«Η σημασία του να είναι κάνεις σοβαρός» στο ΠολυΤεχνείο

0
439

Με μια ξεχωριστή και με πολλά μηνύματα ιστορία κλείνει ο κύκλος παραστάσεων της φετινής σαιζόν για τον πολυχώρο ΠολυΤεχνείο στο Αίγιο.

Το κλασσικό θεατρικό έργο του Oscar Wilde «Η σημασία του να είναι κάνεις σοβαρός» ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Τόλη Κοκκινόπουλου για πέντε μοναδικές παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσει κανείς!

Η  κωμωδία «Η σημασία του να είναι κανείς σοβαρός» είναι χρονολογικά το τελευταίο θεατρικό έργο του Όσκαρ Γουάιλντ και η τελευταία επιτυχία που γνώρισε ο φημισμένος ποιητής, λογοτέχνης και θεατρικός συγγραφέας πριν από την καταστροφή.

Η υπόθεση του έργου το οποίο ανέβηκε σε τέσσερις πράξεις και είναι ουσιαστικά ένα χαρακτηριστικό δείγμα μιας αγγλικής κωμωδίας ηθών. Η κωμωδία χαρακτηρίζεται από καυστική σάτιρα που διακωμωδεί έξυπνα συμπεριφορές και καταστάσεις, διανθίζεται με σπινθηροβόλους και ιδιοφυείς διαλόγους, και είναι πλημμυρισμένη  από το αναρχικό χιούμορ και την ανατρεπτική διάθεση του δημιουργού της, ενός από τα πλέον φωτεινά μυαλά που σφράγισαν τον 19ο αλλά και τον 20ο αιώνα και συνεχίζει, αφού ο Όσκαρ Γουάιλντ ανήκει πλέον στους κλασσικούς .

*Πρεμιέρα την Παρασκευή 18 Μαϊου (ώρα 21.30`) και επόμενες παραστάσεις Σάββατο 19, Κυριακή 20, Δευτέρα 21 και Παρασκευή 25 Μαϊου.

Πληροφορίες -Κρατήσεις στη σελίδα του ΠολυΤεχνειου και στο τηλεφωνο: 6983356272