Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018, στις 9.00 το βράδυ στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων στο Αίγιο. Στην παράσταση «χοροί της στεριάς και της θάλασσας» θα συμμετέχουν τέσσερα παιδικά τμήματα και πέντε ενηλίκων, παρουσιάζοντας χορούς και τραγούδια από διάφορες χορολογικές περιοχές της Ελλάδας με αντίστοιχες παραδοσιακές φορεσιές. Συγκεκριμένα θα παρουσιαστούν χοροί από την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Εύβοια, την Ανατολική Ρωμυλία, τη Δυτική Μακεδονία, τα νησιά του Β.Α. Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τη Ρούμελη και τη Θράκη. Χορηγοί της εκδήλωσης: «Αγνάντι» (εστιατόριο, παραλία Ελαιώνα) και «Παγωτομάνια» (παραλία Αιγίου). Την Παρασκευή 22 Ιουνίου, μετά τις 9.00 το βράδυ, οι υπεύθυνοι του συλλόγου οργανώνουν ένα γλέντι –για χορευτές/τριες, μέλη και φίλους του συλλόγου- με αφορμή τη λήξη των μαθημάτων αυτής της περιόδου.

Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει οι πρόβες και η προετοιμασία για τη θεματική παράσταση στη γιορτή λαδιού στον Ελαιώνα (στα μέσα Ιουλίου), για τη συμμετοχή στο φεστιβάλ χορευτικών συγκροτημάτων της Αιγιάλειας που διοργανώνει η ΔΗΚΕΠΑ (στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου) και κυρίως για το ταξίδι χορευτών/τριών και μελών του Χ.Ε.Α. στη Δράμα (τελευταίο δεκαήμερο Ιουλίου). Επίσης, το διοικητικό συμβούλιο σε συνεργασία με τους καθηγητές φυσικής αγωγής συζητούν διάφορες προσκλήσεις που έχουν φτάσει στο Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου για συμμετοχή σε φεστιβάλ χορού και διάφορες εκδηλώσεις ωστόσο ελάχιστες από αυτές θα γίνουν δεκτές λόγω των καλοκαιρινών διακοπών.

[the_ad id=”46704″]