Τα φρούτα πρέπει να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής όλων μας, αλλά για τους ασθενείς που πάσχουν από διαβήτη, τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα.

[the_ad id=”46371″]

Πολλά φρούτα περιέχουν μεγάλες ποσότητες σακχάρων, που μπορεί να προκαλέσουν επιπλοκές στους διαβητικούς.Ευτυχώς, υπάρχουν έρευνες που έχουν αποδείξει ότι ορισμένα φρούτα μπορούν να καταναλωθούν με ασφάλεια και έχουν τεράστια, μάλιστα, οφέλη για την υγεία μας.
Φράουλες
Οι φράουλες δεν περιέχουν πολύ μεγάλες ποσότητες ζάχαρης, ενώ ταυτόχρονα η περιεκτικότητά τους σε χορταστικές φυτικές ίνες είναι πολύ υψηλή. Επιπλέον, οι πολυφαινόλες που περιέχουν μπορούν να καθυστερήσουν την έκκριση απλών υδατανθράκων, άρα ο οργανισμός θα χρειαστεί λιγότερη ινσουλίνη για να τους επεξεργαστεί.
Κεράσια
Τα κεράσια περιέχουν ένα φυτοθρεπτικό συστατικό, που ονομάζεται ανθοκυανίνη. Μία μελέτη του 2014 που δημοσιεύθηκε στο Journal of Nutrition έδειξε ότι μια διατροφή που περιέχει ανθοκυανίνη μπορεί να ρυθμίσει την ανοχή στην ινσουλίνη, με αποτέλεσμα να έχουμε καλύτερο έλεγχο πάνω στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μας.
Blueberries
Τα μικρά αυτά μούρα περιέχουν σάκχαρα, αλλά τα οφέλη που έχουν για την υγεία μας τα ξεπερνούν κατά πολύ. Οι άνθρωποι που συμπεριλαμβάνουν τα μούρα στην διατροφή τους τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα παρατηρούν σημαντική βελτίωση στα επίπεδα σακχάρου τους, καθώς τα μούρα περιέχουν τεράστιες ποσότητες φυτικών ινών, ανθοκυανίνες, όπως και πολλά αντιοξειδωτικά.
Αβοκάντο
Ναι, είναι φρούτο. Το αβοκάντο περιέχει πολύτιμα λιπαρά που δεν θα κάνουν το σάκχαρό σας να αυξηθεί. Ταυτόχρονα, το αβοκάντο είναι πλούσια πηγή πολλών θρεπτικών συστατικών που προστατεύουν την υγεία μας.

[the_ad id=”46274″]

Μήλα
Άλλη μια φορά που επιβεβαιώνεται το ρητό πως “ένα μήλο την ημέρα…” Τα μήλα είναι εκπληκτικός τρόπος να προσλάβουμε καθημερινά λίγες φυτικές ίνες παραπάνω, με πολύ λίγες θερμίδες και υπέροχη γεύση και σίγουρα, αυτό το φρούτο είναι δυνατός σύμμαχος των διαβητικών.
πηγή: iatronet.gr

[the_ad id=”48922″]

[the_ad id=”46704″]