Με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή προσωπικοτήτων της Πάτρας και πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε στην ιστορική αίθουσα εκδηλώσεων της Διακιδείου Σχολής Λαού Πατρών, την Τετάρτη 25 Απριλίου, η παρουσίαση του 12ου βιβλίου του δικηγόρου και καθηγητή της Εγκληματολογίας Άγγελου Τσιγκρή με τίτλο: “Τα Κίνητρα της Ανθρωποκτονίας”, που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Σάκκουλα. 

 

Για το βιβλίο μίλησαν: ο τ. πρϊστάμενος του Εφετείου της Πάτρας και Πρόεδρος Εφετών επί τιμή Γιώργος Σπηλιωτόπουλος, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Πάτρας Θανάσης Ζούπας και ο συγγραφέας. Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος και διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας “Πελοπόννησος” Κωσταντίνος Μάγνης. 

 

Στην κατάμεστη -από περισσότερους των 400 φίλων του συγγραφέα- αίθουσα της Διακιδείου Σχολής Λαού Πατρών, μεταξύ των άλλων παραβρέθηκαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης Χρύσανθος, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Πατρών πατήρ Νικόλαος Σκιαδαρέσης, οι πρώην βουλευτές Βασίλης Χατζηλάμπρου, Μαρία Κυριακοπούλου και Νίκος Τσούκαλης, οι πρώην δήμαρχοι Ευάγγελος Φλωράτος και Ανδρέας Καράβολας, ο πρώην γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής Μαρίνος Σκανδάμης, δικαστές, εισαγγελείς, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, πρόεδροι σωματείων, δικηγόροι και πανεπιστημιακοί καθηγητές. 

 

Ο Άγγελος Τσιγκρής είναι δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και διδάσκει Εγκληματολογία στη Ελλάδα και την Κύπρο. Έχει διατελέσει γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης, εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ και εκπρόσωπος της χώρας μας στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη. 

 

Σύντομα το βιβλίο του συγγραφέα θα παρουσιαστεί και στο Αίγιο.

 

[the_ad id=”46704″]

[the_ad id=”48922″]