Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της εκπαιδευτικής δράση “Ανακυκλώνω – Δημιουργώ και Προστατεύω” που εκπονείται από τη Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας σε συνεργασία με το τμήμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Δ/νσης Πρωτ/θμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας. Στο πλαίσιο της δράσης πραγματοποιήθηκαν 53 διαδραστικές – ενημερωτικές παρουσιάσεις σε συνολικά 25 από τα 26 δημοτικά σχολεία της Αιγιάλειας, με θέμα την πρόληψη, επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση των απορριμμάτων, όπως και για την μείωση χρήσης της πλαστικής σακούλας. Σε πλήθος περίπου 2.000 μαθητών και εκπαιδευτικών διανεμήθηκε επιπλέον εκπαιδευτικό υλικό χορηγίας της Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ).

[the_ad id=”46371″]

Η δράση ξεκίνησε στις αρχές Φεβρουαρίου και η ολοκλήρωσή της θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Μαΐου, ενώ περιλαμβάνει ακόμη εικαστικό διαγωνισμό με τίτλο «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΕ ΤΩΡΑ» ο οποίος ήδη έχει ξεκινήσει με συμμετοχή των μαθητών των δημοτικών σχολείων της Αιγιάλειας. Το τρίτο και τελευταίο κομμάτι της δράσης θα ξεκινήσει μετά το Πάσχα και περιλαμβάνει διαγωνισμό Ανακύκλωσης με ενεργή συμμετοχή από τα επιλεγμένα δημοτικά της περιοχής και ανάδειξη των νικητών.

Στο τέλος Μαΐου θα ολοκληρωθεί η δράση με μια «Γιορτή Ανακύκλωσης» όπου θα βραβευτούν οι συμμετέχοντες μαζί με τους εκπαιδευτικούς.

Η ευαισθητοποίηση και η δημιουργία περιβαλλοντικής συνείδησης στους μαθητές της Αιγιάλειας, αποτελεί στρατηγικό στόχο για τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α, και κρίνεται πιο επιτακτική από ποτέ λαμβάνοντας υπόψη τον διαχρονικό και επίκαιρο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Το επόμενο βήμα είναι η ευαισθητοποίηση συνολικά του πληθυσμού του δήμου με εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης στις δημοτικές και τοπικές κοινότητες σε συνεργασία με τοπικούς συλλόγους.

Η δράση πραγματοποιείται από τον Θεόδωρο  Πανουτσόπουλο – Περιβαλλοντολόγο MSc εξωτερικού συνεργάτη της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α σε συνεργασία με την Πηνελόπη Σακοβέλλη, υπεύθυνη  του τμήματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Δ/νσης Πρωτ/θμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας.

[the_ad id=”46704″]

[the_ad id=”48922″]