Επανέρχεται στην  κανονικότητα η λειτουργία των χειρουργείων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου.

Οι διασωληνωμένοι ασθενείς που   μεταφέρθηκαν ήδη στο χώρο της καρδιοχειρουργικής ΜΕΘ  από  την αίθουσα της ανάνηψης. Η κάλυψη με νοσηλευτικό προσωπικό των  κλινών ΜΕΘ που άνοιξαν γίνεται με ορισμένες εσωτερικές μετακινήσεις, χωρίς να διαταράσσεται η ομαλή λειτουργία των λοιπών τμημάτων, και με ενίσχυση από άλλες μονάδες υγείας.

Παράλληλα, επιταχύνονται οι διαδικασίες αντικατάστασης και περαιτέρω ενίσχυσης του εξοπλισμού της ΜΕΘ και του αναισθησιολογικού τμήματος, από την οικονομική ενίσχυση μέσω του αποθεματικού του Υπ. Υγείας και τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου.

Μέχρι την ολοκλήρωση των σχετικών διαγωνισμών, μέρος του απαραίτητου εξοπλισμού της ΜΕΘ παραχωρείται από τα Νοσοκομεία του Αιγίου και του Αργοστολίου.

Το επόμενο δίμηνο, μετά και την επικείμενη νομοθετική ρύθμιση, προγραμματίζεται η πρόσληψη  του απαραίτητου επικουρικού  νοσηλευτικού προσωπικού.

Η αντιμετώπιση του χρόνιου προβλήματος αναστολής των χειρουργείων δεν  αφορά μόνο την οξεία εκδήλωση του, αλλά αποσκοπεί στην μακρόχρονη λύση της λειτουργίας και των 19 κλινών ΜΕΘ που μπορούν να αναπτυχθούν. Αυτός ήταν και ο στόχος της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Υπ. Υγείας και υιοθετήθηκε  από το σύνολο των συμμετεχόντων Διευθυντών των τμημάτων.

Μοναδική παραφωνία στην προσπάθεια αποκατάστασης της ομαλής λειτουργίας των χειρουργείων και των  παρεχομένων υπηρεσιών στους πολίτες αποτελεί η ακατανόητη απόφαση του Σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου να προκηρύξει στάση εργασίας στα χειρουργεία, την ανάνηψη και την ΜΕΘ (!). Διεκδικώντας άραγε τι;

ΔΙΟΙΚΗΣΗ 6ης ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, ΗΠΕΙΡΟΥ &  ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ