Ο νόμος του Μέρφυ 
-Τραγελαφικές καταστάσεις στην συνεδρίαση «ομελέτα» 
-Επεισόδια -Συλλήψεις και Αυτόφωρα συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό στη σύγκρουση με τους κατοίκους της ανατολικής Αιγιάλειας

«Αν υπάρχουν δύο τρόποι να γίνει κάτι -και ο ένας απ`αυτούς οδηγεί στην καταστροφή- τότε κάποιος θα βρεθεί για να το κάνει…» Πρόκειται για την αυθεντική εκδοχή του νόμου του Μέρφυ και «μετουσιώθηκε» σε όλο της το μεγαλείο στην προχθεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου σε μια πρωτοφανή για τα τοπικά πράγματα συμπεριφορά, δήμαρχος επιχειρεί με οποιοδήποτε τρόπο να επιβάλει τη δική του λάθος άποψη, στις διαδικασίες συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου σε συνέχεια ασφαλώς και της διαχείρισης του στο ζήτημα των απορριμμάτων.

***Η συνεδρίαση «ομελέτα» 
Ήταν αναμενόμενο μετά τη συσπείρωση της συντριπτικής πλειοψηφίας φορέων (επιστημονικών και επαγγελματικών) και του συλλαλητηρίου της πλατείας, όλοι οι φορείς να φέρουν το ψήφισμά τους στην πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ζητώντας να ενταχθεί το θέμα προς συζήτηση, κάτι που ήθελε να …αποφύγει με οποιοδήποτε τρόπο η δημοτική αρχή.
Έχοντας προηγηθεί η σύλληψη του Τριαντάφυλλου Οικονόμου κι ενώ παρέμενε στο κρατητήριο με άγνωστο τι θα συνέβαινε εκείνη την ώρα, στις «πλάτες» της μειοψηφίας έπεφτε πέρα από την ανάδειξη των ουσιαστικών ζητημάτων και η διαδικαστική διευθέτηση του ζητήματος για εισαγωγή του θέματος προς συζήτηση στο συμβούλιο αφού εκ προοιμίου ο δήμαρχος φαινόταν ότι το απέρριπτε. Τη διατύπωση του αιτήματος προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου έκανε ο Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος, ενώ απουσίαζαν Στάθης Θεοδωρακόπουλος και Κώστας Παπακωνσταντίνου για διαφορετικούς προσωπικούς λόγους. Ο επικεφαλής της παράταξης «Αιγιαλέων Πόλις» ζήτησε να εισαχθεί προς συζήτηση στο συμβούλιο η εξέλιξη της αλλαγής στάσης του δήμου με την εναπόθεση απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ της Αιγείρας κι ενώ έχουν υπογραφεί προγραμματικές συμβάσεις με πέντε ΧΥΤΑ στη Δυτική Ελλάδα αλλά και οι σχετικές συμβάσεις για τη μεταφορά τους προς αυτούς και διασφαλισμένο πλέον για το επόμενο έτος το θέμα της εναπόθεσης των απορριμμάτων της περιοχής με την παράλληλη παρέμβαση του Δ.Σ. προκειμένου να διευθετηθεί το θέμα της σύλληψης του Τριαντάφυλλου Οικονόμου για να εκτονωθεί η κατάσταση…
Η «στείρα» στάση Παναγόπουλου με το επιχείρημα ότι είχε υποσχεθεί σε συνεννόηση με τον Θεοδωρακόπουλο να γίνει ειδική συνεδρίαση την επόμενη εβδομάδα γενικότερα για τη διαχείριση των απορριμμάτων οδήγησε σε μια διαδικαστική αντιπαράθεση που ξεπέρασε το δίωρο και στην οποία εξελίχθηκαν κωμικοτραγικές καταστάσεις. Προκαλεί βεβαίως ερωτηματικά η πολιτική «γαλαντομία» Παναγόπουλου προς τον Θεοδωρακόπουλο που ενώ φέρονται αντιμέτωποι, σε κάποια από τα «καυτά» θέματα της διαχείρισης των απορριμμάτων φαίνεται ότι ομονοούν όπως η ψήφιση του Τοπικού Σχεδίου…
Το σύνολο των ομιλητών της μειοψηφίας: Βασίλης Τομαράς, Γιώργος Μεντζελόπουλος, Μιχάλης Κωνσταντίνου, Χρήστος Λαϊνάς και Βασίλης Φιλιππόπουλος, επεσήμαναν την αναγκαιότητα συζήτησης του θέματος όπως είχε διατυπωθεί και όπως ζήτησε και ως εκπρόσωπος των φορέων ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Σωτήρης Κοίλιας.
Με την περίεργη τελικώς διατύπωση διαδικαστικά να μην εισαχθεί προς ψήφιση το θέμα αλλά να αντιπροτείνει ο δήμαρχος δική του πρόταση για συνεδρίαση εν ευθέτω χρόνω (προσδιορίζοντας την ερχόμενη Τετάρτη ως ημέρα συνεδρίασης κάτι που όμως μέχρι χθες δεν είχε οριστικοποιηθεί αφού δεν εστάλη σχετική πρόσκληση), τα πνεύματα οξύνθηκαν επικίνδυνα…
Η ψήφιση από πλευράς των συμβούλων της δημοτικής αρχής της πρότασης του δημάρχου να μη συζητηθεί δηλαδή το θέμα και να πάει σε επόμενη συνεδρίαση, είχε ως αποτέλεσμα την έντονη αντίδραση των κατοίκων… που έκαναν στην κυριολεξία κατάληψη του χώρου και ακολούθησε …ρήψη αυγών προς τη δημοτική αρχή, απίστευτες αντεγκλήσεις, σπρωξιές, φωνές, διαπληκτισμούς και παρέμβαση των ανδρών της ΕΛΑΣ που βρίσκονταν από νωρίς στην αίθουσα και στον αύλειο χώρο. Τελικώς ο πρόεδρος ανακοίνωσε την αναβολή του δημοτικού συμβουλίου χωρίς να εκφωνήσει για ποια ημέρα, κάτι που απαιτεί νεώτερη πρόσκληση…

***Επί ποδός η Αστυνομία 
Περισσότεροι από «20» άνδρες της τοπικής ΕΛΑΣ βρέθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου. Δύναμη απ`όλα τα Τμήματα, άνδρες της ομάδας «ΔΙΑΣ», ένστολοι αλλά και με πολιτικά (του τμήματος Ασφαλείας) παρενέβησαν διακριτικά στην αρχή και πιο «δραστικά» στη συνέχεια προκειμένου να αντιμετωπιστεί η έκρυθμη κατάσταση.
Στη φωτό διακρίνεται ο διοικητής Βασίλης Ροδόπουλος με τον δήμαρχο και τον επικεφαλής της παράταξης «Αιγιαλέων Πόλις» Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλο όταν κατά την διακοπή της συνεδρίασης ο Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος ζήτησε να υπάρξει παρέμβαση προς τον Εισαγγελέα για τη διαχείριση του θέματος και τη δυνατότητα να μη διανυκτερεύσει στο τμήμα ο Τριαντάφυλλος Οικονόμου.
Ο δήμαρχος είπε ότι δε μπορεί να κάνει κάτι και την πρωτοβουλία ανέλαβε ο διοικητής Βασίλης Ροδόπουλος που επικοινώνησε με το διοικητή του Α.Τ.Ακράτας που είχε κάνει τη προσαγωγή και είχε δυνατότητα επικοινωνίας με τον Εισαγγελέα Καλαβρύτων για να υπάρξει απάντηση του εισαγγελέα ότι το αυτόφωρο θα εκδικαστεί το επόμενο πρωί.

***Τα αυτόφωρα
Η απόπειρα να αδειάσουν απορριμματοφόρα στο ΧΥΑ της Αιγείρας, παρά την άτυπη συμφωνία μεταξύ δημάρχου-παρατάξεων και κατοίκων της επιτροπής αγώνα, οδήγησε το πρωί της Τετάρτης σε εκρηκτικές καταστάσεις αφού με το που αντελήφθη η επιτροπή ότι απορριμματοφόρα ξαναπηγαίνουν στο ΧΥΤΑ, επιχείρησαν να τα μπλοκάρουν με αποτέλεσμα τη σύλληψη του Τριαντάφυλλου Οικονόμου, χημικού μηχανικού και μέλους της επιτροπής, που είχε πρωτοστατήσει στον αγώνα και μέσω του Α.Τ.Ακράτας να ακολουθηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου και η μεταγωγή του στα κρατητήρια του Αιγίου όπου μετά από θυελλώδεις διαπραγματεύσεις δόθηκε η εντολή να περάσει τη νύχτα στο νοσοκομείο Αιγίου και να οδηγηθεί το πρωί της Πέμπτης ενώπιον του εισαγγελέα Καλαβρύτων.
Της έντασης της Τετάρτης ακολούθησε μια επίσης ταραχώδης χθεσινή ημέρα όπου, έχοντας κερδηθεί χρόνος από πλευράς δημάρχου, με την αναβολή του δ.σ.. Το ίδιο επιχειρήθηκε και χθες με εντολή απορριμματοφόρα να αδειάσουν στο ΧΥΤΑ της Αιγείρας, όπου είχαμε την αντίδραση ξανά των κατοίκων και νέες συλλήψεις τριών κατοίκων αυτή τη φορά και ειδικότερα των μελών της Επιτροπής Αγώνα Αμαλίας Θανέλα και Αλέκας Ζαμπάτη και ενός πολίτη (Δημήτρης Δρικόγιας) που μετά την ανοιχτή πρόσκληση για κινητοποίηση βρέθηκε χθες το πρωί στο σημείο.
Αποτέλεσμα ήταν χθες στο Πρωτοδικείο Καλαβρύτων μετά από συνεννοήσεις κι αφού πλέον οι κατηγορούμενοι είχαν γίνει «4» με το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνίας, να περάσουν «πακέτο» το αυτόφωρο όπου ζητήθηκε προθεσμία από το συνήγορο υπεράσπισης και ορίστηκε η δικάσιμος για τις 24 Μαϊου και αφέθησαν ελεύθεροι με άγνωστο το τι θα ξημερώνει κάθε ημέρα…

***«Απειλητικός» ο Θανάσης Παναγόπουλος 
Βρισκόμενος προφανώς εκτός εαυτού ο Θανάσης Παναγόπουλος χθες το πρωί μιλώντας στο Ράδιο Αίγιο αναφέρθηκε στα γεγονότα της προηγούμενης νύχτας δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι οι κάτοικοι της ανατολικής Αιγάλειας στο εξής θα δουν… ένα άλλο πρόσωπο!
Ενώ από το γραφείο του εξεδόθη σε αντίστοιχο ύφος η κάτωθι ανακοίνωση: «Μέχρι εδώ. Στο Δήμο μας δεν υπάρχει χώρος για τραμπουκισμούς και τρομοκρατία που προσπάθησε να φέρει ακόμα και στο Δημοτικό Συμβούλιο, ομάδα πολιτών από την Αιγείρα . Το μόνο που ξέρουν να κάνουν και να επιδιώκουν είναι να παρεμποδίζουν την παραγωγή του Δημοτικού έργου και να ταλαιπωρούν με τη μέχρι σήμερα τακτική τους, το σύνολο των συμπολιτών μας.
Οι ίδιοι αυτοί πολίτες μέσα από το μπάχαλο που συνεχώς επιδιώκουν να δημιουργούν, καταργώντας για άλλη μια φορά κάθε μορφή διαλόγου και συναίνεσης, από χθές κατάφεραν να διασύρουν πάλι τον Δήμο μας μέσα από την αρνητική δημοσιότητα που εδώ και μήνες επιζητούν για προσωπικούς και πολιτικούς σκοπούς απεγνωσμένα , εις βάρος- και πρωτίστως- της υγείας αλλά και της οικονομίας της τοπικής κοινωνίας μας , πλήττοντας και τραυματίζοντας καθημερινά την εικόνα της περιοχής μας.
Από τούδε και στο εξής όλοι αυτοί θα στέκουν υπόλογοι των πράξεών τους όχι μόνο στο σύνολο της κοινωνίας αλλά και απέναντι των συνεπειών του νόμου με τον οποίο έρχονται αντιμέτωποι και ο οποίος θα εφαρμοστεί στο ακέραιο, σε όλα τα επίπεδα. Και σε αυτό θα μας βρουν ανυποχώρητους και αποφασισμένους.»

***Σύμβουλοι ασυγκράτητοι 
Ασυγκράτητοι… ήταν οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας που προέρχονται από το χώρο της ΝΔ στη παράταξη Παναγόπουλου, στην τραγελαφική συνεδρίαση της Τετάρτης την οποία την «έβλεπαν» ως μητέρα των μαχών για …ξεκαθάρισμα λογαριασμών μέσα στη παράταξή τους.
Με αφορμή τη ψήφιση και τροποποίηση του προϋπολογισμού του Νομικού Προσώπου (που ερχόταν και το κονδύλι του κολυμβητηρίου που έχε επενδύσει τα μέγιστα ο Χρήστος Σπηλιωτόπουλος), με τη μεθοδευμένη καταψήφιση του προϋπολογισμού και την παράλληλη παραίτηση μελών του Δ.Σ. του νομικού προσώπου (πολιτών όχι αιρετών) να οδηγηθεί σε αδιέξοδο και να παραιτηθεί ο Σπηλιωτόπουλος ανοίγοντας έτσι άλλες δύο θέσεις: προέδρου και αντιπροέδρου προς αξιοποίηση για συγκεκριμένα πρόσωπα, θέλοντας να συγκρατήσουν δυνάμεις από το δεξιό μέτωπο της δημοτικής αρχής το οποίο πλέον φυλλορροεί…
Imerisios Achaia