Μέσω του Οδοντωτού από το Διακοπτό, έφτασε στα Καλάβρυτα η Εμίρισσα του Κατάρ Sheikha Al-Mayassa.

[the_ad id=”46371″]
Η Εμίρισσα, επιβιβάστηκε στο Διακοπτό, απόλαυσε την διαδρομή και έφτασε στα Καλάβρυτα στις 12:40 όπου την υποδέχθηκε ο βοηθός Δημάρχου κος Μαγκαφάς που της προσέφερε αναμνηστικά των Καλαβρύτων.

Η Sheikha Al-Mayassa περπάτησε στον πεζόδρομο κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας και θα ακολουθήσει επίσκεψη της σε διάφορα σημεία των Καλαβρύτων, ιστορικού και τουριστικού ενδιαφέροντος.
Στη συνέχεια επισκέφθηκε τα Σπήλαια Λιμνών και πέρασε από τον Τόπο Θυσίας (Εκτέλεσης των Καλαβρυτινών 1943).

emirissa-tou-katar1

Η επίσκεψη της θα συνεχιστεί με επίσκεψη στις τοπικές Ιερές Μονές Αγίας Λαύρας και Μεγάλου Σπηλαίου και στη συνέχεια θα αναχωρήσει οδικώς για την Αθήνα.

Η αδελφή του Εμίρη του Κατάρ, Μπιντ Χαμάντ μπιν Χαλίφα Αλ-Θάνι (Αραβικά : الشيخ حمد بن خليفة آل ثاني ) συνοδεύεται από μέλη της Βασιλικής οικογένειας και τον Πρέσβη του Κατάρ στην Ελλάδα Abdulaziz Al-Naama.

emirissa-tou-katar2

H Sheikha Al-Mayassa Μπιντ Χαμάντ μπιν Χαλίφα Αλ-Θάνι (γεννήθηκε το 1983) είναι η αδελφή του Εμίρη Κατάρ Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι και κόρη του μεγάλου Εμίρη της χώρας Χαμάντ μπιν Χαλίφα Αλ Θανί. Επίσης είναι η πρώην Πρώτη Κυρία Moza bint Nasser.

Η Sheikha Al Mayassa είναι Πρόεδρος των Μουσείων του Κατάρ και υπεύθυνη για την καλλιέργεια σημαντικών πολιτιστικών εκδηλώσεων στην περιοχή. Έχει προφίλ εκτενώς στην NY Times

Ο πλούτος και ο ρόλος της Sheikha Al Mayassa ως Προέδρου των Μουσείων του Κατάρ την καθιστούν ως άτομο με μεγάλη παγκόσμια επιρροή στους συλλέκτες τέχνης. Η Bloomberg ανέφερε ότι ο προϋπολογισμός εξαγοράς της για τα μουσεία του Κατάρ εκτιμάται σε 1 δισεκατομμύριο δολάρια ετησίως και όπως καταγράφεται σε επίσημες αναφορές, λέγεται ότι αγόρασε το πιο ακριβό ζωγραφικής στον κόσμο, του Paul Gauguin «Όταν Θα με παντρευτείς;» – το 2015 για 300 εκατομμύρια $.

Η Sheikha Al Mayassa είναι επίσης πρόεδρος του Ινστιτούτου Κινηματογράφου της Ντόχα, το οποίο συνεργάζεται με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Tribeca για την παραγωγή αρκετών ετήσιων επαναλήψεων του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ντόχα Tribeca.

Ο πατέρας της Sheikha Al Mayassa ίδρυσε το Παγκόσμιο ειδησεογραφικό δίκτυο «Al Jazeera».

Πηγή: kalavrytanews.com

[the_ad id=”46704″]

 

[the_ad id=”48922″]