Στο αστυνομικό τμήμα κατέληξε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αιγιαλείας το βράδυ της Τετάρτης.

Η παρουσία πλέον των 200 κατοίκων της ανατολικής Αιγιάλειας που ζητούσαν επισταμένα να συζητηθεί το θέμα των απορριμμάτων και του ΧΥΤΑ Αιγείρας προκάλεσε εντάσεις στη συνεδρίαση που διεκόπη αρκετές φορές πριν την οριστική διακοπή της.

Κάτοικοι και εκπρόσωποι φορέων που είχαν διοργανώσει και το πρόσφατο συλλαλητήριο κατέθεσαν ψήφισμα και ζητούσαν τη συζήτηση του θέματος όπως και σύσσωμη η μειοψηφία.

Μετά από αρκετούς λεκτικούς (και όχι μόνο…) διαξιφισμούς, εκτόξευση αυγών προς τον δήμαρχο και τον πρόεδρο του δ.σ. και το γενικότερο τεταμένο κλίμα παρουσία της ΕΛΑΣ, η συνεδρίαση διεκόπη και στο Αστυνομικό Τμήμα οδηγήθηκαν ο αντιδήμαρχος Δ.Φιλιππάτος και ένας πολίτης αφού μεταξύ τους υπήρξε επεισόδιο.

avga-ds-2018

Όμως και όλοι οι κάτοικοι καθώς και οι επικεφαλής των παρατάξεων Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος και Χρήστος Λαϊνάς και σύμβουλοι της μειοψηφίας μετέβησαν στο Αστυνομικό Τμήμα ζητώντας να βρεθεί μια λύση και να αφεθεί ελεύθερος ο κ΄.Τριαντάφυλλος Οικονόμου μέλος της Επιτροπής Αγώνα των κατοίκων που είχε συλληφθεί το πρωί με τη διαδικασία του αυτοφώρου για… παρεμπόδιση της κυκλοφορίας και της εισόδου στον ΧΥΤΑ της Αιγείρας απορριμματοφόρων που πήγαν να αδειάσουν στον υπό κατάληψη ΧΥΤΑ.

Τελικά ο κ΄.Οικονόμου μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο για να διανυκτερεύσει δεδομένου ότι η ταλαιπωρία της ημέρας και η όλη πίεση κλόνισαν την υγεία του και σήμερα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

kosmos-stynomia-aytoforo-oikonomou

Σύλληψη ημεδαπού για παρακώλυση συγκοινωνιών
Συνελήφθη, το μεσημέρι, στην Ακράτα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας, ένας 64χρονος ημεδαπός, διότι είχε σταθμεύσει στην είσοδο των Χ.Υ.Τ.Α. Αιγείρας φορτηγό αυτοκίνητο του, κάθετα επί του οδοστρώματος, με αποτέλεσμα να παρακωλύει την κυκλοφορία φορτηγού απορριμματοφόρου του Δήμου Αιγιαλείας.

 

Παρακολουθήστε την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου