Επιτυχημένα παραδείγματα σε τομείς της δημιουργίας και του πολιτισμού θα παρουσιαστούν,  κατά τη διάρκεια συνάντησης που διοργανώνεται στο πλαίσιο στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου CREADIS3, στο οποίο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι εταίρος.

Η συνάντηση εργασίας θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, την Παρασκευή 25 Μαϊου 2018, .στην Πάτρα και ώρα 11πμ, με την συμμετοχή της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ), του «ΙNNOVATHENS»  της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων και άλλων σημαντικών φορέων του κλάδου. Ενώ χαιρετισμό προς τους μετέχοντες θα απευθύνει ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Καρπέτας.

Οι εταίροι του έργου και ενδιαφερόμενοι φορείς, θα συζητήσουν για το πώς οι κλάδοι της δημιουργίας και του πολιτισμού θα αξιοποιηθούν μέσω της επιχειρηματικότητας, της εκπαίδευσης , της έρευνας και της καινοτομίας.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχοντας ως στόχο την οικονομική ανάπτυξη και την περιφερειακή καινοτομία, έχει εστιάσει στον ρόλο των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών και των λοιπών ενδιαφερομένων μερών (πολιτιστικός και δημιουργικός τομέας, ακαδημαϊκός τομέας, επιχειρηματικός τομέας, χρηματοπιστωτικός τομέας, δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, κλπ.), για την ενίσχυση του δυναμικού των πολιτιστικών και δημιουργικών βιομηχανιών, αξιοποιώντας τις Περιφερειακές Στρατηγικές Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS3) και συγκεκριμένα ευρωπαϊκά προγράμματα και πολιτικές.

Τι είναι το έργο CREADIS3

H Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μέσω του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, συμμετέχει στο ευρωπαϊκό έργο CREADIS3 (Δημιουργικές Περιφέρειες Έξυπνης Εξειδίκευσης), που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα INTERREG Europe 2014-2020 και στοχεύει στην υποστήριξη και προώθηση αποδοτικών στρατηγικών για τις πολιτιστικές και δημιουργικές βιομηχανίες, σε συνάφεια με την προαγωγή της έρευνας και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της τοπικής οικονομίας.

[the_ad id=”46704″]

 

[the_ad id=”46371″]